دوری از گناه درس حضرت فاطمه معصومه به جوانان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام عبدالامیر خطاط، مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) اصفهان جمعه شب در مراسمی که به مناسبت وفات حضرت معصومه(س) در مسجد امام حسین(ع) برگزار شد، با بیان اینکه سه امام معصوم(س) توصیه به زیارت حضرت فاطمه معصومه(س) کردهاند، گفت: جنبه احترام به حضرت معصومه تنها به دلیل نسبت و سبب وی نیست، بلکه خود شخص ایشان نیز دارای ارزشی ذاتی هستند.
مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) گفت: برخی افراد تنها به دلیل سببی و انتساب خود به شخصیتهای بزرگ باید مورد تکریم و احترام قرار گیرند، ما درباره بسیاری از امامزادهها از تاریخ و شخصیت آنان هیچ اطلاعی نداریم و به دلیل انتساب آنان به معصومان(ع)، آنها را مورد احترام قرار میدهیم.
وی ابراز کرد: درباره برخی از امامزادگان نیز توصیه یا روایتی رسیده است که این توصیه و روایت حکایت از ارزش ذاتی و شخصیتی آنان دارد، مانند حضرت عبدالعظیم حسنی که با اینکه ایشان با چهار واسطه به امام مجبتی(ع) میرسند، اما ثواب زیارت ایشان همچون ثواب زیارت امام حسین(ع) شمرده شده است.
حجتالاسلام خطاط با اشاره به اینکه حضرت فاطمه معصومه(س) جدای از انتساب یافتن به پیامبر(ص) و خواهر و عمه امام بودن، شخصیت والایی دارند، بیان کرد: ایشان از نظر شخصیت نیز در جایگاه تعظیم و کرنش قرار دارند و از این رو امام هشتم به وی لقب معصومه را میدهند.
مقام شفاعت حضرت فاطمه معصومه
وی اظهار کرد: امام صادق(ع) در زمانی که هنوز حضرت فاطمه معصومه(س) به دنیا نیامده است به عدهای از شیعیان که از ری نزد امام آمده بودند، میفرمایند در نزدیکی شما پاره تن من قرار خواهد گرفت که هرکس به زیارت وی رود، بهشت بر او واجب میشود.
استاد و پژوهشگر حوزه علمیه ادامه داد: امام کاظم(ع) در بیانی دیگر درباره این بانوی مکرمه میفرمایند که «فداها ابوها» و البته باید توجه داشت که گفتن چنین جملهای از امام کاظم(ع) مبنی بر تعارف یا گزافهگویی نیست و این امر نشان از ارزش ذاتی حضرت معصومه(س) دارد.
وی به جمله «یا فاطمة اشفعی لی فی الجنة» در زیارتنامه حضرت فاطمه معصومه(س) اشاره کرد و ادامه داد: حضرت معصومه(س) میتواند و صلاحیت دارد که همه افراد را شفاعت کند، باید توجه کرد که علما، شهدا، انبیا و امامان حق شفاعت به اذن خداوند را دارند.
حجتالاسلام خطاط با بیان اینکه متأسفانه از سیره حضرت فاطمه معصومه(س) چیزی به ما نرسیده است، بیان کرد: این بانوی گرامی 28 ساله بودند که در قم از دنیا رفتند، تاریخ جزییات این زندگی پربار را بیان نکرده است، اما شواهد و قراین میتوان مطالب بسیاری را فهمید.
وی گفت: جوانان باید توجه کنند و از این بانوی مکرمه الگو بگیرند که در مدت کوتاهی به مراتب بالایی میرسند که پدرشان درباره وی میفرمایند «فداها ابوها» یا امام هشتم به ایشان لقب معصومه(س) میدهند که این لقب به معنای عصمت داشتن از گناه است.
مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) ادامه داد: جوانان باید توجه کنند که از گناه دوری گزینند تا به مراتب و مقامات بالا دست یابند، گناه سرمایههای انسان را میسوزاند و پساندازهای خیر انسان را از بین میبرد و درس دوری از گناه درسی است که جوانان باید از این شخصیت ارزشمند جهان اسلام بگیرند./914/پ202/ع