۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۲
کد خبر: ۱۹۸۲۸۸
آیت‌الله یزدی:

دادگاه‌های ویژه روحانیت با مراجع تقلید و علما در ارتباط باشند

خبرگزاری رسا ـ رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر ضرورت ارتباط قضات و مسؤولان دادگاه‌ها و دادسراهای ویژه روحانیت با مراجع تقلید و علما تأکید کرد و گفت: در برخی از موارد کسانی که محاکمه می شوند با مظلوم نمایی نزد مراجع و علما دستگاه شما را ظالم جلوه می‌دهند و به خاطر این‌که اطلاعات درست در اختیار مراجع قرار نمی‌گیرد برداشت‌های غلطی صورت می‌گیرد.
 آيت الله يزدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمد یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در همایش سراسری دادسراها و دادگاه‌های ویژه روحانیت که پیش از ظهر امروز در قم برگراز شد، با اشاره به آیه «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى‏ أَهْلِها وَ إِذا حَکَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ»، گفت: «تحْکُمُوا بِالْعَدْلِ» تنها قضات را در بر نمی‌گیرد و شامل حکام نیز می‌شود.

وی با بیان این‌که قضاوت سخت‌ است و با احکام دیگر تفاوت دارد، ابراز کرد: قضاوت یک نوع حکومت است و هر کسی که شاخه‌ای از حکومت در اختیار او است را در بر می‌گیرد، از این رو در قضاوت باید عدالت را رعایت کرد.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: قاضی در حکم خود نیازمند انشاء و لفظ است اما در حکومت این مسائل شرط نیست.

آیت‌الله یزدی با بیان این‌که تقسیم بندی‌های دستگاه‌های قضایی از طریق جرایم صورت می‌گیرد، اظهار کرد: قضات محدود به اموری هستند که در حکم آنها نوشته شده است، البته تقسیمات قضایی با مخاطبان نیز صورت می‌گیرد.

وی با بیان این‌که روحانیت یک قشر تأثیرگذار در جامعه است، گفت: با توجه به این مسأله در مواردی که خطائی از سوی روحانیت صورت می‌گیرد باید در جای خاصی به آن رسیدگی شود و تأسیس دادگاه ویژه روحانیت از سوی امام خمینی(ره) بر همین اساس بود.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که برخی دادگاه ویژه روحانیت را خلاف قانون اساسی می‌دانند، افزود: دادگاه ویژه خلاف قانون اساسی نیست و از اطلاق کلمه ولایت فقیه استفاده می‌شود که ولی فقیه می‌تواند زائد بر آنچه که در قانون اساسی از وظایف و اختیارات آمده اقدامی را انجام دهد.

وی در ادامه با اشاره به اختلاف گذشته حضرت آیت‌الله موسوی اردبیلی با حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی درباره وحدت رویه در احکام قضات، خاطرنشان کرد: حضرت آیت‌الله اردبیلی با توجه به متن قانون اساسی قائل به وحدت رویه در احکام قضات سراسر کشور بود اما حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی با استناد به «علی‌ ما یراه الحاکم» در روایت می‌گفت این مسأله اطلاق دارد و قاضی مختار است که هر طور می‌تواند قضاوت کند. امام خمینی(ره) در پاسخ‌ به استفتائی در این باره  فرمودند؛ در غیر موارد منصوص تعزیرات باید خاصیت بازدارندگی داشته باشد و راه حلی که هر دو نظر را در بر بگیرد این بود که مرز در اقل و اکثر احکام، وحدت رویه است و قضات نمی توانند از این مرز بالا یا پایین تر بروند و این قضیه به این صورت حل شد.

آیت‌الله یزدی با بیان این‌که با روحانیت نمی توان برخورد خشن کرد و از طرفی نیز نمی‌توان این قشر را رها کرد، گفت: لباس روحانیت یک لباس مقدس و قابل احترام است و باید در درجه اول به این مسأله توجه کرد.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که گاهی وقت‌ها شکایت‌ها جنبه خانوادگی دارد، افزود: این مسائل باید با توجه بیشتر طلاب و روحانیان حل شود تا از تراکم پرونده‌ها در دادگاه‌ها جلوگیری شود.

آیت‌الله یزدی خطاب به قضات و مسؤولان دادگاه‌ها و دادسراهای ویژه روحانیت، گفت: در هر شهر و استانی که هستید ارتباط با مراجع و علمای بلاد را فراموش نکنید./927/پ202/ج

برچسب ها: . . .
ارسال نظرات