تبیین نقش مادر در تربیت دینی فرزند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محمد کاظم راشد یزدی، استاد حوزه علمیه مشهد شامگاه یازدهم اسفند در رواق امام خمینی(ره) و در جمع زائران و مجاوران بارگاه علی بن موسی الرضا(ع) به تشریح نکاتی اخلاقی از منظر اسلام درباره تشکیل خانواده و تربیت فرزندان پرداخت.
حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی با تأکید بر اهمیت انتخاب همسر در تشکیل خانواده، اظهار کرد: اگر تمام مراحل تشکیل خانواده را درجه بندی کنیم، موضوع انتخاب همسر در رأس تمام این مراحل قرار می گیرد؛ مرحلۀ انتخاب همسر اگر درست سپری شود بنای مجلل زندگی و خانواده تشکیل می شود و با استحکام و قواّم مستقر می شود و در نهایت فرزندانی سالم و صالح تربیت خواهند شد.
استاد حوزه علمیه مشهد به اهمیت انتخاب دختر به عنوان مادران آینده اشاره و خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) در توصیه به جوانی که قصد ازدواج داشت توصیه کردند به فکر انتخاب یک مادر برای فرزندت باش زیرا عامل وراثت نسبت به مادر بسیار حساس است.
وی با بیان این که زن دارای دو صفت همسری و مادری است، گفت: صفات همسری زن همان صفات ظاهری مانند زیبایی اوست که مردان اغلب به این ویژگی ها توجه خاصی دارند در حالیکه صفات مادری زن از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید بیشتر به آن توجه کرد چرا که صفات و ویژگی های مادر مانند اصالت، نجابت، عفاف، حیا، اخلاق نیکو و یا صفات ناشایست به صورت مستقیم به فرزند منتقل می شود.
حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی با بیان اینکه انسان و شخصیت او حاصل و فرآوردل شش محل و مکان است، گفت: صلب پدر، رحم مادر، دامن مادر، منزل، اجتماع و اماکن آموزشی و تربیتی شش محلی هستند که انسان را شکل می دهند؛ این شش محل باید پاک باشند تا انسان از مسیر صحیح منحرف نشود و در این میان مادر نقش و اهمیت ویژه ای دارد.
استاد حوزه علمیه مشهد به روایتی از امام علی(ع) در باب تأثیر گذاری مادر بر روی فرزند اشاره و ابراز کرد: ایشان می فرمایند اگر فرد خوش اخلاقی را مشاهده کردی بدان که مادرش خوش اخلاق بوده است.
وی با بیان این که سنگ بنای سعادت و یا بدبختی انسان در رحم مادران قرار داده می شود، گفت: ملاک سعادت و شقاوت افراد در این است که والدین به ویژه مادران پاک و سالم باشند؛ دختر و پسری که قصد ازدواج دارند باید از چند سال قبل از ادواجشان جسم روحشان را پاک نگه دارند چرا که این امر روی فرزندانشان تأثیر می گذارد.
حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی تأکید کرد: انسان برای سعادت و انتخاب بهتر باید به دنبال عمل صالح، توکل، امید، تفکر و تدبر، مطالعه و کسب علم و دانش باشد نه این که آینده و مشکلات خود که از خطاهایش نشأت گرفته است را به خرافات و موضوعاتی چون اقبال، طالع، بخت، طلسم و غیره گره بزند.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: برای انتخاب همسر تأکید شده است که دختر و پسر باید هم کفو هم باشند و از نظر دین فرهنگ، سن و خانواده با هم متناسب بوده و یکدیگر را دوست داشته باشند؛ همچنین در انتخاب همسر باید از عقل، تدبیر، تفکر و مشورت استفاده کرد و هنگامی که تمام این مراحل و تناسب ها موفقیت آمیز بود دیگر نباید به بهانه جواب منفی استخاره و امثال آن از ازدواج منصرف شد. /9312/