هواپرستی در تشکیل و تقویت حکومت اسلامی جایگاهی ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد، صبح امروز در مراسم اختتامیه چهارمین دوره جشنواره علامه حلی استان اصفهان، شهر اصفهان را یکی از مراکز نشر اندیشه ناب دینی و مهد پرورش فقها عرفا حکما و شخصیت های تراز اول علمی دنیای اسلام خواند و تصریح کرد: عصر حاضر عصر ویژه ای است و در یک دنیای کاملا متفاوت با اعصار و صده ها و دهه های گذشته زندگی می کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دنیا واقعا در آستانه یک تحول و تغییر بنیادین قرار گرفته است، ریشه اساسی تغییرات و تحولات جهش پژوهش، تحقیق، تولید علم، دانش و خلق فناوری های نوین است، تقریبا در هر ساعت با رشد تصاعدی دانش در جهان روبهرو هستیم و عصر حاضر عصر پیدایش فناوری های نوین و دگرگونی برنامه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی بشراست.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: در گذشته میزان جمعیت، ثروت ها و مواهب الهی در افزایش اقتدار ملت ها و دولتها ایفای نقش داشتند؛ اما امروزه قدرت محصول دستیابی به فناوری های برتر است و قدرت اقتصادی حاصل فناوری های نوین بشری است و قدرت نظامی با این فناوریها مورد تغییر قرار می گیرد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به نقش فناوری و دانش در قدرت کشورها گفت: امروزه بنگاه های اقتصادی که می خواهند موقعیت خود را حفظ و یا موقعیت جدید کسب کنند به دنبال دستیابی به موقعیت برتر با تولید علم و پژوهش هستند و در حوزه تحقیق و پژوهش فعالیت های بسیار گسترده دارند؛ از این رو تمام توان خود را برای دستیابی به دانش های نو به کار می گیرند، در حقیقت دانش خود را می فروشند و تا زمانی که این علم انحصاری است از آن سود می برند و پس از عمومی شدن به سراغ تولید دانش های جدید می روند.
وی با تأکید بر تغییرات جنگ های امروزی خاطرنشان کرد: در عرصه نظامی تحولهای فوق العاده در حال شکل گیری است و پس از گذشت 2 دهه از دوران دفاع مقدس شاهد تفاوت های بنیانی در جنگ هستیم و اگر بخواهیم در جهان جایگاهی داشته باشیم باید بنیه علمی خود را ارتقا دهیم که راهکار این مسأله روی آوردن به تحقیق و پژوهش و فعالیت متراکم در این عرصه مهم است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به این که صاحبان دانش و فناوری، دانش و تکنولوژی را به عنوان ابزاری برای تأمین خواسته های نامشروع خویش به کار می برند و در حقیقت دانش و تکنولوژی ابزاری شده در اختیار قدرتمندان که ز آن برای بقا و طغیان خویش استفاده می کنند امروزه وظیفه علمای دین به رسالتی ویژه و استثنایی در عصر حاضر تبدیل شده برای مبارزه با این معضل جهانی.
وی تصریح کرد: واقعیت دنیای پیش رو نشان داده اگر معارف دین که منطبق با فطرت، عقل، روح و جسم مطابق با حیات سیاسی اجتماعی و اقتصادی بشر است اگر آن گونه که هست و حقیقت دارد از منابع صحیح و دقیق معارف دینی استخراج گردد و به بشر عرضه شود مورد استقبال جدی همگان قرار می گیرد و این واقعیت مسؤولیت ما را مضاعف می گرداند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به اهمیت بصیرت و بینش در حوزه های علمیه گفت: امیدواریم روحانیت با بینش عمیق و استفاده از ابزار و روش های نو که در اختیار آنهاست معارف دین را در اختیار جامعه پیش رو قرار دهند و مسیر بازگشت به دین را برای جهانیان هموار کنند و در واقع خلق این واقعیت مهمترین رسال انقلاب اسلامی است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که هدف علما از به دست آوردن قدرت سیاسی تنها برای انتشار فرهنگ ناب اسلامی و توجه به آمیزه های دین بوده است، گفت: این مسأله مهم رسالت واقعی نظام اسلامی است که حرکت در این راه بسیار دشوار می باشد و هوا و هوس، قدرت و ثروت از عوامل باز دارنده این مسیر است که اشخاص فعال در این راه را مورد آسیب قرار می دهد.
وی با اشاره به این که در سلوک شخصی نیز انسان در معرض آسیب است خاطرنشان کرد: انتظارات انسان باید واقعی باشد، شخص وقتی در حرکت فردی خود از راه باز می ماند و در کار شخصی و فردی خود عاجر است چگونه می تواند در عرصه اجتماعی و نظام سازی ایفای نقش کند بلکه برخی از این افراد انتظارات خود را با ذهن خود تطبیق داده و بعد آن را مورد نقد نیز قرار می دهند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد رسالت انقلاب اسلامی را نشر دین و توجه به معارف پیامبر و اهل بیت(ع) خواند و افزود: سیاست دینی از منظر امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب اسلامی جز دستیابی به این مسأله مهم نیست که نیازمند برنامه های زیاد و قدم های بلند است که نقش حوزه و روحانیت یک نقش اساسی و کلیدی در این میان است، انصافا نظام اسلامی در این عرصه قدمهایی برداشته و به اهداف بزرگی دست پیدا کرده که جز با الطاف الهی قابل انجام نبوده است./939/پ202/س