۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۳
کد خبر: ۲۰۰۰۴۱
نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد؛

تأکید بر تشخیص صحیح حوزه‌های فشار اقتصادی

خبرگزاری رسا ـ نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای تشخیص حوزه‌های فشار و در ادامه تلاش برای کنترل و بی‌اثر کردن آن است، در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است که برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگی‌های خارجی کاهش یابد.
حجت الاسلام بيگي، نائب رييس کميسيون اقتصاد مجلس شوراي اسلامي

حجت الاسلام روح الله بیگی، نماینده مردم تکاب، شاهین دژ و میاندوآب  و نائب رییس کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه اظهار کرد: تصور ما از اقتصاد، نوعی از اقتصاد اسلامی است یعنی اقتصادی که ریشه در جهان‌ بینی توحیدی دارد و مقوله ‌های مادی، معیشت و معنویت را در یک تفسیر و یک الگوی خاص دنبال می‌کند که به یقین این الگو نه الگوی سوسیالیستی و نه الگوی سرمایه‌ داری است.

 

وی افزود: آنچه که از روایات و آیات ما استنتاج می‌شود، این است که اقتصاد در مفهوم اندیشه‌ ی اسلامی یک مفهوم و یک مقوله توازنی هم در مقوله‌ مادی و هم در مقوله ‌ی معیشت است که در تفکر اسلامی هر تلاشی برای ایجاد توازن در معیشت، امری اقتصادی محسوب می‌شود.

 
حجت الاسلام بیگی با بیان این مطلب که ما در یک میدان رقابتی، تعاملی و تخاصمی قرار داریم که باید در جهت نیل به اهداف این فضا را مدیریت کنیم، گفت: از این رو وقتی می ‌گوییم اقتصاد مقاومتی، یعنی این که ما می‌خواهیم از حیثیت و هویت خودمان در مقابل دشمن یا رقیب دفاع کنیم و هر الزامی را که این مقاومت و دفاع نیاز دارد، بایستی وارد برنامه‌ریزی و استراتژی ‌های اقتصادی خود کنیم که به نوعی این معنای اقتصاد مقاومتی است.
 
وی با بیان این نکته که همیشه نیازمندیم نوعی واکسیناسیون را نسبت به توانمندی ‌های آینده به جامعه تزریق کنیم تا در مقابل حوادث خود را مصون‌ کنیم، ادامه داد: به تعبیری شاید بتوان گفت که اقتصاد مقاومتی یک نوع اقتصاد صیانتی نیز است؛ اما استراتژی‌ ها، مدل ‌ها و شکل ‌های آن متناسب با زمان تغییر می‌کند، به گونه ای که به عنوان مثال اقتصاد مقاومتی را می‌توان تعبیر دیگری از اقتصاد عدالت محور و اقتصاد جهادی دانست که مبانی آن باید با همان آموزه‌های اسلامی منطبق باشد.
 
نائب رییس کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی با بیان این که امروز توسعه کشور با الگوهای محافظه کارانه پیش نمی رود، تصریح کرد: تحریم های ظالمانه و تحمیلی برای ملت ما می تواند یک فرصت هم باشد تا افزون بر خنثی سازی آنها با کمک متخصصین و نخبگان و آحاد مردم، اقتصاد ملی ایران اسلامی نیز محقق شود.
 
وی افزود: این راهی است که باید با اعتماد به مردم و نخبگان و پژوهشگران جامعه طی کنیم و برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید به ظرفیت های مردمی داخل کشور همچون پژوهشکده های معتبر سهم و نقش داده شود.
 
حجت الاسلام بیگی به دولت مردان توصیه کرد که بیشتر به امور هدایتی و نظارتی بپردازند و به مردم و نخبگان کشور هر چه بیشتر اعتماد کنند .
 
وی با بر شمردن ویژگی های اقتصاد مقاومتی گفت: این نوع اقتصاد، مردمی است و از ظرفیت های مردم و نخبگان در آن استفاده می شود ضمن این که از دانش فنی دنیا هم در آن باید بهره گرفت.
 
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی  با اشاره به این نکته که اقتصاد مقاومتی ادبیاتی است که در مقابله با تحریم‌های بین‌المللی مطرح شده است، اضافه کرد: هم اکنون اقتصاد ایران باید بر مبنا و اصول درستی گام نهد تا از این رهگذر بتواند بر تحریم‌ های بین‌المللی فائق آمده و تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کند که این ادبیات را همان اقتصاد مقاومتی ایجاد کرده است.
 
وی گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای تشخیص حوزه‌های فشار و در ادامه تلاش برای کنترل و بی‌اثر کردن آن تأثیرها است، در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است که برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگی‌های خارجی کاهش یابد و بر تولید داخلی کشور و تلاش برای خود اتکایی تأکید شود.
 
حجت الاسلام بیگی ادامه داد: طبق نظر دولتمردان ایران در تعریف اقتصاد مقاومتی، ضرورت مقاومت برای ردکردن فشارها و عبور از سختی‌‌ها راه رسیدن به نقاط مثبت ملی است.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: ملت ما ملتی است که به راحتی می ‌توان آن‌‌ها را ساماندهی کرد و غیرت ملی و دینی آنها را تحریک و برای رسیدن به افق‌های بالاتر آنها را مقاوم‌سازی کرد و به وسیله‌ مردمی سازی اقتصاد، مسأله‌ اقتصاد مقاومتی را تحقق بخشید./936/ت302/س
ارسال نظرات