۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷
کد خبر: ۲۰۲۸۱۶

مراسم گرامیداشت شهادت آیت‌الله شاه آبادی برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا ـ مراسم گرامیداشت سی‌امین سالگرد شهادت آیت‌الله شاه آبادی پنجم اردیبهشت‌ماه در مسجد اعظم شهید شاه‌آبادی برگزار خواهد شد.
آيت الله شاه آبادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم گرامیداشت شهادت آیت‌الله شاه آبادی پنجشنبه پنجم اردیبهشت­ماه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد اعظم شهید شاه‌آبادی واقع در تهران، خیابان دولت، خیابان دیباجی جنوبی، کوچه غفوری برگزار می­شود.

آیت‌الله مهدی شاه آبادی، در سال 1309 در قم به دنیا آمد. در چهار سالگی به علت هجرت والد مکرم (مرحوم آیت الله میرزا محمد علی شاه آبادی – استاد عرفان حضرت امام خمینی) به تهران رفت و دوران طفولیت و کودکی خویش را در مکتب خانه قرآن امامزاده یحیی (ع) به مدت دو سال گذراند.  تحصیل دوره ابتدایی را از سن 6 سالگی تا 12 سالگی به پایان برد.

وی در سال 1323، جهت تحصیل کامل دروس علمیه در دبیرستان مروی تهران ثبت نام کرد و با کسب موفقیت در دوروس حوزوی درسال 1327 در سن 18 سالگی ملبس به لباس مقدس روحانیت شد.

پس از گذشت چهار سال از درگذشت پدر، برای تکمیل دوره‌های تحصیل علوم حوزوی به قم عزیمت کرد و سطوح عالی حوزه را به اتمام رساند. دروس خارج فقه و اصول را از محضر آیات عظام خمینی، بروجردی، گلپایگانی و اراکی تحصیل کرد.

فعالیت سیاسی وی پس از کودتای ننگین 28 مرداد 1332 شروع شد و این مبارزات با الهام و تبعیت از رهبری حضرت امام خمینی(ره) تا پیروزی نهایی انقلاب اسلامی ادامه یافت. چندین مرحله توسط ماموران طاغوت دستگیر شد که از این میان 5 بار اسیر زندان‌های مخوف رژیم گشته و 1 بار هم تبعید شد.

در واپسین لحظات حیات حاکمیت ستمشاهی؛ یعنی پس از آزادی از زندان در سوم بهمن 1357 به همراه بعضی از علما و روحانیون ، در دانشگاه تهران تحصن نموده، خواستار بازگشایی فرودگاه جهت ورود امام(ره) شدند و اداره بیت امام(ره) هنگام استقبال، نقش ویژه شهید بود که بسیار حساس و قابل توجه است..

ابلاغ و اعلام فرمان امام(ره) مبنی بر لغو حکومت نظامی در 21 بهمن 1357 به مردم نقش دیگر شهید بود که به همراه شهید مطهری، اقدام کردند و نیز در فعالیت های عملی، خلع سلاح پادگان ها و اماکن نظامی و انتقال سلاح و مهمات به اماکن مخصوص از وظیفه های دیگر وی بود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز فعالیت های اجرایی در سنگرهای فرهنگی و اجتماعی با قبول مسؤولیت‌های خطیر تلاش وافر داشت.

فعالیت در شکل‌گیری و راه‌اندازی کمیته انقلاب اسلامی تلاش در سنگر هدایت و ارشاد مردم و عضویت در هسته مرکزی جامعه روحانیت مبارز به همراه شهیدان بزرگوار: حضرات آیات مطهری و بهشتی و حجج اسلام باهنر و مفتح به عنوان یک عضو فعال، جلوه‌هایی از تلاش های خستگی ناپذیر او بود.

آیت الله شاه آبادی در آغاز دوره اول مجلس شورای اسلامی به عنوان کاندیدای مشترک جامعه روحانیت مبارز و حزب جمهوری اسلامی و دیگر گروه‌های اسلامی بود که با رای بالای مردم تهران به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و طی چهار سال خدمت در این سنگر، اثرات عمیقی از خود به جای گذاشت، در کمیسیون قضایی، یک عضو صاحب نظر فعال بود و در دوره دوم کسب 5/1 برابر بیشتر رای به نمایندگی مجلس انتخاب شد و همین دلیل بر افزایش محبوبیت او در بین مردم بود.

نمایندگی امام در بنیاد مستضعفان از سال 1359 از فعالیت‌های خوب دیگر وی به شمار می‌رود که می‌کوشید در امتثال اوامر امام و ارائه گزارش کار به محضر ایشان، رهبری نظام را یاری دهد.

در طول مدت دفاع و جنگ تحمیلی در فرصت‌های به دست آمده در جمع رزمندگان اسلام و در کنار آنان در جبهه‌ها حضور می‌یافت و امر خطیر نمایندگی، مانع این حضور نمی‌شد.

شهید شاه‌آبادی از شاگردان و یاران راستین حضرت امام خمینی(ره) در دوران مبارزات سیاسی پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به همراه همرزمان شهیدشان آیت‌الله مطهری و شهید بهشتی هسته مرکزی جامعه روحانیت مبارز را تشکیل دادند.

وی همچنین به عنوان نماینده منتخب مردم تهران در اولین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب شده بود.

آیت الله شاه‌آبادی سرانجام روز ششم اردیبهشت سال 1363 حین بازدید از مناطق جنگی جنوب در منطقه عملیاتی جزیره مجنون براثر اصابت ترکش به شهادت رسید./9666/

ارسال نظرات