زائران صلح سوریه خاطرات خود را باز گو میکنند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، برنامه شب خاطره که کاری از دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری است، این ماه اختصاص به بیان خاطراتی از شاعران و ادیبان حوزه هنری و همچنین شخصیتهای فرهنگی و ادبی کشور دارد که در اواخر فروردین 93 به کشور سوریه برای همدردی با مردم آن کشور سفر کرده بودند.
در این مراسم، محسن مومنی شریف، علیرضا قزوه، محمدحسین جعفریان، ناصر فیض، دکترفروز رجاییفر و حجت الاسلام زائری از زئران صلح سوریه به بیان خاطرات خود از همدردی با مردم سوریه خواهند پرداخت.
همچنین در این مراسم بهروز افخمی، دکتر علیرضا مرندی، مجتبی رحماندوست و تنی چند از شخصیتهای فرهنگی، هنری کشور حضور خواهند داشت.
شایان ذکر است اعضای کاروان بین المللی صلح سوریه؛ مشتمل بر فعالانی از کشورهای انگلیس، کانادا، لبنان، آلمان، استرالیا، پاکستان، هندوستان و ایران بوده که برای ابراز همدردی با مردم سوریه در اواخر فروردینماه به این کشور سفر کرده بودند.
علاقهمندان برای حضور در مراسم شب خاطره میتوانند از ساعت 17 به تالار سوره حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به پل حافظ حوزه هنری مراجعه کنند.
گلعلی بابایی: امیرخان عمار ادبیات انقلاب بود
بابایی نویسنده، پژوهشگر و یکی از اعضای مسجد جواد الائمه بیان داشت: امیرخان عمار ادبیات انقلاب بود و با پیروزی انقلاب کتابخانه مسجد جوادالائمه و گروههای مختلف هنری را تشکیل داد.
گلعلی بابایی در آستانه اولین سالگرد درگذشت زنده یاد امیرحسین فردی به سابقه آشنایی خود با این نویسنده متعهد انقلابی در اوایل انقلاب اشاره کرد و گفت: من و امیرخان در محله هفت چنار تهران و در همسایگی یکدیگر زندگی میکردیم زنده یاد فردی از اعضای فعال کتابخانه مسجد جوادالائمه بود و من هم بعد از عضویت در آن جا و تا قبل از وقوع جنگ او را در این مکان میدیدم.
بابایی خاطرنشان کرد: فردی با شروع جنگ تحمیلی یکی از مشوقان جوانان برای حضور در جبههها بود و هنگامی که تعدادی از این سربازان برای مرخصی از جبهه بر میگشتند، از ارشادات او در کتابخانه مسجد بهرهمند میشدند.
این نویسنده اضافه کرد: من بعد از پایان جنگ کار نویسندگی را آغاز کردم و از تشویقها و راهنماییهای او در این زمینه بهره میبردم او همیشه توصیههای امیدوارکنندهای به نویسندگان داشت و بعد از تایید کار، اشکالات را به آنها بیان میکرد.
بابایی یکی از خصوصیات خوب زنده یاد فردی را تطبیق دادن خود با نسل جوان دانست و افزود: امیرخان همواره خود را با جوانان تطبیق میداد و تلاش نمیکرد تا جوانان خودشان را با او وفق ندهند. این خصلت باعث میشد تا جوانان شیفتهاش شوند و به او گرایش پیدا کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا فردی عمار ادبیات ایران لقب گرفته است، گفت: عمار در طول تاریخ به عنوان شخصیتی خط شکن معرفی شده زیرا در صدر اسلام در هر جایی که لازم به انجام کاری بود، حضور داشت امیرخان هم از امکان وجود خلا فرهنگی و اخلاقی در ابتدای پیروزی انقلاب در کشور و میان جوانان آگاه بود و برای پیشگیری از این موضوع کتابخانه مسجد جوادالائمه و گروههای مختلف هنری را تشکیل داد.
این پژوهشگر دفاع مقدس افزود: احتمال اینکه انقلاب اسلامی در ابتدای ظهور به انحراف کشیده شود در کشور وجود داشت و لازم بود ادبیات انقلابی شکل بگیرد فردی با حضور نویسندگان در مسجد، کتاب بچههای مسجد را منتشر کرد که میتوان این حرکت را پشتوانهای برای انقلاب قلمداد کرد.
این پژوهشگر دفاع مقدس بیان داشت: آخرین حرکتی که امیر حسین فردی انجام داد و با مخالفتهایی هم روبرو شد، نامه او به مخملباف بود او در این نامه مخملباف را نصیحت کرده و خواهان بازگشت او به وطن شده بود که به زعم من این، کاری عمارگونه محسوب میشود.
بابایی با آرزوی اینکه روح زنده یاد فردی با شهیدان محشور شود، گفت: راه او راه رستگاری بود و امیدوارم ما هم این مسیر را ادامه دهیم امیرخان حق بزرگی به گردن فرهنگ کشور دارد چرا که تا پایان عمر به کار فرهنگی مشغول بود امیدوارم در سالی که به نام فرهنگ نامگذاری شده است از زنده یاد فردی در تقویم تاریخ کشور به عنوان فردی که برای فرزندان این مملکت تلاشهای زیادی انجام داده، نام برده شود./966/د102/ن