۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۵
کد خبر: ۲۰۵۳۹۹

اخبار کوتاه فرهنگی از خراسان رضوی

خبرگزاری رساـ حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان به نقش امام جواد(ع) در تثبیت جایگاه علمی امامت پرداخت و گفت: ایشان در مقایسه با دیگر امامان چه به لحاظ سن و سال کم و چه از نظر مسائل خاصی که شیعیان در آن دوران با آن روبه‌رو بودند، در موقعیت ویژه‌ای قرار داشتند.
حجت الاسلام پناهيان

 

 

 

 به گزارش خبرگزاری رسا درمشهد، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان درباره ولادت این امام همام در حرم رضوی گفت: تأخیر ولادت حضرت جوادالائمه(ع)، امتحانی برای شیعیان بود که برخی از شیعیان مانند واقفیه در این امتحان سقوط کردند، لذا نقش این شرایط در تثبیت جایگاه علمی و امامت امام جواد(ع)  در بین شیعیان بسیار اثر‌گذار بود.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه فقر برای مومنان باقی نمی‌ماند، گفت: فقر و تنگدستی از جمله امتحانات الهی است که خداوند انسان را بعد از آن غنی می‌کند.

در زمان امتحان با بصیرت حرکت کنید

پناهیان بیان کرد: برخی گمان می‌کنند که باید دعا کرد که خداوند ما را امتحان نکند، این اشتباه است بلکه باید از خداوند خواست که امتحان ما را آسان بگیرد و در زمان امتحان به ما بصیرت دهد تا در امتحانات سربلند و پیروز بیرون بیاییم.

این خطیب برجسته، حقیر شدن، رشوه گیری، اخراج از کار و تهمت زدن را برخی از امتحانهایی عنوان کرد که ممکن است در زمان امتحان فقر و تنگدستی از انسان گرفته شود تا ظرفیت وجودیش بالا رود.

وی توصیه کرد: سعی کنید در زمان امتحان الهی  خود را با عبادت، نماز، قرآن و عمل خیر مأنوس کنید و در همه حال راضی به رضای الهی باشید.

این سخنران حرم مطهر رضوی خاطر نشان کرد: در جامعه امروز استکبار جهانی شیعه را مورد ظلم و هجمه های فراوان فرهنگی قرار داده است و از طرفی بین شیعه و سنی و در اجتماع شعیان اختلاف می‌اندازد، لذا مسلمانان باید هوشیار باشند و در این زمان با بصیرت و هوشیاری حرکت کنند.

مشکلات اقتصادی امتحانی برای ملت ایران

پناهیان مشکلات اقتصادی که در کشور وجود دارد را امتحانی الهی برای ملت ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: زندگی بدون امتحان الهی یعنی مرگ انسان و باید با توسل به ائمه اطهار(ع) و انبیاء از این بزرگواران درخواست کمک کرد تا در امتحانات الهی انسان سرافکنده نشود.

وی افزود: این دنیا گذرگاهی برای امتحانات الهی است و تنها بهشت جایگاه شادی و نشاط دائمی است.

در شب میلاد با سعادت ابن الرضا، حضرت جواد الائمه(ع) حرم مطهر رضوی با حضور هزاران نفر از زائران غرق شادی و سرور شد.

در این شب فرخنده و خجسته طنین آوای نقاره‌های حرم مطهر رضوی شادمانی میلاد دُردانه حضرت علی‌بن موسی‌الرضا(ع) را بشارت دادند و فضای بارگاه امام رضا (ع) مملو از شور و نشاط شد.

 در شب میلاد یگانه فرزند ولی نعمتمان حضرت رضا(ع) بارگاه منور رضوی مملو از هزاران زائر و مجاوری بود که آمده بودند تا این عید سعید و فرخنده را به پیشگاه هشتمین حجت الهی تبریک بگویند.

تمام صحن و سرای بارگاه مطهر رضوی چراغانی شده بود و خدمتگزاران حضرتش نیز در صحن های متعدد با دود کردن عود، اسپند و کندر از زائران استقبال کردند.

به همین مناسبت، جشن میلاد حضرت جواد(ع) با حضور عموم زائران بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء تا ساعت 22:30 با مرکزیت رواق امام خمینی(ره) برگزار شد.

در ادامه این مراسم شاعران و مداحان و ذاکران اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) در شادی میلاد با سعادت امام جواد(ع) به مدیحه سرایی و شعرخوانی پرداختند.

 صلوات، برترین ذکر

"برترین ذکر صلوات"  عنوان کتابی است که  برای دومین بار از سوی بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی روانه بازار کتاب شده است.

کتاب مذکور به اهتمام محمد تقدمی صابری در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی  به زبان فارسی ترجمه و در 2هزار نسخه منتشر شده است.

کتاب "برترین ذکر صلوات"  به واکاوی ابعاد پیوسته ذکر صلوات پرداخته و برجسته‌ترین گزاره‌های آن را که با قرآن و حدیث در پیوند است بر میشمارد.

نویسنده این کتاب در اول فصل به موضوعاتی از قبیل معنای صلوات، اهتمام به صلوات چرا، چگونگی صلوات فرستادن، از فضایل صلوات، حکم صلوات، ترک صلوات، صلوات ناقص، صلوات برای چه کسی، شمه‌ای از فضایل صاحبان صلوات، گونه‌های از صلوات و جنبه عرفانی صلوات می‌پرداز و هر بایی درخور مطالب احادیثی از ائمه اطهار درباره صلوات را ذکر می‌کند.

در این کتاب آمده است: گرامیداشت پروردگار و پیامبر اکرم(ص)، از میان بردن گناهان، برآورده شدن نیازها، در امان ماندن از خطرها، رهایی از گرفتاری‌ها و اجابت دعا از جمله فضایل صلوات فرستادن است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:«  مستحب است در روز پنج شنبه، شب و روز جمعه و روزها و شب‌های ماه رمضان بر پیامبر اکرم و دودمان او صلوات فرستاده شود ».

چاپ نخست کتاب مذکور در 2 هزار نسخه در سال 1387 از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شده است.

احکام پیوند اعضا در فقه اسلامی

 کتاب "پیوند اعضا در فقه اسلامی" در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به زیور چاپ آراسته و منتشر شد، کتاب  مذکور به همت سعید نظری توکلی به نگارش درآمده است که  به موضوع حکم شرعی پیوند اعضا در فقه اسلامی می‌پردازد.

 یکی از مشکلات جوامع انسانی وجود افرادی است که به عللی برخی از اندام‌ خود را از دست داده و یا دچار از کار افتادگی شده‌‌اند.

 این افراد برای ادامه زندگی خود احتیاج دارند تا با عمل جراحی آن عضو فاسد را به عضوی سالم تبدیل کنند موضوع جداسازی اعضای بدن انسان قبل و بعد از مرگ، پیوند و کاشت عضو در بیماری که به آن محتاج است و احکام موضعی که بر عمل پیوند جاری است از جمله مسائلی است که در این کتاب به طور مفصل به آن پرداخته می‌شود.

جداسازی اعضای بدن انسان، پیوند و کاشت عضو در بدن انسان و آثار موضعی مترتب بر عمل پیوند از منظر فقه پویای شیعه، سه بخش اصلی این کتاب را تشکیل می‌دهد.

از سویی چون دسته‌ای از دلایل مورد استناد در مباحث یاد شده، روایات و سخنان درربار خاندان عصمت و طهارت است، بخش پایانی کتاب مذکور عهده‌دار  بحثی رجالی پیرامون صحت و سقم آن‌هاست.

وصیت به برداشت عضو پس از مرگ به منظور پیوند به دیگران، خرید و فروش اعضای بدن انسان، طهارت عضو پیوندی، نماز با عضو پیوندی و کسب اجازه از بستگان متوفی در برداشت اعضای پیکر وی، از جمله مسائلی است که نویسنده این اثر به آن‌ها پاسخ داده است.

این کتاب در دو هزار نسخه و قطع رقعی در216  صفحه منتشر و در اختیار علاقه مندان قرار می‌گیرد./934/101/ع

ارسال نظرات