۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۳
کد خبر: ۲۰۵۵۰۲
رییس دیوان محاسبات کشور:

برنامه ریزی برای بودجه کشور بر مبنای چانه زنی صورت می گیرد

خبرگزاری رسا ـ رییس دیوان محاسبات کشور با بیان این که تاکنون مهم ترین رسالت دیوان محاسبات نظارت بر دخل و خرج های دستگاه های اجرایی در سطح کشور بوده است، گفت: باتوجه به این که در دستگاه های اجرایی هزینه های پرداختی به کارکنان بیشتر از فعالیت های عمرانی است باید برای پیشگیری از اتلاف سرمایه بیت المال سازکاری برای دیوان محاسبات در نظر گرفته شود.
اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي رحيمي رييس ديوان محاسبات کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند امین حسین رحیمی، رییس دیوان محاسبات کشور، امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند با بیان این که بیش از 80 درصد از درآمدهای کشور به جای هزینه کرد در بخش های عمرانی صرف پرداخت حقوق کارکنان دستگاه های اجرایی می شود، گفت: در گذشته روال دیوان محاسبات بر این مبنا بوده که بر دخل و خرج دستگاه های اجرایی پس از انجام فعالیت های مختلف نظارت می کرده تا تخلف صورت نگیرد اما امروزه باید در سطح کشور روند و سازکاری در نظر گرفته شود تا دیوان محاسبات بتواند پیش از انجام هزینه های مختلف توسط دستگاه های اجرایی مختلف بر آنها نظارت کند تا از اتلاف هزینه های نابجا جلوگیری کند.

وی با بیان این که برای تحقق این موضوع  باید در استان ها کمیته هایی برای این منظور تشکیل شود، گفت: انجام هزینه های مختلف از بیت المال برای پروژه های عمرانی و انجام برنامه ریزی های عملیاتی یکی از مهم ترین ضرورت های اقتصادی کنونی کشور است.

 رییس دیوان محاسبات کشور با بیان این که در حال حاضر برنامه ریزی برای بودجه کشور بر مبنای چانه زنی صورت می گیرد، گفت: این شیوه از برنامه ریزی صحیح نبوده و باید بودجه کشور و برنامه ریزی برای هزینه کرد آن بر مبنای اصول و چارچوب های خاصی صورت گیرد.

رحیمی با بیان این که بودجه کل کشور در سال گذشته 210 هزار میلیارد تومان بوده که پس از اصلاحیه 194 هزار میلیارد تومان شده است، گفت: از این میزان 147 هزار میلیارد تومان محقق شد که 35 درصد از محل درآمدهای مالیاتی، 41 درصد از درآمدهای نفتی و 24 درصد از محل سایر درآمدها بوده است.

وی افزایش درآمدهای مالیاتی و رشد درآمدهای نفتی را  از دلایل رشد تحقق بودجه در سال 92 نسبت به سال 91 عنوان کرد، گفت: درآمدهای نفتی در سال گذشته 60 هزار میلیارد تومان از بودجه کشور را تامین کرده است.

رییس دیوان محاسبات کشور با بیان این که در سال 91 میزان صادرات در بخش نفت و میعانات گازی روزانه یک میلیون و 373 هزار بشکه بود و در سال 92 به یک میلیون و 208 هزار بشکه رسیده است، گفت: میزان توسعه در کشور متناسب با بودجه کشور رشد نکرده و از مجموع کل بودجه کشور 80 درصد در بخش جاری و تنها 15 درصد در زمینه فعالیت های عمرانی هزینه شده  است.

حجت الاسلام و المسلمین محمد علی رضایی بیرجندی، امام جمعه بیرجند و نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی هم ضمن خوش آمد گویی به رییس دیوان محاسبات کشور با بیان این که هدر دادن هزینه های بیت المال در انجام فعالیت هایی که منجر به توسعه زیرساخت ها ی کشور نمی شود طبق دیدگاه اسلام بزرگترین آفت حکومت داری است، گفت: مجلس و دولت باید با نظر یکدیگر راهکارهایی را تعیین کنند تا از هدر رفت درآمدهای بیت المال در انجام فعالیت هایی غیر از انجام فعالیت های عمرانی و زیر بنایی جلوگیری کنند.

وی با بیان این که باید قانون در زمینه نظارت دیوان محاسبات بر دستگاه های اجرایی و هزینه کرد آن ها اصلاح شود، گفت: پیشگیری از اتلاف هزینه بیت المال و نظارت بر استفاده درست از درآمدهای بیت المال خود به خود زمینه پیشرفت و شکوفایی کشور را فراهم می کند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان این که دولت و مسؤولان دستگاه های اجرایی موظف به پیاده سازی و اجرای اصول و چارچوب های اقتصاد مقاومتی طبق نظر مقام معظم رهبری هستند، گفت: اجرای اصول اقتصاد مقاومتی و نظارت بر استفاده درست از در آمدهای بیت المال از مهم ترین راهکارهای تقویت و پیشرفت اقتصاد کشور در شرایط کنونی هستند.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی بیرجندی ضمن تاکید به استفاده درست از درآمدهای بیت المال گفت: دولت باید درآمدهای بیت المال را در زمینه های هزینه کند که زیر ساخت های توسعه اقتصاد ، افزایش تولیدملی، افزایش صادارات داخلی و کاهش واردات بی رویه و اشتغال زایی را فراهم کند.

وی با بیان این که در حال حاضر تنها روش دست یابی به اهداف کشور در سند چشم انداز بیست ساله فراهم کردن زیرساخت های توسعه اقتصاد ملی است، گفت: اگر زمینه افزایش تولیدات ملی و اشتغال زایی در کشور فراهم شود بحران جهانی اقتصاد و تحریم های نخواهد توانست ضربه چندانی به اقتصاد کشور وارد کند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی یادآور شد: دیوان محاسبات باید به گونه ای بر درآمدهای بیت المال نظارت کند که این درآمدها در انجام فعالیت هایی که منجر به توسعه کشور می شود هزینه شود./968/پ202/ج

 

ارسال نظرات