عوامل سلب توفیق از انسان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام حسن عرفان، استاد اخلاق حوزه علمیه شب گذشته در مدرسه علمیه محمودیه کرمان گفت: یکی از مباحثی که فقط مختص دین اسلام است و بنده در کتب دیگر مذاهب مشاهده نکردم بحث توفیق است که از جانب خداوند به بندگان داده می شود و یا از بندگان سلب می شود.
وی با اشاره به حدیثی از امام جواد(ع) گفت: یکی از چیز هایی که انسان مؤمن برای رسیدن به سعادت احتیاج دارد توفیق است و حضرت علی می فرمایند که توفیق عنایتی است به همین دلیل است که در دعاها از خداوند توفیق طاعت را درخواست می کنیم.
نویسنده کتاب کرانه ها ادامه داد: اگر خداوند اراده کند که به کسی توفیق بدهد هیچ چیز مانع او نمی شود و فقط توفیق از جانب خداوند به انسان می رسد بنابراین دیده می شود که خداوند توفیقی به بعضی از اشخاص داده تا میلیون ها فرد به دست آن ها شیعه و مسلمان شوند.
وی ادامه داد: توفیقات الهی بسیار گوناگون بوده و افرادی توفیق خدمت و تأسیس بیمارستان و حوزه علمیه دارند و افرادی دیگر توفیق تدریس و تألیف دارند اما باید توجه داشت گاهی سلب توفیق صورت می گیرد که اعمال انسان باعث سلب توفیق است.
حجت الاسلام عرفان گفت: از عواملی که توفیق را از انسان می گیرد لقمه حرام و شبهه ناک است بنابراین طلاب باید توجه کنند اگر به خوبی درس نخوانند استفاده از امکانات مدرسه شبهه ناک است و توفیق تحصیل بیشتر را سلب می کند.
وی با اشاره به این که گناه باعث بی توفیقی انسان می شود، افزود: ناشکری و قدر ندانستن نعمات نیز سبب بی توفیقی شده و توصیه بنده به طلاب این است که قدر محیط تحصیلی خود را بدانند زیرا طلبگی و ماندن در آن توفیق است که شامل هر شخصی نمی شود.
وی با اشاره به این که طلاب و روحانیان لشکریان امام زمان هستند؛ اظهار داشت: همه دانشگاه های جهان ابزار می سازند روزی نردبان و روزی دیگر بالابر برای راحتی انسان اما تنها محیط علمی و دانشگاهی که انسان می سازد حوزه علمیه شیعه است بنابراین باید این محیط را قدر دانست./9704/پ202/ب