حق قرآن در حوزهها و جامعه به درستی ادا نشده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور پیش از ظهر امروز در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره برترینهای حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور که در سالن همایشهای اردوگاه نرجس خاتون استان قم برگزار شد، گفت: علمآموزی و تجربه دارای اهمیت بسیار بالایی است.
وی با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان علی(ع) که فرمودند «هرچه باسواد تر شدید و بندگی و تواضع شما بیشتر شد، علم شما مفیدتر خواهد بود»، افزود: باید به این نکته توجه داشته باشیم که اصطلاحات و بازی با الفاظ، علم نیست بلکه فایده علم زمانی مشخص میشود که آن را از اصطلاح جدا کرده باشیم.
رییس ستاد اقامه نماز کشور اظهار داشت: متأسفانه در جوامع امروز به قرآن به عنوان یک مکتب تربیتی نگاه نمیشود و این در حالی است که ما برای اینکه بفهمیم فلسفه بیان هر مطلب چیست، باید آیات قرآن را به دقت مورد بررسی قرار دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی وی با بیان اینکه حوزههای علمیه دریایی از معارف هستند و نیاز است به حوزهها تکیه کرد تا بتوان به معارف الهی و دینی دست یافت، خاطرنشان کرد: هنوز حق قرآن را در حوزهها و جامعه به درستی ادا نکردهایم.
وی با اشاره به این مطلب که در حوزههای علمیه نباید ملاک با معدل و نمره سنجیده شود، تصریح کرد: ضروری است تبلیغ دین از همان سالهای نخست به طلاب آموزش داده شود.
این مفسر قرآن کریم بیان داشت: ما دو نوع تبلیغ داریم، یکی اینکه فرد ابتدا با سواد شود و بعد به تبلیغ برود و نوع دوم هم به این صورت است که تبلیغ به صورت لحظهای انجام شود، یعنی فرد نخستین کلمهای را که میآموزد به دیگران هم آموزش دهد.
وی با اشاره به اینکه پژوهشی مفید است که برای جامعه هم مفید باشد، گفت: آیتالله بروجردی میفرمود «ارزشهای بیان شده برای علم مربوط به دانشی است که به دیگران هم آموزش داده شود».
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی ادامه داد: تحقیق و پژوهش باید دارای چهار شرط باشد تا بتواند مفید واقع شود که نخستین شرط آن واجب بودن، شرط دوم مستحب بودن و شرط سوم هم این است که پژوهش مشکل فرد را حل کند و در مرتبه چهارم پژوهش باید حلال مشکل جامعه باشد.
وی با بیان اینکه بین علم دین و شعور دین تفاوتهایی وجود دارد، ابراز داشت: برای موفقیت و رسیدن به خدا نیاز است انسان هر دوی این موارد را دارا باشد.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با تأکید بر این مسأله که باید تلاش کنیم آموزههای قرآنی به سطح جامعه برگردد، یادآور شد: یکی از مهمترین پژوهشها و تبلیغاتی که نیاز است در جامعه امروز صورت بگیرد این است که بررسی کنیم چگونه میشود افراد را با قرآن و به ویژه نماز مأنوس کرد، چون امروز این مسأله در کشور دارای وضعیت خوبی نیست.
وی با اشاره به این مطلب که قرآن کریم یکی از دلایل نماز نخواندن مردم را نداشتن خشوع آنها معرفی میکند، خاطرنشان کرد: بنابراین لازم است برای دعوت مردم به نماز بر روی افزایش تواضع و خشوع آنها تلاش کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی معرفی نعمتهای الهی را بهترین راه برای افزایش تواضع و خشوع مردم در برابر خداوند دانست و گفت: این عمل مردم را به سمت شکرگزاری از خداوند سوق میدهد.
وی در پایان افزود: ما اگر به قرآن مراجعه کنیم خداوند پاسخ بسیاری از شبهات پیرامون نماز را این کتاب عزیز داده است./907/پ202/ن