شرق اوکراین و حمایت سازمان ملل از غرب
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، دویچه وله در خبری گفت: ناظران سازمان ملل در گزارشی درباره نقض حقوق بشر در شرق اوکراین که در کنترل شبهنظامیان طرفدار الحاق به روسیه قرار دارد هشدار دادند.
به گزارش این خبرگزاری؛ گزارش جدید سازمان ملل که به وضعیت اوکراین در مدت زمان میان دوم آوریل (13 فروردین) و 6 مه (16 اردیبهشت) پرداخته است از روسیه به عنوان محرک سیاسی قضایا انتقاد کرده و گفته است: پلیس و مقامات محلی در بخش شرقی اوکراین به اقدامات غیرقانونی دست زده و در دست گرفتن کنترل شهرها توسط گروههای مسلح موجب از میان رفتن حاکمیت قانون شده است.
گزارش جدید سازمان ملل در واقع در حمایت از بیانیهای است که دوشنبه گذشته کارشناسان سازمان امنیت و همکاری اروپا درباره دیدار ماه مارس خود از اوکراین و مشاهده "تعداد قابل توجهی از نقض جدی حقوق بشر" در این کشور، منتشر کردند.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا و همتایان او از فرانسه، انگلیس و ایتالیا تاکید کردند در صورت تلاش احتمالی مسکو برای به تعویق انداختن یا ایجاد اختلال در انتخابات ریاست جمهوری اوکراین باید تحریمها علیه روسیه تشدید شود.
این در حالیست که تنها دو هفته مانده به برگزاری انتخابات٬ شبهنظامیانی که با حمایت رای مردم مناطق دونتسک و لوگانسک، شرق کشور را در کنترل دارند برای استقلال از کیف یک همهپرسی برگزار کردند که نتیجه ای جز استقلال این مناطق نداشت.
در همین حال انتشار گزارش ناظران سازمان ملل واکنش وزیر امور خارجه روسیه را در پی داشت. وی گزارش را فاقد هر گونه بیطرفی دانست و ناظران را به دنبالهروی از "دستورهای سیاسی" متهم کرد.
در برلین اما سخنگوی آنگلا مرکل٬ صدراعظم آلمان٬ درباره گزارش سازمان امنیت و همکاری اروپا در رابطه با اوکراین گفت: این گزارش استدلال روسیه را که میگوید حقوق اقلیت روسی تبار اوکراین در اوکراین نقض میشود تایید نمیکند.
اشتفان زایبرت با اشاره به بخشهایی از اوکراین که با همهپرسی به روسیه الحاق شدهاند ادعا کرد: مردم شاهد ارعاب و تبعیضاند و بسیاری از افراد در صورتیکه شهروندی روسیه را قبول نکنند در معرض مشکلات قانونیای هستند که زندگیشان را به صورت بالقوه تهدید میکند.
ناظران سازمان ملل در گزارش خود از تهدید و ارعابها علیه روزنامهنگاران٬ اقلیتهای مذهبی و قومی٬ مبتلایان به ایدز٬ و دیگر شهروندانی که حاضر به قبول تابعیت روسیه نیستند ابراز نگرانی کردهاند.
گزارش سازمان ملل شامل پیشنهاداتی برای مقامات در کیف و کریمه است ولی درباره اینکه روسیه چه میتواند برای آرام کردن اوضاع بکند سکوت کرده است. این گزارش دومین گزارش سازمان ملل درباره وضعیت اوکراین است. گزارش اول در 15 آوریل (26 فروردین) منتشر شده بود./1421/1409/ح