به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛
آثار و پایان نامههای تقریبی برگزیده تقدیر شد
خبرگزاری رسا ـ نخستین همایش تقدیر از آثار و پایان نامههای تقریبی، پیش از ظهر امروز در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) با سخنرانی حضرت آیتالله نوری همدانی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نخستین همایش تقدیر از آثار و پایان نامههای تقریبی، پیش از ظهر امروز در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) با سخنرانی حضرت آیتالله نوری همدانی برگزار شد.
در این همایش حضرت آیتالله نوری همدانی ابراز داشت: در تفاسیر ما و اهلسنت منظور از حبل الله، پیامبر اکرم(ص) و قرآن کریم مد نظر است و این یکی از دلایل مهم برای لزوم و تأکید بر مسأله وحدت است و آیه دیگر در سوره مبارکه حجرات است که میفرماید مومنین با هم برادر هستند و این ارتباط باید معنی شود.
استاد عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: علامه طباطبایی(ره) میفرماید برخی محققین میگویند که منظور از این اخوت، شباهت به هم است اما مسأله از این بالاتر است و این اخوت و برادری، همان وحدت و اتحاد است و پیامبر اکرم(ص) برای اینکه این وحدت را ایجاد کند، همه مسلمانان را با یکدیگر برادر اعلام کرد.
حضرت آیتالله نوریهمدانی با اشاره به سیره و روش علمای بزرگ شیعه و سنی در ایجاد وحدت، تأکید کرد: سابقا علمای اهل سنت و شیعه در یک مدرسه درس میخواندند و در درسهای یکدیگر شرکت میکردند و ما الان فقه مقارن داریم که باید تفسیر، حدیث و تاریخ مقارن نیز داشته باشیم.
این مرجع تقلید با اشاره به خطر تکفیریها برای دنیای اسلام، گفت: امروز تکفیریها که دست نشانده دشمنان هستند به نام اسلام جنایات زیادی انجام میدهند که ناشی از کجفهمی و تفسیر غلط آنان از دین است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه تفرقه آثار بسیار بدی در جامعه اسلامی به دنبال دارد گفت: اختلاف و درگیریها به وحدت جامعه لطمه میزند و باید مسلمانان در برابر دشمنان اسلام با یکدیگر وحدت داشته باشند.
در این همایش نیز مولوی نذیر احمد سلامی با بیان اینکه تقریب مسألهای ضروری برای جامعه اسلام است، تأکید کرد: امروز شرایط ویژهای برای امت اسلامی وجود دارد و در همسایگی ایران بسیاری از کشورها گرفتار ناامنی هستند.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر این که ایران اسلامی دو ویژگی خاص یعنی توصیههای امام خمینی (ره) و تدابیر مقام معظم رهبری را دارد که با تمسک به این ویژگی ها همه اهداف دشمنان خنثی میشود، تصریح کرد: امت اسلام چه شیعه و چه سنی باید به توصیهها و رهنمودهای امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب عمل کنند تا در مسیر پیشرفت و توسعه قرار گیرند، چون هر جا که به این رهنمودها بیتوجه بودهایم، دچار آفت شدهایم.
وی با اشاره به توطئه های دشمنان، ادامه داد: دشمنان اسلام وقتی دیدند نمیتوانند از حیث نظامی در کشورهای اسلامی موفق شوند، فتنهها و عناوینی را درست کردند تا امت اسلام را از بین برند و امت اسلامی میتواند با بیداری و حفظ وحدت و تمسک به رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از این فتنهها و مشکلات عبور کند.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه نعمتهای بسیاری در اختیار امت اسلامی قرار دارد، گفت: باید از این نعمتها برای پیشبرد اهداف اسلام استفاده کرد.
همچنین آیتالله اراکی در ادامه مراسم با اشاره به اینکه ثمره کفران نعمت این است که خداوند نعمتهای خود را از انسانها باز میستاند، تأکید کرد: یکی از نعمتهای جامعه اسلامی نعمت برادری است و خداوند در قرآن کریم میفرماید ما نعمت برادری را بر پیروان پیامبر اکرم(ص) تمام کردیم.
آیتالله اراکی به مراحل وحدت اسلامی اشاره کرد و گفت: وحدت اسلامی در سه مرحله شکل میگیرد که مرحله نخست مرحله توافق است مرحلهای که مسلمانان در آن عزم خود را جزم کنند و بر هر چیزی که مشترکاتشان است توافق کنند و از اختلافات بپرهیزند و مرحله دوم وحدت هویت است و هویت واحدی که مورد قبول ما مسلمانان است و مرحله سوم هویت پیامبر اکرم(ص) است که قرآن کریم نیز به آن اشاره کرده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: رحمت نیز در همین معناست و جا دارد محققان قرآنی بیاندیشند که تفاوت میان رحمت و نعمت چیست زیرا این دو واژه با تشابه زیادی در قرآن آمده است، همان طور که خداوند نعمت را ابزار وحدت در جامعه اسلامی ذکر کرده است، در جای دیگر فرموده که اگر بشر را به حال خود رها کنید، متخلف میشود
.
آیتالله اراکی تصریح کرد: خداوند میفرماید اختلاف طبیعی است اما برای جامعه بریده از خدا و برای جامعه پیوسته با خدا، اختلاف طبیعی نیست و همه مشکلات جامعه بشر از اختلافها و خودمحوریهایی است که این جامعه را چند پاره میکند و جنگها را به وجود میآورد.
وی به طرحهای مجمع تقریب بین مذاهب اسلامی در حفظ و تقویت وحدت اشاره کرده و آن را در سه مرحله اصلی یادآور شد: مرحله اول نظریه پردازی مجمع تقریب در همه امور که البته ما این مرحله را پشت سر گذاشتهایم و مرحله دوم نشر و تعمیم فکر تقریب بر فکر تکفیری و مرحله سوم که در حال آغاز به کار است مرحله عملیات میدانی تقریب است یعنی تحول از فرضیه به عمل میدانی که نمونه آن دانشگاه ادیان مذاهب اسلامی است.
آیتالله اراکی به ریسمان محکم الهی و وحدت اشاره و تأکید کرد: هیچ چیز جز توحید الهی و سر در برابر فرمان خداوند خم کردن و از رهبران الهی فرمانبرداری کردن جامعه را یک دست نمیکند و بر همین اساس که خداوند به پیامبر اکرم(ص) میفرماید که ما تو را فرستادیم تا دستها را به هم گره بزنیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در افزود: مباحث تقریبی دریچهای برای ورود به وحدت عملی جامعه اسلامی است و تحقق در این رشته ها ابعاد گوناگونی دارد و امید است شاهد پایان نامه های بیشتر و بهتری در این زمینه باشیم.
در پایان این مراسم از صاحبان آثار و پایان نامههای تقریب تجلیل به عمل آمد و از کتاب موسوعه علم اصول از سوی حضرت آیتالله نوری همدانی رونمایی شد./922/پ203/ج
ارسال نظرات