نقد و بررسی فیلم سینمایی «حجاب راه رستگاری» در قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مستند سینمایی «حجاب راه رستگاری» با حضور عوامل فیلم و کارشناسان عصر روز گذشته در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.
شهریار بحرانی، کارگردان فیلم در این مراسم هدف از تهیه این مستند را به تصویر کشیدن مفاهیم قرآنی با نگاه هنر بیان کرد و اظهار داشت: واقعیاتی مثل بهشت و جهنم و پاداش الهی را نمی شود به تصویر کشید ولی در مدت سه سال ساخت فیلم بیست قسمتی «حجاب راه رستگاری» سعی شد تصویری از مفاهیمی قرآنی و به ویژه مسأله حجاب ارائه شود که در قرآن بیان شده و نه آنچیزی که در ذهن افراد متصور است.
وی با بیان تأثیر سینما و تلویزیون بر مخاطبان گفت: جذابیت سینمایی در کنار استدلال از ویژگی های فیلم شمرده می شود و در میان تهاجم رسانه ای دشمن به مسأله حجاب، با زبان تصویر می پردازد.
بحرانی با بیان نقش تصویرسازی در روح و روان جامعه تصریح کرد: به طور مثال سال ها بعد از جنگ، هنوز ما نتوانسته ایم تصویری از شهید و شهادت ارائه کنیم که خداوند در قرآن بیان فرموده است و این ضعف تبلیغ ما است که وقتی از شهادت صحبت شود به یاد عکس شهید در صحنه زندگی یا لحظه شهادت بیفتیم.
وی به پژوهش های صورت گرفته حول محور حجاب در فیلم اشاره کرد و گفت: جایگاه حجاب وعفاف در نزد خداوند، هدف از پوشش، اثرات، مزایای حجاب، ارتباط آن با ولایت پذیری از حق و تبیین آن در سطح جامعه از موضوعاتی است که در فیلم مورد توجه قرار گرفته است و حجاب مثل یک کلید است، که اگر سلیقه ای و بدون مراجعه به قرآن بر آن سوهان زده شود قفل رستگاری را باز نخواهد کرد.
همچنین حجت الاسلام سعید اصفهانیان محقق حوزه و دانشگاه با اشاره به کم کاری در بیان مفاهیم قرآنی در قالب هنر، این فیلم را گامی بلند در سینمای دینی دانست و گفت: فضای کار برای ساختن مستند موفق و تأثیرگزار وجود دارد و باید از ظرفیت حوزه در جهت ایجاد هنرهای دینی استفاده کرد.
وی به تصویر کشیدن جهاد با نفس، مرزهای تقوا، افق نهایی عفت و حجاب را از مزیتهای فیلم برشمرد وافزود: هنرمند قلب، حس وعقل را در کنار هم قرار داده و ظرافتها و زیبایی های دینی را به تصویر کشیده است.
در ادامه حجت الاسلام حسین سوزنچی عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) فیلم را دارای ضعفهایی دانست و گفت: مدلهای تشویق ما در مسائلی مانند حجاب باید منضبط باشد، مرز بدحجابی و بی عفتی مشخص شود و ملاک مطرح کردن بحث حجاب و احکام دینی فقه باشد.
وی در پایان استفاده از عنصر جذابیت را در فیلم کم دانست وافزود: ذات رسانه تحمیل است نه استدلال و مستند خوب باید دو عنصر جذابیت و ضدغفلت را داشته باشد که اگر از روی سرگرمی هم دیده شود مانند مستند شهید آوینی تأثیرگزار باشد./908/پ202/س