ماه مبارک رمضان فرصتی برای رهایی انسان از بندگی نفس است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام مجتبی روحانی، امام جمعه بابل ظهر امروز در سلسله مباحث سبک زندگی اسلامی در دانشگاه نوشیروانی بابل با گرامیداشت حلول ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: سیره پیامبر و امامان در آستانه ماه مبارک رمضان این بود که مؤمنان را برای ماه مبارک رمضان آماده می کردند تا مبادا غافلانه وارد ماه مبارک رمضان بشوند.
وی ادامه داد: برخی در نیمه ماه مبارک رمضان هم می گویند که به هیچ عنوان نفهمیدیم که ماه مبارک رمضان آمد و به راحتی همه برکات و عظمت نهفته در این ماه الهی را از دست می دهند.
مسؤول حوزه علمیه خاتم الانبیاء بابل به تعبیر پیامبر از ماه مبارک رمضان به عنوان انسان بزرگ یاد کرد و گفت: ماه مبارک رمضان به تعبیر پیامبر گرامی اسلام(ص) مانند انسان بزرگ است، انسان بزرگی اگر بخواهد وارد شهر شما بشود شما چه می کنید؟ اگر او بیاید و ببیند که شما هیچ آمادگی برای استقبال او انجام ندادید برای این بزرگ سنگین است که وارد چه شهری شده است که مردم آماده استقبال از او نبودند.
وی افزود: پیامبر اسلام در حدیثی نورانی خطاب به مسلمانان قبل از حلول ماه مبارک رمضان تذکر دادند که خودتان را برای این ماه مبارک آماده کنید زیرا آنچه که در این رابطه قابل توجه است آمادگی متقابل مؤمنان و ماه مبارک رمضان است.
حجت الاسلام روحانی مهمانی ماه خدا را فرصتی مغتنم برای آشتی بندگان با خداوند متعال برشمرد و تصریح کرد: خداوند خود را برای میزبانی مهمانان آماده کرده است و به همین دلیل بندگان هم به هنگام ورود به این ضیافت بزرگ باید خود را آماده کنند.
وی ادامه داد: ماه مبارک رمضان یک برتری ویژه حساب ویژه ای دارد خداوند متعال عظمت ویژه ای برای ماه مبارک قرار داده است زیرا در کلام امیرالمؤمنان آمده است که تفاوت ماه رمضان و برتری آن نسبت به دیگر ماه ها مانند برتری اهل بیت(ع) نسبت به دیگر مردم است.
امام جمعه بابل به روایتی از امام رضا(ع) در خصوص آماده شدن برای ورود به ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: قبل از ورود به ماه مبارک رمضان اگر قصوری داشتید آن را جبران کن و از این به بعد باید زندگی جدی تر شود.
وی افزود: انسانی که زندگی اش جدی است، سعی می کند برای همه ساعات با برنامه ریزی و منظم کردن همه ساعات و دقایق لحظه ای را بدون بهره گیری از دست ندهد و چه خوب است اکثر اوقات در ماه رمضان با تلاوت قران و دعا و استغفار طی شود.
این استاد حوزه و دانشگاه به نقل خاطره ای از یکی از نزدیکان امام راحل در خصوص بهره گیری کامل از این ماه پرداخت و تصریح کرد: یکی از نزدیکان امام راحل می گوید در پایان ماه مبارک رمضان وقتی به امام اطلاع دادم که یکبار توانستم قران را ختم کنم مورد تشویق امام قرار گرفتم، اما وقتی بعدها فهمیدم که امام راحل چهار بار قرآن را ختم کرد خجالت کشیدم و این سیره رفتاری برای ما الگو است.
حجت الاسلام روحانی به چگونگی مواجه شدن با این ماه پربرکت اشاره کرد و افزود: وقتی ماه رمضان به سمت تو آمد و آغوش ماه مبارک را دیدی خالصانه با این ماه روبرو بشو و وقتی آن را متقابلاً در آغوش بکش که پاک شده باشید.
وی به پاکی روحی قبل از ماه مبارک رمضان اشاره و تصریح کرد: سعی کنید امانت ها و دین هایی در دست شما است را قبل از آغاز این ماه عزیز به صاحبان آن برگردانی و مبادا هنگام ورود به ماه مبارک رمضان کینه ای از مؤمنی در دل شما باشد.
امام جمعه بابل با بیان این که دست و پای شیطان در ماه مبارک رمضان در زنجیر است، خاطرنشان کرد: خدای متعال با بستن پای شیطان و گشودن درهای بهشت و رحمت خود این ماه را برای بندگان آماده کرده است و اگر شما آماده نشوید ضرر خواهید کرد.
وی با اشاره به این که ماه رمضان ماه رهایی از بسیاری از افراد از بندگی نفس است، گفت: در بعضی از روزهای ماه رمضان با برگزاری مراسم گلریزان برای آزاد شدن زندانیان جشن می گیرند اما اگر انسانی که زندانی نفس خود باشد از فرصت آزادی نفس در ماه مبارک رمضان چه استفاده ای خواهد کرد.
حجت الاسلام روحانی در ادامه به مراقبت های ویژه این ماه اشاره کرد و گفت: مراقبت های این ماه را بسیار جدی بگیرید زیرا ماه رمضان یکی از اسباب طهارت و کمال است به خصوص انسان باید مراقب چشم و زبان خود در این ماه باشد.
وی با بیان این که روزه داری تنها نخوردن و نیاشامیدن نیست، افزود: آنچه عمل خیر را از بین می برد نگاه به نا محرم و عدم کنترل زبان است مبادا در این ماه زبان انسان رها باشد و هر چیزی از آن جاری شود.
مسؤول شورای فرهنگ عمومی شهرستان بابل، بهره گیری از ماه حلال را برای بهره مندی از معنویت ماه رمضان مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: اگر قبل از رمضان از حلال بودن غذای خود مراقبت می کردید این مراقبت را در ماه رمضان بیشتر کنید و اگر در این ماه افطار می دهید با پول و غذای حلال باشد.
وی ادامه داد: مبادا افرادی را سر سفره ای بنشانید که به مشکوک بودن یا حرام بودن آن اطلاع دارید و سفره ها را با غذای حلال اطعام کنید حتی اگر به مقدار کمی باشد.
امام جمعه بابل به نقل خاطره ای از آن مرحوم در ایام ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: وقتی مرحوم آیت الله روحانی سفره ای برای افطار انداخت افراد حاضر از خاصیت میوه و غذای سر سفره با یکدیگر صحبت می کردند که ایشان فرمود بزگترین خاصیت غذا حلال بودن آن است.
حجت الاسلام روحانی در ادامه با اشاره به دعایی از امام سجاد(عج) در صحیفه سجادیه خاطرنشان کرد: ماه رمضان ماه بزرگ خدا که آرزوهای ماه در این ماه زودتر بر آورده می شود و هیچ ماهی با آن قابل مقایسه نیست و هیچ ضرری در این ماه به کسی نمی رسد./1313/پ202/ب1