۱۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۵
کد خبر: ۲۱۱۸۰۹
استاد حوزه علمیه:

شاخص سنجش حرف ها و اعمال حق است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه با بیان این‌که شاخص سنجش حرف ها و اعمال باید حق باشد،‌ گفت: بنابراین سخنان و رفتار منافقان، مومنان و کافران باید بدون موضع گیری مورد بررسی و نقد قرار بگیرد و درصورت مفید بودن یا مستند بودن پذیرفته شود نه با توجه به گوینده کلام.
حجت الاسلام نظافت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد،حجت الاسلام محمد جواد نظافت واعظ و استاد تفسیر نهج البلاغه در نشست تفسیر حکمت های 78 و 79 نهج البلاغه در محل سالن همایش های آستان قدس رضوی که امروز دوازدهم تیر برگزار شد، اظهار داشت: ما اهل حق را دوست داریم تا زمانی که با شاخص ما هماهنگ باشند.

 

استاد تفسیر نهج البلاغه در همین راستا خاطرنشان کرد: شاخص سنجش حرف ها و اعمال باید حق باشد بنابراین سخنان و رفتار منافقان، مومنان و کافران باید بدون موضع گیری مورد بررسی و نقد قرار بگیرد و درصورت مفید بودن یا مستند بودن پذیرفته شود نه با توجه به گوینده کلام.

 

بنابراظهارات وی، تفکیک قایل شدن میان انتقاد و انتقام می تواند موجب نقد و بررسی عالمانه و عادلانه سخنان بزرگان یا مخالفان بدون تایید یا رد کلی و کورکورانه شود؛ چرا که باید بدون حب و بغض و تعصب و پیش داوری سخنان را سنجید.

 

از مسایلی که در انقلاب پیدا شد لغزش از راه حق بود

 

حجت الاسلام نظافت، ضمن تاکید بر شناخت حق به عنوان شاخص نه اهل حق، افزود: متأسفانه برخی از ما به جای دلداه حقیقت شدن، دلداه اهل حق می شویم همچنین از جمله مسایلی که در انقلاب پیدا شد لغزش عده ای از راه حق و در نتیجه لغزش گروه پیروان و مریدان آنان از راه حق بود درصورتی که میزان، حال است نه گذشته.

 

واعظ برجسته آستان قدس رضوی بیان کرد: ولایت فقیه جایگاه است نه شخص و احترام ما به ولایت فقیه نیز احترام به نایب امام زمان(عج) است که در سخنان صریح و مستند ایشان بر آن صحه گذاشته شده است از همین رو باید اهل حق را با حق و اهل باطل را باطل بسنجیم.

 

وی همچنین سه حالت برای برخورد با سخنی برشمرد که شامل حق بودن آشکار، باطل بودن آشکار و مبهم است و افزود: پیامبر اکرم(ص) سه دسته برای امور در نظر می گرفت که شامل رشد دهنده آشکار، گمراه کننده آشکار و مشکوک می شد که ضرورت صبر بر آن به معنای قانون توقف هنگام برخورد با شبهات است.

 

حکمت و معرفت به عنوان پشتوانه فعل مؤمن، از دیگر تاکیدات حجت الاسلام نظافت بود که از جمله ابزار و روش های آن تقوا، اخلاص و پاک کردن باطن است و همچنین حکمت 81 نهج البلاغه امیرالمومنین(ع) ارزش هرکس را به چیزی که آن را نیکو می داند تبیین کرده است بدان معنا که سبک زندگی ما براساس ارزش های ما شکل می گیرد که یا همراه با معرفت و حکمت می باشد یا عاری از آن است./934/پ202/ب4

ارسال نظرات