34 مرکز خانه نور در کانونهای مساجد آذربایجان شرقی فعالیت دارد
محمد هادینیا، مسؤول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز که در آستانه برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تبریز ترتیب یافت، به تشریح فعالیت های قرآنی این دبیرخانه در طول سال پرداخت و اظهار داشت: کلیه فعالیت های قرآنی کانون ها اعم از طرح تلاوت نور، تفسیرهمراه، مسجد، شکوفه های بهشت و .. زیر نظر خانه نور اداره می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون 34 باب مرکز خانه نور در کانونهای مساجد استان در حال فعالیت است، خاطرنشان کرد: خانه های نور به مراکزی اطلاق می شود که به استناد بند3 مصوبه شماره ی302مورخ 18/12/1371 شورای عالی انقلاب فرهنگی، ترویج و توسعه آموزش های قرآنی مساجد و ارتقای سطح دانش و مهارت های فراگیران قرآن را عهده دار می شود که زیر نظر دبیرخانه کانون های فرهنگی وهنری مساجد استان اداره می شود.
هادی نیا راه اندازی کانون تخصصی قرآن را از دیگر فعالیت های قرآنی این دبیرخانه برشمرد و افزود: کانون تخصصی به کانونی گفته میشود که در کنار فعالیتهای عمومی خود در یکی از 22 موضوع تخصصی فعالیت می کند و میتواند نیازهای کانونهای شهر، منطقه و استان خود در خصوص برنامه های قرآنی را پاسخگو باشد. ایفا و نقش جدیتر در حوزه مدیریت فرهنگی کشور توسط نهاد مسجد، هدف غایی تأسیس کانون های تخصصی است.
وی مهمترین هدف راه اندازی کانونهای تخصصی، را تمرکززدایی و توسعه وسعت میدان عملیاتی کانونها، استفاده بهینه از منابع، امکانات و ظرفیتهای فرهنگی موجود در کانونها، افزایش سطح کمی و کیفی برنامهها و فعالیتهای کانونها با استفاده از توانمندیهای کانونها، استانداردسازی و هماهنگسازی فعالیتهای مختلف در کانونها اعلام کرد.
هادی نیا ادامه داد: استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری مؤثر در پیشبرد اهداف دینی، کمک به خودکفایی کانونها، ایجاد کانونهای کارآمد و اثربخشی بیشتر فعالیتها و تلاش برای تقویت روحیه نوآوری و خلاقیت در کانونهای مستعد و افزایش جذب کمکهای مالی از طریق مشارکتهای مردمی از دیگر اهداف تشکیل کانونهای تخصصی است.
مسؤول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجانشرقی با اشاره به ویژگی های طرح «تلاوت نور» اظهار داشت: ترویج طرح تلاوت یک صفحه قرآن در میان نمازهای جماعت مساجد و اهدای صدها هزار جلد قرآن کریم به مساجد مجری این طرح یکی از شاخص ترین برنامه های قرآنی است که با اجرای این طرح از سوی دبیرخانه استانی مساجد مجری به قرآن های معنادار تجهیز شده است.
وی یادآور شد: اجرای همزمان طرح تلاوت نور با طرح احیای تفسیر روزانه قرآن کریم در قالب 15 جلد تفسیر همراه تلاشی است که ضمن انس عمومی با قرآن و احیای فرهنگ قرائت روزانه قرآن کریم، قرآن پژوهی نیز از یک جریان صرفا تخصصی به جریان عمومی و فراگیر مبدل می شود.
هادی نیا توزیع قرآن «بنیرضی»، تفسیر همراه 15 جلدی، تفسیر همراه 2 جلدی و نیز نسخه الکترونیکی این اثر و اجرای برگزاری طرح تفسیر کوتاه و تربیت مربی طرح حاملان وحی را از دیگر فعالیت های قرآنی این مرکز عنوان کرد و گفت: برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان، همایش مساجد فعال قرآنی، جشنواره هنرهای تجسمی (ترنج) و جشنواره آواها و نغمههای آسمانی نیز جزو فعالیت های قرآنی این مرکز است.
وی ادامه داد: جشنواره هنرهای نمایشی(حضور)، جشنواره شعر و قطعات ادبی گلدسته های سپید، جشنواره نشریات تجربی و وبلاگ نویسی (محراب قلم) و جشنواره شیوه های نوین تدریس معارف دین (شکوه اندیشه) و همچنین مشارکت در برگزاری طرح بزرگ قرآنی1441 تا 1448 در کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان از دیگر فعالیت های قرآنی دبیرخانه کانون های مساجد آذربایجان شرقی است./935/ت302/ب