۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۸
کد خبر: ۲۱۳۰۶۳
در مسجد اعظم قم مطرح شد؛

مرجع تقلیدی که نسخه‌های خطی را از دست استعمارگران بیرون می‌آورد

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام مؤمنی گفت: حضرت آیت الله مرعشی نجفی نماز و روزه استیجاری می‌گرفت تا نسخه‌های خطی اسلامی را از دست استعمارگران بیرون بیاورد و آن‌ها وقف کتابخانه می‌کرد.
آيت الله مرعشي نجفي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ حجت‌الاسلام سید حسین مؤمنی، استاد حوزه و دانشگاه همزمان با پانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان در مسجد اعظم قم به تبیین جنود عقل و جهل پرداخت و گفت: گاهی به نادانی و عدم آگاهی از مسأله‌ای را جهل می‌گویند و گاهی هم به عدم استفاده بهینه از علم را جهل می‌گویند و جنود عقل و جهل ناظر به مطلب دوم است.

 

حجت‌الاسلام مؤمنی با بیان این‌که عقلانیت انسان را به سوی بندگی و عبادت سوق می‌دهد، اظهار کرد: در حدیثی از امام حسن مجتبی(ع) آمده است که هیچ ثروتی مانند عقلانیت نیست و هیچ فقری مثل جهل و نادانی نیست؛ هر کسی از عقلش به خوبی استفاده کند، نعمت‌های دنیوی و اخروی نصیبش می‌شود.


 
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که عقل حجت درونی و انبیا و ائمه اطهار(ع) حجت بیرونی هستند، تصریح کرد: با وجود حجت درونی، انسان‌ها برای هدایت نیاز به حجت بیرونی دارند؛ زیرا عقل تحت تأثیر وهم، خشم، غضب و شهوت قرار می‌گیرد و افراد نمی‌توانند از آن استفاده بهینه کنند؛ بنابراین خداوند حجت بیرونی را قرار داده است تا مؤمنین از گمراهی بیرون بیایند و هدایت شوند.

 

 وی بی‌رغبتی به دنیا را یکی از نشانه‌های عقل دانست و ابراز کرد: انسان باید تلاش و کوشش خود را برای زندگی و امرار معاشش کند و می‌تواند از بهترین استفاده را از امکانات دنیا داشته باشد؛ ولی دلبستگی به مال دنیا نداشته باشد. 


 
حجت‌الاسلام مؤمنی اظهار کرد: خدیجه کبری(س) یکی از تاجرهای معروف مدینه بود که تمام مال خودش را در راه نشر اسلام خرج کرد و رسول گرامی اسلام(ص) فرمود اسلام با مال خدیجه(س) و شمشیر امام علی(ع) گسترش یافت.

 

استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: امام حسن مجتبی(ع) تمام اموال خود را دوبار در طول زندگی خود بخشید و سفره اکرام ایشان همیشه در شهر مدینه پهن بود.


 
سخنران مسجد اعظم ابراز کرد: حضرت آیت الله مرعشی نجفی نماز و روزه استیجاری می‌گرفت تا نسخه‌های خطی اسلامی را از دست استعمارگران بیرون بیاورد و آن‌ها وقف کتابخانه می‌کرد.

 

وی محاسبه قبل از مرگ، دوری از خود پسندی و حسن خلق را از نشانه‌ها عقل دانست و گفت: در روایتی از امام علی(ع) آمده است که گنجینه‌های روزی در نرم خویی و گشاده‌رویی است و کسی که اخلاقش بد باشد، روزی‌اش تنگ خواهد شد.

 

حجت‌الاسلام مؤمنی به اهمیت خوش اخلاقی در خانواده اشاره کرد و افزود: خوش خلقی، در زندگی سبب افزایش محبت میان همسران می‌شود؛ از سوی دیگر، زن و شوهر موظف هستند که در برابر بدخلقی همدیگر خویشتن دار باشند و پاسخ بدخلقی همسر را با بدخلقی ندهند؛ که چنین واکنشی سبب فروکش کردن خشم طرف مقابل و تنبیه وی می‌شود و پاداش معنوی را نیز در پی خواهد داشت./998/پ202/س

ارسال نظرات