۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۹
کد خبر: ۲۱۳۱۸۹
حجت الاسلام مومنی تشریح کرد؛

شرائطی که باید در دعا رعایت شود

خبرگزاری رسا ـ سخنران مسجد اعظم قم با تبیین شرائط دعا گفت: در روایات آمده «خیر الدعاء الخفی» و منافاتی با دعا در جمع ندارد، گاهی دعا فردی است و نیاز به خلوت دارد اما گاهی دعا جمعی است تا بتوان به حاجت عمومی دست یافت.
مومني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید حسین مؤمنی، امروز در مسجد اعظم قم به آداب  دعا در پیشگاه خداوند پرداخت و تاکید کرد: یکی از آداب دعا کردن گریه حین دعا است مادر دو قطره اشک را نمی تواند  از بچه اش ببیند خداوند که از مادر مهربان تر است طبعا اگر کسی هنگام دعا گریه کند بی شک خداوند اشک بنده خود را نمی تواند ببیند و دعای او را مستجاب می کند.
 
وی تأکید کرد: برای دعا کردن آدابی وجود دارد که انسان باید به آنها توجه داشته باشد از جمله آداب مذکور در زمان دعا خضوع و فروتنی در برابر خداوند است.
 
استاد حوزه و دانشگاه قم با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) مبنی بر این که «إن الله اوحی الی موسی بن عمران، إذا وقفت بین یدی فقف موضع الذلیل الفقیر» تصریح کرد: به موسی وحی شد «ای موسی ذلیلانه و فقیرانه در مقابلم بایست» و خاضع نبودن عواقب سنگینی برای انسان در بر دارد هم چنان که به واسطه تأخیری که حضرت یوسف نسبت به پایین آمدن و احترام کردن نسبت به پدر روا داشت نور نبوت از نسل او به برادرش انتقال یافت و این به سبب اندکی تأخیر در تواضع به پدر است چه برسد نسبت به خداوند.
 
وی با بیان این که چرا خداوند می خواهد انسان در زمان دعا خاشع و خاضع باشد، بیان داشت: این خضوع و خشوع برای آن است که انسان به تهذیب نفس خود بپردازد چون انسان به واسطه زندگی در دنیا و مغرور شدن به امور دنیوی باید مبتلا به اموری شود که حالت انکسار به او دست دهد و غرور او شکسته شود.
 
حجت الاسلام مؤمنی با بیان این که از دیگر آداب دعا، دعا کردن در نهان است، افزود: در روایات آمده «خیر الدعاء الخفی» و منافاتی با دعا در جمع ندارد، گاهی دعا فردی است و نیاز به خلوت دارد اما گاهی دعا جمعی است تا بتوان به حاجت عمومی دست یافت.
 
وی از دیگر آداب دعا کردن، آرام خواندن و بلندکردن دست‌ها در دعا اشاره کرد و گفت: نباید انسان به گونه ای دعا کند که موجب اذیت اطرافیان خود شود، در روایات متعدد آمده برای استجابت دعا و قبولی آن دست‌ها را رو به آسمان دراز کند.
 
استاد حوزه و دانشگاه بلند همتی و زیاد درخواست کردن را از دیگر آداب دعا دانست و افزود: از آنجا که درخواست شونده غنی بالذات است پس دعا باید زیاد و بلند همتانه باشد البته دعایی مستجاب است که  تلاش و کوشش با آن همراه شود.
 
وی در پایان سخنان خود با بیان حدیثی از پیامبر مکرم اسلام مبنی بر این که «البکاء من خشیة الله مفتاح الرحمة» گریه و تضرع در دعا را از آداب دعا عنوان کرد و اظهار داشت: مادر دو قطره اشک را نمی تواند  از بچه اش ببیند خداوند که از مادر مهربان تر است طبعا اگر کسی هنگام دعا گریه کند بی شک خداوند اشک بندگان خود را نمی تواند ببیند و دعای آنها را مستجاب می کند.
 
حجت الاسلام مؤمنی خاطرنشان کرد: طبق روایتی از امام صادق(ع) یکی از راه های منقلب شدن و گریستن یاد گذشتگان و عزیزان از دست رفته است./921/پ202/س
 
ارسال نظرات