خلأ نیازهای فرهنگی جامعه تنها با تبلیغ سنتی دین پر نمی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام علی غفاری، مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران ظهر امروز در نخستین کارگروه تبلیغ در جامعه زنان با اشاره به این که نقش اساسی زن در رفتار اجتماعی به صورت مستقیم و غیر مستقیم، غیرقابل انکار است، گفت: زنان در واقع مهندسان رفتار اجتماعی جامعه در نقش مثبت و منفی هستند.
وی با بیان این که امروز زن یکی از ابزارهای مهم تحقق اهداف دشمن به اشکال مختلف است، افزود: دغدغهگ مهم مقام معظم رهبری نیز مقوله فرهنگ دینی است و سال ها است که روی این مسأله مهم تاکید دارند که باید مورد توجه مسؤولان نیز قرار گیرد.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران با اشاره به این که حوزه های علمیه علم دار فرهنگ دینی و ترویج آموزه های وحیانی هستند، تصریح کرد: این امر از تکالیف ذاتی آنها است و برای همین امر تربیت می شوند.
حجت الاسلام غفاری ادامه داد: جامعه از هیچ دستگاهی به غیر حوزه، انتظار ندارد که برای فرهنگ دینی به صورت تکلیفی برنامه داشته باشند و کار کنند و در حقیقت نهادینه سازی فرهنگ دینی وظیفه ذاتی حوزه های علمیه است.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران با بیان این که سه رکن اساسی تبلیغ در حوزه علمیه مورد توجه است، گفت: مبلغ، تبلیغ و جامعه تبلیغی به عنوان سه رکن اصلی جامعه هدف تبلیغ محسوب می شوند.
وی با بیان این که باید ببنیم چه مقدار کار کارشناسی و علمی برای جامعه تبلیغی صورت گرفته و متناسب با جامعه تبلیغ، مبلغان اعزام می شوند، ادامه داد: در حالی که جامعه تبلیغ با همه ابعادش؛ یعنی سطح بندی از حیث اصناف، اقشار، سطوح تحصیلی، سنی، فرهنگی، اجتماعی و موقعیت های اقلیمی مدنظر است.
حجت الاسلام غفاری خاطرنشان کرد: همه این موارد در پذیرش فرهنگ دینی مؤثر است و در این زمینه اگرچه اقداماتی در برخی نهادها صورت گرفته، اما واضح است که کار کارشناسی دقیق و اقدام عملی مناسب صورت نگرفته است.
وی با بیان این که در حال حاضر حدود پنج هزار طلبه فارغ التحصیل و در حال تحصیل در مازندران وجود دارند، خاطرنشان کرد: هر ساله حدود 800 تا هزار نفر به این تعداد اضافه می شوند و به همین نسبت خروجی هم داریم که بخشی از این طلاب مبلغ هستند.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران از فعالیت حدود هزار مبلغ در استان خبر داد و تصریح کرد: قبل از این که یک شکل ناصوابی در بحث تبلیغ و رسالت آنها شکل بگیرد؛ باید با برنامه ریزی و وحدت رویه نارسایی های موجود در امر تبلیغ را شناسایی و درجهت ساماندهی آن گام برداریم.
حجت الاسلام غفاری با اشاره به این که مبلغان حوزوی های علمیه، کارشناسان دینی هستند که حداقل پنج سال علوم دینی را فرا گرفته اند، تصریح کرد: اگر از همین الآن برای آنها برنامه نداشته باشیم به یقین به خاطر از دست دادن فرصت های امروز50 سال آینده افسوس خواهیم خورد.
وی افزود: اگرچه خواهران مبلغ می توانند به سبک سنتی کار خود را ادامه دهند و طلاب خواهر مثل دیگران به مقوله تبلیغ بپردازند، اما در حالی که دشمن با همه امکانات وارد عرصه شده باید با شکل و شیوه مناسب به مقابله با دشمنان رویم.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران با بیان این که امروز خاک خاکریز ها برداشته شده و سنگر و اسلحه گرمی وجود ندارد و دشمن وارد جیب بچه های ما شده است، گفت: امروز که گروه های تکفیری و داعشی ها جان خود را به خطر انداخته و با کج فهمی و تفسیر به رأی از قرآن و روایات جعلی، عملیات انتحاری کرده و افتخار می کنند که کار عبادی انجام می دهند، امروز که دشمن با همه قوا و بهره گیری از همه امکانات، تکنولوژی و آورده های علمی وارد عرصه شده آیا حوزه های علمیه و مبلغان به تنهایی و تنها با سبک سنتی می توانند خلأ و نیازهای فرهنگ دینی را پاسخگو باشند.
حجت الاسلام غفاری با بیان این که این کارگروه به منظور ایجاد اتاق فکری برای فرصت ها و چالش های فراروی فرهنگ دینی، با رویکرد جامعه بانوان، تشکیل شده است، گفت: امیدواریم با انسجام تمام عوامل دخیل و استخدام امکانات و روشهای نو و بروز کردن شیوه ها، همواره علم دین و ارزش های اخلاقی برافراشته ماند./1312/پ202/ب1