۳۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۱
کد خبر: ۲۱۳۹۸۵
به همت حوزه علمیه معصومیه قم صورت گرفت؛

دسترسی غیرحضوری طلاب به برنامه‌های آموزشی کانون ادبیات عرب

خبرگزاری رسا ـ مدیر کانون ادبیات عرب هدف از برنامه­های این کانون را رفع مشکل درسی طلاب دانست و گفت: سیستم ادبی حوزه به این نتیجه رسیده است که برای متن خوانی و آموزش لغت به طلاب باید وقت مستقلی بگذارد اما هنوز اقدام قابل توجهی انجام نداده است از این رو کانون با برگزاری برنامه­‌های غیرحضوری در صدد برطرف کردن این مشکل است.
حجت الاسلام سيدمرتضي حسيني کما­ل­آبادي

حجت الاسلام سیدمرتضی حسینی کما­ل­آبادی، مدیر کانون ادبیات عرب مدرسه معصومیه قم، در گفت­­و­گو با خبرنگار خبرگزاری رسا اظهارداشت: کانون ادبیات عرب در نظر دارد برای نخستین بار در کشور و در کانون، برنامه­های آموزش متن خوانی و فراگیری لغات عربی را به صورت غیر حضوری در اختیار طلاب سراسر کشور قرار دهد.

حجت الاسلام حسینی کما­ل­آبادی دسترسی طلاب را به محتوای آموزشی کانون ادبیات عرب از طریق سایت دانست و ابراز داشت: با توجه به مشکلات درسی طلاب در متن خوانی و به تبع در فهم عبارات عربی، فیلم و کلیپ­های تصویری تهیه شده که بر روی سایت قرار گرفته است.

مدیر کانون ادبیات عرب مدرسه معصومیه با اشاره به کتاب «نصاب الصبیان ابونصرفراهی» که لغات عربی به فارسی را به شعر درآورده است، گفت: بیشتر طلاب فارس زبان هستند و گنجینه لغاتشان کم است که آشنایی با این کتاب می­تواند گستره لغات آنها را به دوهزار کلمه برساند و با همراه­کردن کردن شاهدمثال­هایی از آیات و روایات می­توانند یادگیری لغات عربی را افزایش دهند.

وی در ادامه به کتاب «الحجه الغرا علی شهادت الزهرا(س)» اثر حضرت آیت الله سبحانی اشاره و اضافه­ کرد: این کتاب با متن عربی بدون اعراب و براساس اسناد شهادت حضرت زهرا(س) است که در مرحله نخست آشنایی با آن به لحاظ اعتقادی برای هر شیعه و هر طلبه مفید خواهد بود و در مرحله دوم برای آموزش متن‌خوانی مؤثر است.

حجت الاسلام حسینی کما­ل­آبادی شرایط شرکت در این دوره­ را برای همه طلاب آزاد اعلام کرد و افزود: هر طلبه ای از مبتدی تا سطح عالی می تواند در دوره­های کانون ادبیات عرب شرکت کند و دسترسی به سایت نیز برای همه امکان پذیر است.

وی به دوره مباحث تخصصی ادبیات عرب اشاره کرد و یادآورشد: اعضا و افرادی که چند سال تحصیلی در این دوره­ها شرکت کنند می توانند به مباحث تخصصی ادبیات عرب که کانون برگزار می­کند راه پیدا کنند.

حجت الاسلام حسینی کما­ل­آبادی با بیان کم­کاری حوزه علمیه در توجه به متن­خوانی و آموزش لغات عربی به طلاب، تصریح­کرد: این روش، شیوه و محتوایی که در کانون ادبیات عرب در حال برگزاری است در سیستم ادبی حوزه کار نمی‌شود و وقت و برنامه­ای برای متن خوانی و آموزش لغات عربی برای طلاب وجود ندارد که طلاب نیز از همین دو جنبه آسیب می­بینند.

وی هدف از برنامه­های کانون ادبیات عرب را رفع مشکلات درسی طلاب دانست و افزود: سیستم ادبی حوزه به این نتیجه رسیده است که باید برای متن خوانی و آموزش لغت به طلاب وقت مستقلی را بگذارد؛ اما هنوز اقدام قابل توجهی انجام نداده است و این برنامه­ها به این سبب در کانون برگزار می­شود که خلأ و مشکلی که طلبه در حال حاضر با آن مواجه است را برطرف کند.

مدیر کانون ادبیات عرب با بیان مزیت غیرحضوری بودن این طرح تأکید کرد: طلاب با تحمل دوری از خانواده در طول تابستان و شرکت در کلاس‌‌های ادبیات عرب در بسیاری از موارد نتیجه‌ای نگرفته‌اند و در برخی موارد مشکلات دیگری نیز بر ایشان تحمیل شده است.

حجت الاسلام حسینی کما­ل­آبادی با اشاره به هدف کانون ادبیات عرب گفت: هدف کانون این است که به عنوان قطب علمی ادبیات عرب به فهم آیات و روایات برسد و با توجه به موفقیت­های زیادی که داشته در «گاه‌نامه فهیم نص» به اهداف و سیاست­های مورد نظرش اشاره کرده است./908/پ202/س

ارسال نظرات