زنان جامعه حضرت معصومه را الگوی خود قرار دهند
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسن محرمی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: این بانوی کریمه یکی از زنان با فضیلت در تمام ادیان الهی و بافضیلتترین امامزاده در ایران هستند.
وی در ادامه افزود: حضرت فاطمه معصومه(س) پس از حضرت زینب (س) بیشترین فضیلت میان زنان را دارا هستند و پیامبر اکرم(ص) سالها قبل از تولد این بانو از مقبره ایشان در قم خبر دادند؛ همچنین امامان پیش و پس از این بانو از فضایل ایشان سخن به میان آورده و همگان را به زیارت قبر شریفشان توصیه کردهاند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره حدیثی مشهور درباره حضرت فاطمه معصومه(س) مبنی بر بهشتی شدن زائران این بانوی کریمه تصریح کرد: حضرت معصومه(س) کمتر از 30 سال سن داشتند که به امید وصال برادر عزم خراسان کردند و نهایت در میان راه در شهر ساوه مسموم و در قم وفات یافتند.
حجتالاسلام والمسلمین محرمی تأکید کرد: امام زادهگان و بزرگان زیادی در کنار قبر حضرت فاطمه معصومه(س) مدفونند اما به سبب فضیلت بسیار بالای این بانوی کریمه تنها اسم ایشان به میان آمده و مشهورند.
وی با اشاره به علت مقام والای حضرت معصومه(س) اظهار داشت: قدر متیقن این است که سلوک بزرگوارانی همچون کریمه اهلبیت(س) بسیار متفاوت با سلوک جامعه ماست؛ ایشان به قدری تقوا داشتند که جز به ضرورت از خانه بیرون نمیآمدند، در کارهای اجتماعی و مردانه دخالت نداشته و کسی ایشان را نمیدیده است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: امروزه سیره و روشی از غرب به ما رسیده که خانمها را در وظایف مردانگی شریک میداند و آنها را به رقابت با مردان وادار میکند؛ در این سیره و منش خانمها میخواهند آنگونه که مردانند، زندگی کنند.
وی با بیان اینکه جریان فمینیسمی که همان برابری زن و مرد است، در تمام جوامع و حتی جامعه ما رسوخ کرده است، اضافه کرد: اسلام هرگز نگفته که زن کمتر از مرد است و هیچگاه نیز نفرموده که زن با مرد برابر است بلکه ماهیت زن با مرد تفاوت دارد همانطور که دشت و کوه هرکدام ویژگیهای فراوان و خصلتهای بسیار مفیدی دارند اما هیچکدام از دیگری پایینتر نیست و با یکدیگر برابری نیز نمیکنند.
حجتالاسلام والمسلمین محرمی با بیان اینکه در اندیشه اسلام مرد بالاتر از زن نبوده و تنها ماهیتش با زنان متفاوت است، تأکید کرد: بسیاری از زنان در عالم به قدری فضیلت دارند که هزاران مرد هم به پای آنان نمیرسد همانطور که بر اساس روایتی اگر حضرت امیر مؤمنان علی(ع) نبود، هیچ کس شایستگی ازدواج با فاطمه زهرا(س) را نداشت.
وی ابراز داشت: همچنانکه مردان نمیتوانند در وظایف زنانگی با این قشر مسابقه دهند، زنان نیز نباید به بیرون منزل آمده و به هرجایی نفوذ کنند چراکه زن وظیفهای و مرد وظیفه دیگری دارد؛ زنان در صورت کار کردن در بیرون منزل باید بدانند که تنها به سوی شغلهای زنانه همچون دکتری و معلمی بروند و در صورت درآمددار شدن، خرج خانه را از دست مرد نربایند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه مشکلات بدحجابی در کشور به علت خراب شدن زیربناها است، خاطرنشان کرد: از میان رفتن غیرت و قیمومیت مردان نسبت به زنان سبب این معضلات است که این نیز به وسیله کارمند شدن زنان و مدیر شدن آنان در جو حاکم در منزل پدیدار شده است.
وی گفت: امروزه زنان از وظیفه خانهداری خود باز مانده و سبب شده که خود و فرزندانی که به درستی تربیت نشدهاند، تابع سرپرست منزل نباشند؛ بنابراین ورود زنان به دانشگاهها به بهانه کسب علم تنها سبب گسترش فساد و از هم پاشیدن بنیان خانوادهها میشود.
حجتالاسلام والمسلمین محرمی با بیان اینکه کسب علمی که روایات اهلبیت(ع) به آن تأکید دارند، علم دین است، اظهار داشت: زن باید کسب علم کند اما علمی که به او آگاهی دینی دهد و شیوه شوهرداری، مدیریت منزل و تربیت فرزند را به وی بیاموزد./997/ت302/ی