سبک زندگی پیامبر بر دو رکن ولایت و برائت استوار است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام علی احتشام استاد خارج حوزه علمیه قم شب گذشته در جمع مردم کاشان، گفت: افرادی که اهل چله گرفتن و اخلاص 40 شبانه روز هستند بهترین ایام برای تمرین اخلاص و حفظ زبان و مراقبت از جان اول ماه ذیقعده و 10 روز ماه ذیحجه است.
وی افزود: این 30 روز موعد و 10 روز متمم ذیقعده و ذیجه است به ویژه این که ماه ذیقعده به یک معنا ماه مولایمان ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) نیز هست که هم ولادت با سعادت آن حضرت و ولادت خواهرش حضرت معصومه(س) و به نقل قولی شهادت امام رضا(ع)، سالگرد ورودش به ایران و هم این که آخر ماه شهادت فرزندش امام جواد(ع) است که این ماه را باید ماه امام رضا (ع) دانست.
حجت الاسلام احتشام در ادامه با اشاره به رسیدن به سبک زندگی پیامبر و آل پیامبر و اینکه چگونه زندگی کنیم که تأمین دنیا و آخرت ما باشد، گفت: ما سال ها است در زیارت عاشورا از خداوند متعال می خواهیم زندگی ما را مانند سبک زندگی پیامبر و آل پیامبر قرار دهد.
وی افزود: وقتی از خداوند متعال سبک زندگی پیامبر و آل پیامبر را برای زندگی خود طلب می خواهیم، خواستن به معنای دوست داشتن و عشق و علاقه به چنین سبک زندگی است تا بتوانیم مانند آنها زندگی کنیم، از این رو تا چیزی محبوب انسان نباشد خواستار و طالب آن نخواهد بود و تا چیزی محبوب انسان نباشد از دیگری طلب نمی کند به ویژه این که دیگری قادر متعال و مطلق باشد.
به گفته وی، در سبک زندگی پیامبر و آل پیامبر که آن را یک عمری از خدای متعال طلب کرده ایم، سبک زندگی ما و مرگ و مردن ما مثل زندگی محمد و آل محمد باشد.
امام جمعه موقت کاشان ساختار و زندگی نورانی در سبک زندگی پیامبر و آل پیامبر را بر دو رکن و پایه ولایت و برائت استوار دانست و یاد آورشد: امکان ندارد کسی به سبک زندگی اهل بیت زندگی کند و نداند چه کسی را دوست داشته باشد که بتواند ولایتش را تأمین کند وچه کسی و چیز هایی دوری کند که برائت اش را تأمین کند.
حجت الاسلام احتشام با اشاره به این که دو رکن اساسی زندگی پیامبر و اهل پیامبر حب و بغض ولایت و برائت است، افزود: نمی شود انسان به سعادت برسد و زندگی خداپسندی داشته باشد مگر این که به همان اندازه که به خدا و در طول محبت خدا محبت به رسول او و تمام کسانی که توصیه شده است محبت، ولایت، عشق و علاقه داشته باشیم و دوست شان داشته باشیم.
وی برائت از دشمن و در راس همه دشمنان شیطان را رکن دیگر زندگی پیامبر دانست و گفت: متأسفانه در زندگی و سبک زندگی ما افرادی که به دشمنی این دشمن بزرگ که خدا 99 بار در قرآن کریم از او و دشمنی با او یاد کرده است توجهی ندارند زیاد هستند.
به گفته وی شیطان انسان را در پست و مقامی که دارد تا به بیراهه و انحراف های چپ و راست نبرد دست نمی کشد و قطع امید در کار او نیست و در این مسیر با سخت کوشی برای انحراف و به بیراهه کشانیدن انسان کمر بسته است.
حجت الاسلام احتشام بر جدی گرفتن دشمنی شیطان با انسان تأکید کرد و یاد آورشد: شیطان از من و شما کید و کینه و دشمنی و خصومت می خواهد و به شدت از اتحاد و با هم بودن و همدلی و همفکری بیزار است.
استاد خارج حوزه علمیه قم افزود: برخی برای رسیدن به یک عنوان چهارساله و کسب آرا گاهی متوسل به تهمت ها و غیبت ها و حرف های زشتی می شوند که فقط شیطان از این که توانسته این همه بغض و کینه و عداوت و دشمنی درست کند خوشحال است.
به گفته وی انسان تا زمانی که مسؤولیتی به سراغش نیامده است باید خدا را شکر کند چرا که موسی بن جعفر(ع) نیز از این که خدا جای خلوتی چون زندان هارون را برایش فراهم کرده بود تا او را عبادت کند شاکر خدا بود.
حجت الاسلام احتشام یاد آورشد: نمی شود شیعه علی(ع) بود و سبک زندگی پیامبر و آل پیامبر را داشت اما هر موقعیتی که در جامعه برای یک امتحان و مسؤولیتی و ریاستی پیش آمد به یک باره منحنی حرف های زشت و تهمت و غیبت ها و افشاگری ها و دروغ هایش در جامعه زیاد شود.
وی افزود: کشف پوشش زندگی دیگران را چه کسی گفته وظیفه است کدام مرجع تقلید کدام صاحب ولایت این وظیفه را مشخص کرده است که مثلا برای رسیدن به مسؤولیت می توان مجوز ایجاد اختلاف و کینه در جامعه داشته باشم.
استاد خارج حوزه علمیه قم یاد آور شد: باید مواظب بود دشمنی به نام شیطان در مقابل ما است که تمام تلاش او ایجاد حرص و کینه و عداوت و حسد و دشمنی است و هرکجا که بحث کینه و عداوت دشمنی در بین است خودش را برای ایجاد عداوت دشمنی حاضر می بیند/1307/پ202/ب4