ضرورت تعهد اجرایی طلاب در عرصه تحصیل و تهذیب
حجت الاسلام عباس رفعتی، رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به این که طلاب جدید باید تعلیم و تعلم را سرلوحه کار خود قرار دهند گفت: یکی از نعمت های بزرگ خداوند تعلیم و تعلم است که خداوند در قرآن اشاره به این موضوع دارد که «خلق الانسان ما لم یعلم» اولین معلم انسان خداوند سپس انبیاء هستند و خداوند به آنچه که تراوش قلم نویسندگان است قسم یاد میکند و این نعمت بزرگ الهی است که باید قدردان آن باشیم.
وی ابراز داشت: یکی از ویژگی حضرت آدم که خداوند در قرآن خطاب به فرشتگان میفرماید این است که انسان علم دارد، مسائلی را میداند که شما فرشتگان از درک آن مسائل عاجز هستید.
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی تصریح کرد: آغاز سال تحصیلی، بهار تعلیم و تعلم در همه رشتهها است و آنچه که در حوزه اهمیت پیدا می کند و علم واقعی است علم دین، علم زندگی، علم رسیدن به صراط مستقیم و علم رسیدن به آخرت است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که طلبگی مدال لیاقتی است که امام زمان(عج) به طلاب هدیه داده که بتوانند از این فرصت طلایی به خوبی استفاده کرده و مغتنم بدانند، گفت: طلاب با آغاز سال تحصیلی با جدیت و عشق و احساس و مسؤولیت هرچه تمامتر به تحصیل بپردازند که در تحصیلشان به موفقیت کامل دست پیدا کنند.
وی با اشاره به میثاق طلبگی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: تربیت انسان به دو جنبه اساسی و کلی تقسیم میشود یکی افزایش علم و دیگری تکامل نفس؛ اگر این دو با هم شکل بگیرند میثاق طلبگی به یک تعهد اجرایی میرسد. اما اگر به جنبه آموزشی فقط اکتفا کند عالم دین، بی عمل شناخته میشود و به تعهدات اخلاقی پایبند نمی شود؛ بنابر این طلبه باید اول طبیب روح خود باشد بعد طبیب روح دیگران باشد.
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه دروس حوزه هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی خوشبختانه جایگاه پیدا کرده است، اظهار داشت: علما خوشبختانه پایهگذار تفسیر در حوزه شدهاند اما در بخش درسهای اخلاق ما هنوز هم در نقطه آغازین هستیم نسبت به حوزه های گذشته عقب هستیم.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: نسبت به صد سال پیش آنچه که ما در حوزه آگاه هستیم بزرگان اخلاق منش که در کردار و رفتار سرآمد بودند و در میان طلاب بسیار حشر و نشر فراوان داشتند و ما امروزه در عرصه دروس اخلاقی احساس کمبود میکنیم./978/ت302/س