۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵
کد خبر: ۲۲۱۹۷۳
معرفی دجال واره(1)

ماهیت و متولیان شبکه‌های ماهواره‌ای

خبرگزاری رسا ـ براساس نظرسنجی‌ها و بررسی‌های میدانی از جوّزدگی، بیکاری، اخبار سیاسی، لذت‌گرایی، تنوع موضوع، ناکافی بودن امکانات تفریحی، فیلم‌ها و سریال‌های جذاب و مدگرایی می‌توان به عنوان عمده‌ترین دلایل استفاده از ماهواره در بین ایرانیان نام برد.
شبكه هاي ماهواره اي
به گزارش خبرگزاری رسا، در حال حاضر بیشترین شبکه‌های ماهواره‌ای دنیا از کشور آمریکا مدیریت می‌شوند. 90 درصد رسانه‌های آمریکایی هم دست صهیونیست‌ها است و اغلب برنامه‌های ماهواره‌ای در شبکه‌های فارسی زبان توسط صهیونیست‌ها اداره می‌شود این‌که صهیونیست‌ برای ما شبکه فارسی زبان با گرایش خانوادگی می‌سازد که صبح تا شب برای ما فیلم و سریال پخش می‌کند باید ما را به هوش آورد که چه اتفاقی افتاده است. آیا آنها دلشان برای ما سوخته است؟!
 
در اینجا به معرفی اجمالی برخی مهره‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای می‌پردازیم:
رابرت مرداک کیست: غول رسانه‌ای و سرمایه‌دار یهودی‌الاصل آمریکایی استرالیایی، متولد 1931 در ملبورن استرالیا است. پدرش سرکیث مرداک شریک روزانه و مادرش یک یهودی ارتدوکس بود. مرداک در طول دوران فعالیت خود تاکنون توانسته است امپراتوری رسانه‌ای تشکیل دهد. حداقل 60 شبکه تلویزیونی به 13 زبان مختلف از جمله مؤسسه تلویزیونی فاکس و شبکه معروف فاکس نیوز، 130 روزنامه و مجله معتبر مانند دیلی تلگراف، وال استریت ژورنال، تایمز، نیویورک پست، پرتیراژترین مجله انگلستان که یم مجله جنسی و مملو از تصاویر زنان برهنه، عمده‌ترین سهامدار کمپانی عظیم «نیوزکورپریسن» و ... را به راه انداخته است.
 
شبکه زمزمه و مدیریت آن: مدیر آن سعد محسنی همراه خواهر و برادرانش هستند. وی شریک تجاری شرکت استار به مالکیت رابرت مرداد می‌باشد. او را رابرت مرداک افغانستان لقب داده‌اند. در میان 100 شخصیت برتر و پر نفوذ سال 2011 سعد محسنی، 35‌امین نفر پرنفوذ جهان شناخته شده است. در تمام لحظات این شبکه یک خبر مثبت از ایران، لبنان، سوریه، مصر و فلسطین و عراق وجود ندارد؛ اما در عوض اکثر اخبار درباره بریتانیا، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی به صورت زنده به نمایش درآمده و همه اخبار هم مثبت است!
 
بی‌بی‌سی فارسی و بازیگران آن: تنها شبکه‌ای است که از غریزه جمع گرایی توده‌ها، استفاده می‌کند. این شبکه 85 درصد از کادر خود را از بین روزنامه‌نگاران روزنامه‌های موسم به اصلاحات انتخاب کرده است، همان کسانی که در ان جی اوهای دوره اصلاحات تربیت شدند.
 
فرناز قاضی‌زاده: سال‌ها در روزنامه‌های داخل ایران از جمله نشاط، جامعه روز، عصر آزادگان، اخبار اقتصاد، آفتاب امروز، هم میهن فعالیت کرده است.
 
نفیسه کوهنورد: خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در استانبول، او در روزنامه‌های شرق، همشهری، ایران و شبکه سی ان ان ترک در تهران سابقه خبرنگاری داشته است.
 
فارسی وان: این شبکه یکی از صدها شبکه ماهواره‌ای رابرت مرداک، غول رسانه‌ای دنیا و میلیاردر اسرائیلی است. این شبکه در مدت 5 سال تشکیل با دوبله فیلم‌ها و سریال‌هایی از کشورهای آمریکای جنوبی، ترکیه، کره جنوبی و ایالات متحده بسیار مورد استقبال زنان فارسی زبان قرار گرفته و سمی مهلک در جامعه ایرانی است. سریال‌های شبکه‌ فارسی 1 حول چهار محور سبک زندگی غربی، خیانت‌های جنسی، عشق‌های مثلثی و رابطه ضعیف بین پدر و مادر با فرزندان عمل می‌کنند.
 
چرا ماهواره می‌بینیم؟
براساس نظرسنجی‌ها و بررسی‌های میدانی توسط مراجع معتبر عمده‌ترین دلایل استفاده از ماهواره در بین ایرانیان به شرح زیر است.
 
1ـ جوّزدگی
جوزدگی و چشم و هم چشمی در بین خانواده‌های ایرانی یک واقعیت تلخ می‌باشد که باید با آن مقابله کرد. برخی از مردم در زندگی گرفتار جو جامعه اطراف خود هستند. در نگاه این دسته، اصالت با هم رنگ جماعت شدن است. اگر جماعت اطراف، ماهواره را جزوی از زندگی بدانند، او هم به دنبال این جو رفته و ماهواره‌ای خواهد شد. اگر به این عدم استقلال فکری، چشم و هم‌چشمی هم اضافه شود، مصیبت دوچندان می‌شود.
 
ما براساس کدام حرف، به سراغ ماهواره می‌رویم؟ چه کسانی بودند که ما را به جهت ماهواره نداشتن تحقیر کردند؟ کسانی که برای دینشان برای ناموسشان برای خانواده‌شان برای عفاف و غیرتشان ارزش آن چنانی قائل نیستند. پدری که پس از خرید ماهواره می‌بیند چگونه دخترش از حجاب فاصله گرفته و همسرش با مردهای غریبه چقدر راحت شده و وقتی به خودش باز می‌گردد می‌بیند که دیگر مثل گذشته روی ناموسش حساس نیست، آیا عاقلانه است که با حرف چنین فردی من زندگی خودم را مدیریت کنم؟ آیا منطقی است نگاه این شخص که خانواده‌اش هم برایش اهمیت آن چنانی ندارد، برای من اهمیت داشته باشد؟
 
2ـ بیکاری
مردم در نظرسنجی‌ها گفته‌اند وقتی گرایش ما به ماهواره بیشتر می‌شود که مدرسه‌ها باز می‌شود. فرزندمان صبح تا ظهر مدرسه است و خانم‌ها هم کار خاصی ندارند. واقعا اگر ما حق مادری و همسری (را با مطالعه، آموزش و تفریحات سالم خانوادگی) درست بجا بیاوریم یا اگر صله رحم (سرزدن به مادر، خواهر و ...) را جدی بگیریم، آیا باز هم وقت آزاد و خالی برای ما باقی می‌ماند؟
 
3ـ اخبار سیاسی
با کمی مطالعه و مرور تاریخ، دشمنی غرب (آمریکا و انگلیس) علیه ایران به راحتی ثابت شدنی است. پس دریافت اخبار از این طریق مانند این است که خبرهای داخل خانه خود را از همسایه‌ای که سابقه دشمنی با ما دارد دریافت کنیم. به چه دلیل به دشمن خود اعتماد کنیم؟
 
سؤال:‌آیا سودی که شما از اخبار ماهواره‌ای به دست می‌آورید با آن ضرر و خطری که متوجه خانواده‌تان می‌کنید، قابل مقایسه است؟ کدام عقل سلیم این حکم را می‌کند که این «دزد ناموس» را داخل خانه کند برای این‌که با اخبار سیاسی روز دنیا آشنا شود.
 
4ـ لذت‌گرایی و دور بودن از فضاهای لذت معنوی
برخی از مردم به جهت ضعف شدید در مسائل معنوی و دوری از تفکر، لذت را در همین لذایذ مادی محدود کرده‌اند. از نگاه این‌ها مهم نیست که متولیان شبکه‌های ماهواره‌ای با پخش این برنامه‌ها چه اهدافی را دنبال می‌کنند، آنچه اهمیت دارد، لذت بردن من است که آن هم فراهم است. برای مثال اگر فرزند یا همسر شما بگوید از ارتباط با دوستان از جمله جنس مخالف و یا افراد معتاد و لاابالی لذت می‌برم، آیا شما صرفا به دلیل لذت بردن از او قبول می‌کنید؟ آیا لذت واقعی را نمی‌توانیم در دین و معنویت بیابیم؟
 
سؤال: چه شیوه‌هایی برای تبلیغ دین استفاده کنیم که مخاطب ما مزه با خدا بودن را بچشد؟
امام سجاد علیه‌السلام می‌فرماید: «الهی من ذالذی ذاق حلاوه محبتک فرام منک بدلا»؛ خدایا چه کسی است که شیرینی محبت تو را بچشد و باز تو را رها کند و جای دیگر برود.
 
5ـ تنوع موضوع
این موضوع که عمدتا ناشی از حس تنوع‌طلبی مخاطبان ماهواره است آیا به خودی خود مطلوب است؟ آیا دین اسلام و نگاه اسلامی به زندگی، مروج تنوع‌ طلبی افراد است؟ آیا این تنوع طلبی ناشی از همان ذائقه سازی دنیای مدرن برای انسانها نیست؟ و آیا پاسخگویی به این تنوع طلبی می‌تواند شعله‌های طمع و حرص و ولع انسان برای تنوع بیشتر را خاموش کند؟
 
6ـ شناخت تاریخ و فرهنگ اقوام و ملل جهان
اگر هدف واقعا شناخت است باید بپذیریم که هیچ رسانه‌ای واقعیت‌های تاریخی را بدون در نظر گرفتن منافع خود بیان نمی‌کند. پس راه آن توسل به ماهواره نیست. توصیه می‌شود راههای زیر را هم امتحان کنید.
الف) مسافرت و معاشرت با فرهنگ‌های مختلف
ب) مطالعه کتب و منابع علمی مستند از دیدگاه‌های متفاوت
ج) استفاده از فیلم و مستند و منابع چند رسانه‌ای
در این حوزه رسانه ملی نیز برنامه‌هایی در حد نیاز دارد.
 
7ـ فیلم‌ها و سریال‌های جذاب و جدید
فیلم برای انسان تصویرسازی و ارزش‌سازی می‌کند، در واقع فیلم باعث می‌شود مخاطب بدون آنکه متوجه باشد مفاهیمی در ذهنش ارزش یا ضد ارزش شود. فیلم‌ها و سریال‌های ماهواره‌ای علاوه بر انحرافات اخلاقی، مخاطب خود را درگیر یک داستان می‌کنند که خود به خود قدرت تعقل را از او می‌گیرند، آنچه از قهرمان و شخصیت‌های فیلم صادر می‌شود را یک ارزش تلقی می‌کند و به همین دلیل کمپانی‌‌های فیلم‌سازی صهیونیستی موضوع یا شخصیت‌ها را به گونه‌ای طراحی می‌کنند که دارای انحراف اخلاقی یا ضد ارزش‌های اسلامی بوده و معرفی فرهنگ منحط غرب باشند.
 
سؤال: آیا سرگرم شدن به فیلم‌ها و سریال‌های ماهواره‌ای با آثار و تبعات مخربی که در ذهن و چشم و نظام خانواده دارد، شایسته شهروند فهیم ایرانی است؟
 
8ـ مدگرایی و جذابیت‌های آرایشی و پوششی
ناگفته هویدارست که هر یک از این تصاویر و پوشش‌ها و آرایش‌ها، یک راهکار برای تضعیف بنیان خانواده و تیری از سوی شیطان به چشم و باعث سیاهی قلب است. زن یا مردم مخاطب این شبکه‌ها با دیدن جذابیت‌های ظاهری ناخودآگاه از چشم یکدیگر می‌افتند و از منظری دیگر شرکت‌های بزرگ تولید البسه با هزینه‌های هنگفت تبلیغاتی تولیدات خود را بر تن چهره‌های مشهور سینمایی پوشانده و از این طریق مخاطبان خود در کشورهای جهان سوم را تشویق به خرید می‌کنند، تا افزون بر کسب منافع اقتصادی، اهداف فرهنگی خود را نیز محقق کنند. بیائیم با تقویت عفت، غیرت و عزت نفس با این پدیده شوم مقابله کنیم.
 
9ـ حریص شدن نسبت به شناخت ماهواره به دلیل ممنوعیت آن
با پذیریش این استدلال بایستی بسیاری از موارد ممنوعه از جمله مواد مخدر و مشروبات الکلی را آزاد کنیم در حالی که آسیب‌ها و مضرات آن بر هیچ‌ کس پوشیده نیست و باید گفت که آزادسازی ماهواره باعث می‌شود جذابیت‌های برنامه‌های آن (بندهای قبل) بیشتر عیان شده و آن جذابیت‌های کاذب و رنگارنگ آنقدر پررنگ هستند که چندین و چند برابر امروز جامعه را به سمت استفاده از خود خواهند کشاند. روشن است با ارتقای آگاهی عمومی نسبت به آسیب شبکه‌های ماهواره‌ای مصونیت درونی در انسان‌ها ایجاد خواهد کرد.
 
10ـ ناکافی بودن امکانات تفریحی
اگر کمی منطقی باشیم این امر نمی‌تواند دلیل استفاده از ماهواره را توجیه کند. مثل این است که شخصی به دلیل آنکه برای زخم خود مرهم مناسبی نمی‌یابد، زهر می‌نوشد. راه حل مشکل نبود تفریحات و سرگرمی با ماهواره نخواهد بود چراکه ماهواره خود یک ابزار آسیب‌زا است. تفریح و فراغت، زمانی مناسب و واقعی است که کارکردهایی مانند ایجاد نشاط، خلاقیت، رشد استعدادها، فعال بودن و تحرک و منفعت جسمی رو وحی را به همراه داشته باشند، در حالی که مخاطبان ماهواره در مقابل برنامه‌های آن کاملا منفعل هستند. ضمنا تا چه حد ماهواره قابلیت برآورده کردن این کارکردها را دارد. بدون شک انفعال بیننده در برابر ماهواره سبب می‌شود تا خلاقیت و رشد و شکوفایی از تفریح حذف شود و در عوض درگیری ذهن در اثر مواجهه سریع با الگوهای زندگی و مصرفی گوناگون، رنگ‌ها، صداها و آسیب‌های دیگر ماهواره، جای کارکردهای مفید فراغت را بگیرد./920/ت302/ی
 
منبع: معاونت فرهنگی اجتماعی ناحیه مقاومت بسیج پاکدشت
ارسال نظرات