حوزههای علمیه باید زمینه را برای ایجاد تمدن نوین اسلامی آماده کنند
![آيت الله جوادي آملي](/Original/1393/07/02/IMAGE635472366185892252.jpg)
به گزارش خبرگزاری رسا، جمعی از اعضای هیأت رییسه مجمع عالی حکمت اسلامی با حضور در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا با حضرت آیت الله جوادی آملی دیدار و گفت وگو کردند.
در این دیدار حضرت آیت الله جوادی آملی در سخنانی با بیان سابقه حضور علم فلسفه در حوزه های علمیه گفت: نکته اساسی که همگان باید مد نظر داشته باشند این است که اصل برای ما همان قرآن و عترت است و اگر سخنی حتی در فقه، اصول و یا فلسفه بر خلاف قرآن و عترت باشد، برای ما قابل قبول نیست. لذا هر دیدگاه و یا اختلاف نظری باید در سایه توجه به این دو اصل باشد که اولاً، قران و عترت در همه حوزه های علمی اصل هستند و ثانیا اگر فهم ما از مطلبی مطابق با قرآن و عترت نبود، آن را به حساب سطح فهم خود بگذاریم.
مفسر برجسته قرآن کریم در فراز دیگری از سخنان خود به جایگاه و ضرورت پرداختن به علم در دین مبین اسلام اشاره کرد و بیان داشت: خدایی که آموختن علم را برای انسان یک فریضه قرار داده است و به آن سفارش موکد کرده، خود مشخص کرده است که دانش پژوهان باید به دنبال چه علمی بروند. خداوند علوم ثلاثه یعنی "آیات محکمه" ، "فریضه عادله " ، "سنت قائمه" را به انسان معرفی نموده است که متاسفانه در حوزه های علمیه ما هر سه ی این علوم به فقه و اصول تفسیر شد و لذا جای خالی برخی از علوم در حوزه های علمیه احساس می شود.
وی حوزه های علمیه را به توجه، تحقیق و تامل بیشتر در احادیث عقلی ائمه اطهار علیهم السلام توصیه کرد و اظهار داشت: علوم عقلی در حقیقت بخشی از آیات و روایات می باشد که می تواند ایات محکمه را تبیین نماید، تا از این طریق سنت قائمه و فریضه عادله تقویت شود و در نتیجه زمینه برای ایجاد تمدن نوین اسلامی شکل گرفته و بروز و ظهور بیابد./993/د102/ج