۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۴
کد خبر: ۲۲۲۹۰۱
آیت‌الله ایمانی تأکید کرد؛

ضرورت معرفی مفاخر استانی/با صنعت گردشگری می‌توان فقر را به صفر رساند

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: اگر مجموعه مسؤولان در زمینه گردشگری با برنامه‌ریزی کار کنند می‌توان فقر و بیکاری را در استان فارس به صفر رساند و باید از این صنعت کم‌هزینه بیشترین بهره را برد.
آيت الله ايماني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، آیت‌الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، در دیدار فعالان گردشگری استان فارس که به مناسبت روز جهانی گردشگری برگزار شده بود با اشاره به این که استان فارس ابعاد مختلفی در زمینه گردشگری دارد، گفت: در استان فارس مفاخر بسیاری مدفون هستند که غیر از حافظ و سعدی مابقی آن‌گونه که باید شناخته نشدند و معرفی این چهره‌ها باید در اولویت کاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گیرد.

وی افزود: یکی از قدیمی‌ترین قبرستان‌های دنیای اسلام در شهر شیراز وجود دارد و مسجد اتابکی نیز با 700 سال سابقه از مسجد کوفه بزرگ‌تر است که معرفی این اماکن در توسعه گردشگری مذهبی استان فارس موثر است.

نماینده ولی فقیه در فارس با بیان اینکه استان فارس جاذبه‌های طبیعی و اقلیمی بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: تفاوت دما در این استان 30 تا 40 درجه است و گردشگر می‌تواند هر 4 فصل را در استان فارس تجربه کند.

امام جمعه شیراز با اشاره توانمندی‌های استان فارس در زمینه پزشکی تصریح کرد: شیراز قطب پزشکی جنوب کشور است و از این ظرفیت باید استفاده کرد و گردشگری پزشکی را توسعه داد.

 

فراهم سازی فضای گردشگری برای 5 دهک متوسط جامعه

وی با بیان اینکه برای توسعه گردشگری در فارس و برطرف کردن نقاط ضعف آن باید برنامه‌ریزی داشت، بیان کرد: 2 دهک از جمعیت جامعه ثروتمند و 5 دهک متوسط یا زیر متوسط هستند و مسؤولان باید ضمن فراهم کردن امکانات برای آن 2 دهک، فضای گردشگری را برای آن 5 دهک نیز فراهم کنند.

نماینده ولی فقیه در فارس اظهار کرد: در زمینه گردشگری تبلیغات و اطلاع‌رسانی کافی نبوده و فضای شهرها باید برای گردشگر و تأمین مایحتاج  آن مناسب باشد تا از گردشگر به ویژه گردشگران خارجی سوءاستفاده نشود.

 

اولویت نخست استان فارس مسأله گردشگری است

امام جمعه شیراز گفت: در همه مسائل اجتماعی فرصت‌ها و تهدیدهایی وجود دارد که شناخت آن‌ها ظرفیت‌ها را برای ما فراهم می‌کند و بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها باید مورد توجه مسؤولان قرار گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان فارس گفت: استان فارس در حال حاضر در شرایطی قرار گرفته که کشاورزی آن در حال افت است و کمبود بارندگی، از بین رفتن آب‌های زیرزمینی و شرایط اقلیمی سبب شده که نتوان به این بخش به عنوان رونق‌گر اقتصادی نگاه کرد.

نماینده ولی فقیه در فارس افزود: صنعت و صنایع استان فارس نیز به دلیل عوامل متعدد فرم و شکل لازم را پیدا نکرده و حتی صنایع سرپا نیز با آفت‌ها و تهدیدهایی روبه‌رو و در شرف تعطیلی یا نیمه تعطیلی است.

آیت‌الله ایمانی خاطرنشان کرد: ارائه خدمات فنی و مهارتی نیز یکی دیگر از مواردی است که سبب رونق اقتصادی فارس می‌شود و متأسفانه در استان فارس با وجود داشتن نیروهای ماهر و متخصص فضاسازی لازم انجام نشده و نمی‌توان از این طریق رونق اقتصادی ایجاد کرد.

وی با اشاره به موقعیت بازرگانی استان فارس تصریح کرد: استان فارس از گذشته تاکنون به دلیل اتصال به بنادر مهم و فعال جایگاه بی‌نظیری در بازرگانی داشته، اما تحولاتی در جهان رخ داده که این مقوله را با چالش و مشکل روبه‌رو کرده است.  

نماینده ولی فقیه در فارس با بیان اینکه مجموع شرایط پیش آمده تنها یک راه برای رونق اقتصادی مقابل مسؤولان فارس قرار می‌دهد، بیان کرد: اولویت نخست شهر شیراز و استان فارس مسأله گردشگری است که آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

وی در پایان گفت: اگر مجموعه مسؤولان در زمینه گردشگری با برنامه‌ریزی کار کنند می‌توان فقر و بیکاری را در استان فارس به صفر رساند و باید از این صنعت کم‌هزینه بیشترین بهره را برد.

 

زیرساخت‌های گردشگری در استان فارس فراهم شود

شایان ذکر است، مصیب امیری،‌ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، در ابتدای این نشست گفت: استان فارس با 2 هزار و 800  اثر ثبت شده، 30 اثر معنوی و 4 اثر ثبت شده در جهان ظرفیت‌های بی‌نظیری در زمینه گردشگری دارد.

وی با اشاره به وجود حرم احمد بن موسی(ع) در شهر شیراز گفت: وجود امام‌زادگان جلیل‌القدر و چهره‌های برجسته ادبی سبب شده که این شهر به لحاظ معنوی و ادبی جایگاه ویژه‌ای داشته باشد و هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب کند.

امیری با اشاره به جایگاه علمی دانشگاه شیراز افزود: شهر شیراز از لحاظ علمی در رتبه بالایی قرار دارد و موقعیت پزشکی این شهر سبب شده که ظرفیت عظیمی از لحاظ گردشگری پزشکی در این شهر به وجود آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: مهمان‌نوازی و هنر شهر شیراز به ویژه خاتم، منبت، دست‌بافت‌های عشایر و غیره سبب شده که این استان و شهر شیراز مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: تعامل بین بخش خصوصی و دولتی و تشکیل کارگروه‌های مختلف در زمینه گردشگری، توسعه گردشگری را به همراه دارد و همه این‌ها از جمله اقداماتی است که در سازمان میراث فرهنگی فارس انجام شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: تبلیغات و ایجاد زیرساخت‌های مناسب، آموزش و حفظ و صیانت از صنایع دستی و گردشگری می‌تواند یک نقطه عطف در زمینه گردشگری باشد که در استان فارس باید مورد توجه قرار گیرد.

 

ضرورت حضور اساتید گردشگری در حوزه‌های علمیه

گفتنی است، در بخش دیگری از این نشست، محمد سبوکی، فعال گردشگری با اشاره به اهمیت مسأله گردشگری در استان فارس از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: امروزه صنعت گردشگری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و بسیاری از کشورها درآمد خود را از این راه تأمین می‌کنند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان فارس در زمینه‌های مختلف گردشگری گفت: باید مسؤولان از این فرصت‌ها و ظرفیت‌ها استفاده کنند و به بخش خصوصی نیز کمک کنند تا در این عرصه فعالیت کند.

سبوکی با اشاره به نقشه راه گردشگری استان فارس که در اردیبهشت 87 همزمان با سفر مقام معظم رهبری ترسیم شده بود، افزود: استفاده از این نقشه و توجه به صنعت گردشگری می‌تواند درآمد استان فارس را از دیگر مقولات آزاد کند.

این فعال گردشگری با اشاره به گردشگری مذهبی در فارس و شیراز و به ویژه در حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه استان فارس و شهر شیراز از لحاظ گردشگری بسیار مهم هستند و حضور اساتید گردشگری در این مکان‌ها می‌تواند در معرفی بهتر آن موثر باشد./919/پ201/ن

ارسال نظرات