۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۵
کد خبر: ۲۲۴۳۵۹
استاندار مرکزی:

مردمی بودن از جمله ویژگی‌های اصلی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است

خبرگزاری رسا ـ استاندار مرکزی در همایش تجلیل از حافظان امنیت که در محل استانداری برگزار شد، گفت: مردمی بودن از جمله ویژگی‌های اصلی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.
محمدحسين مقيمي، استاندار استان مرکزي

به گزارش خبرگزاری رسا، محمدحسین مقیمی، استاندار مرکزی، ضمن تبریک هفته نیروی انتظامی سال 1393 که با شعار "پلیس؛ تلاش جهادی، کارآمدی و اقتدار"مزین شده است، اظهار کرد: مردمی بودن از جمله ویژگی‌های اصلی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران می باشد و از آنجائیکه نیروی انتظامی به طور گسترده و مستمر با بدنه جامعه در تماس است و با توجه به اینکه هیچ امری در کشور بدون همراهی و کمک مردم محقق نمی گردد ، لازم است ویژگی مردم داری و مردم مداری و حضور بیشتر آن در بطن جامعه گسترده تر گردد.

 

مقیمی عنوان کرد: همانطور که درماده 3قانون تشکیل نیروی انتظامی آمده است «هدف از تشکیل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران‌، استقرار نظم و امنیت و تامین ‌آسایش عمومی ، فردی و نگهبانی و پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.

 

وی افزود: با توجه به این موضوع شاید هیچ دستگاهی در کشور از لحاظ حوزه مأموریت و تنوع و پیچیدگی‌ وظایف محوله به اندازه نیروی انتظامی نباشد.

 

مقیمی تصریح کرد: اقتدار، عزت، خدمت به مردم، درستکاری و امانت داری، دفاع از ارزش های اسلامی، انجام کار مؤمنانه و مخلصانه و دقت در انجام وظیفه از ویژگی های بارز نیروی انتظامی می باشد که همین ویژگی ها باعث تمایز نیروهای پلیس جمهوری اسلامی از سایر کشورها شده است و به فرموده مقام معظم رهبری «امروز نیروی انتظامی مظهر اقتدار ملی است».

 

وی ادامه داد: برای ایجاد امنیتی مقتدرانه که آفریننده آرامش و آسایشی استوارخواهد بود، تقویت و پشتیبانی نیروی انتظامی از سوی تمامی دستگاهها و آحاد ملت امری ضروری است.

 

مقیمی بیان کرد: تقویت این نیرو، تقویت اقتدار نظام دربرخورد با قانون شکنان است که در نهایت به کاهش انگیزه هایمجرمانه منجر خواهد شد. اگر در جامعه ای میان دولت و ملت اعتمادی متقابل پدید آید،مردم مهم ترین عامل برقراری امنیت در جامعه خواهند بود و آن گاه نیروی انتظامی،راحت تر و کم هزینه تر می تواند از امنیت و آرامش جامعه پاسداری کند.

 

استاندار مرکزی تصریح کرد: با توجه به پیچیدگی مسائل و روابط اجتماعی و تحول در حوزه ارتباطات، نیروی انتظامی باید با دستاوردهای خود در حوزه فناوریهای نوین و با تغییر در ساختارها، ابزارها، رویکردها و کارکردها، به دنبال تحقق امنیت فراگیر و پایدار در همه حوزه ها باشد.

 

وی افزود: بایسته است نیروهای خدوم و شریف انتظامی نیز در چارچوب قوانین و مقررات مدون، امنیت و آسایش عمومی افراد جامعه را به بالا‌ترین سطح ممکن ارتقا دهند که این امر قطعاً امنیت روانی جامعه را در پی خواهد داشت.

 

مقیمی گفت: استاندارد سازی رفتار پلیس از اهمیت بالایی برخوردار است و باید تلاش شود با همسان کردن رفتار نیروها شاخصه هایی همچون خیرخواهی، صبوری و پاکدامنی مورد توجه قرار گیرد.

 

استاندار مرکزی ابراز کرد: از آنجائیکه نیروی انتظامی در ارتباط و تعامل همیشگی با جامعه می باشد تسلط بر مهارت های رفتار اجتماعی برای آنها دارای اهمیت فراوانی می باشد که این امر نیازمند آموزش و ارایه الگویی مشخص برای رفتار است و باید تلاش شود که رفتار پلیس ایران الگوی رفتار کشورهای جهان قرار گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه دانش‌محوری هویت نوین سازمان‌های جهان امروز است، ادامه داد: این مساله رویکرد نوینی است که به اقتضای حاکمیت واقعیات جدید بر ساختار و شکل سازمان ها از جمله نیروی انتظامی مورد توجه قرار گرفته است.

 

استاندار مرکزی یکی از دستاوردهای کلان ناشی از حرکت به سوی دانش‌محوری را‌ رویکرد جدیدی به نام "پلیس جامعه‌محور" عنوان گرد و گفت: پلیس ایران به موازات برنامه‌های پنج‌ساله توسعه کشور و در پی تغییرات اساسی و گسترده در معیارهای اجتماعی جامعه ایران چون انفجار جمعیت، انفجار اطلاعات و انفجار انتظارات، ضرورت بازنگری در درون سازمان و ارزیابی الگوهای پلیس را پذیرا شده است و با تغییر نقش خود به نهاد واسط بین مردم و حاکمیت، به سوی جامعه‌ محوری گام نهاده است.

 

مقیمی افزود: برای تحقق پلیس دانش‌محور علاوه بر اقداماتی چون توسعه مراکز تحقیقاتی، ارتقای نقش و سهم علوم دانشگاهی پلیسی و برقراری تعامل و بسترهای مناسب جلب همکاری مردم با پلیس و برقراری کانال‌های بازخوردگیری از جامعه و تقویت مدیران دانش گرا و توسعه نیروی "پلیس یادگیرنده" و "پلیس دانش گرا " را نباید از یاد برد.

 

استاندار مرکزی یادآوری کرد: امروز پلیس ما یک پلیس علمی صرف نیست بلکه با تلاش مسئولین عقیدتی و سیاسی و حفاظت اطلاعات، مکتبی و متعهد بودن به عنوان اولویت اول محسوب می شود و همین امر وجه تمایز و برتری پلیس ما از سایر پلیسهای جهان می باشد.

 

وی افزود: در همین راستا، در جهان مخاطره‌آمیز کنونی، اهمیت برخورداری از اطلاعات امنیتی از هر زمان دیگری بیشتر است، به عبارت دیگر داشتن اطلاعات امنیتی صحیح و در زمان مناسب، زیربنای توان امنیتی هر کشوری به حساب می‌آید.

 

استاندار مرکزی عنوان کرد: دانش و اطلاعات امنیتی، جوهره و اساس موفقیت نیروی انتظامی در انجام ماموریت‌های تجسسی است، از همین رو کمبود و نقص چنین اطلاعاتی به منزله یک تهدید جدی تلقی می‌شود. از این رو نیروی انتظامی علاوه بر اینکه باید در جمع آوری اطلاعات امنیتی تلاش وافری انجام دهد، بایستی در تعاملی سازنده با سایر دستگاهها اطلاعات خود را تکمیل نماید.

 

مقیمی تاکید کرد: نیروی انتظامی به طور مستمر نیازمند ارتقاء دانش و فناوری‌ها از جمله تجهیزات، خودرو و سیستم‌های ارتباطی و کنترلی است و دولت نیز در حد توان خود از هیچ کمکی در این زمینه دریغ نخواهد کرد.

 

وی در پایان ضمن تقدیر و تشکر صمیمانه از تمامی تلاش‌ها و زحمات مجموعه نیروی انتظامی در سراسر استان، خاطر نشان کرد: امیدواریم با سرلوحه قرار دادن قوانین و مقررات و با تمسک به فرمایشات مقام معظم رهبری و بویژه نامگذاری سال جاری با عنوان «سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» شاهد تامین نظم، امنیت و آرامش بیش از پیش در سطح استان و کشور باشیم./828/پ203/ب

ارسال نظرات