یاری رساندن به ائمه اطهار مصداق نصرت الهی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت الاسلام سید مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، چهارشنبه شب در مراسم عزاداری دهه محرم که در نمازخانه مدرسه فیضیه برگزار شد با اشاره به آیه «ان تنصرو الله ینصرکم» گفت: همانگونه که امیرمؤمنان علی(ع) فرمودند «خداوند چه نیازی به اموال دیگران دارد در صورتی که خزائن آسمانها و زمین دست او است؟»
وی با بیان بینیازی خداوند از مخلوقاتش افزود: خداوند در قرآن میفرماید «خدا را یاری کنید؛ خدا را کمک کنید؛ به خدا بفروشید؛ خدا را وفا کنید» که هزینه کردن در راه خدا به انسان بر میگردد اما هزینه کردن در غیر راه خدا از بین رفتنی و نابود شدنی است.
حجت الاسلام میرباقری به اهمیت شناخت خداوند اشاره و تأکید کرد: حکمت خداوند اقتضا کرد که به طور مستقیم خودش را به بندگان معرفی نکند و از طریق «رجال لا تلهیهم» همچون اهل بیت(ع) شناخته شود از اینرو ایشان را سبیل الله، وجه الله، داعی الله و دلیل الله قرار داد.
وی شناخت ائمه اطهار(ع) را معرفت الهی خواند و تصریح کرد: کسانی که راه شناخت الهی هستند تمام حرکات و اعمالشان محیط رحمت و غضب خداوند است بنابراین سلوک و حرکت در مسیر شناخت ایشان، حرکت کردن در مسیر شناخت خداوند است و طلب رضایت و خوشنودی ایشان کسب رضایت خداوند محسوب میشود.
مدیر فرهنگستان علوم اسلامی قم یاری رساندن به ائمه اطهار(ع) را یاری رساندن به خداوند عنوان کرد و افزود: اگر در قرآن سفارش میکند که خداوند را یاری کنید؛ قرض بدهید؛ در راه خدا هزینه کنید؛ وفا کنید؛ جان و مالتان را به خدا بفروشید منظور پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) است زیرا ایشان مصداق یدالله، وجه الله، تنصرو الله و یقرض الله هستند.
وی یاری رساندن و هزینه کردن اموال و امکانات در راه اهل بیت(ع) را محبوبترین اعمال نزد خداوند دانست و ابراز کرد: خداوند متعال و ائمه اطهار(ع) به اموال و یاری دیگران احتیاجی ندارند اما چنان که خداوند فرمود «خذ من اموالهم صدقه تطهرهم و تزکیه» اگر امام مال و جان فردی را قبول کند در مرحله نخست مال یا جانش پاک میشود و در گام بعد به اطمینان و آرامش میرسد و سخاوت پیدا میکند و در آخرت نیز در قبال اعمالش «اضعافا کثیرا» حسنه و پاداش خواهد داشت.
حجت الاسلام میرباقری به جریان حر در کربلا اشاره کرد و گفت: حر تا در لشکر مقابل بود و برای دشمن از مال و جانش هزینه میکرد محارب بود اما هنگامی که به لشکر امام حسین(ع) پیوست و جانش را تقدیم امام(ع) کرد علاوه بر جسمش روحش نیز پاک شد و با وارد شدن به خانه جاویدان آخرت و رسیدن به آرامش و طمأنینه «احیاء عند ربهم یرزقون» شد.
حجت الاسلام میرباقری تأکید کرد: هنگام قبض روح مؤمن، پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) میآیند تا وی با آرامش و طمأنینه جانش را تقدیم ملک الموت کند و به تبع اهل بیت(ع) مصداق «یا ایتها النفس المطمئنه ارجعی الی ربک راضیه مرضیه» قرار گیرد.
وی یادآور شد: محبت خداوند یعنی معرفت و شناخت امام و کسی که این گونه عمل کند موحد است زیرا امام توحید مجسم و راه معرفت الله است و دعوت به نماز، زکات و خمس اگر در راستای دفاع از امام باشد دفاع از توحید است و گرنه فایدهای ندارد.
مدیر فرهنگستان علوم اسلامی قم افزود: ائمه اطهار(ع) ارکان توحید هستند و کسی که از امام دفاع کند مصداق «الذابون عن توحید الله» است و اگر کسی خطر را از امام دور کند خطر را از توحید دور کرده است چنان که یاران سیدالشهدا در کربلا از حریم الله دفاع کردند./908/پ202/ی