۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۲
کد خبر: ۲۲۹۱۹۲
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی:

بصیرت و ادب از ویژگی‌های بارز حضرت عباس است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: حضرت عباس(ع) فضایل و ویژگی های فراوانی دارند اما حتی اگر ایشان هیچ ویژگی برجسته ای هم نمی داشتند، همین جمله امام حسین(ع) که فرمودند «جان حسین به قربانت» برای ممتاز کردن شخصیت حضرت عباس(ع) کافی است.
حجت الاسلام سيدابراهيم رئيسي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مراسم شب تاسوعای حسینی شامگاه 11 آبان ماه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رئیسی دادستان کل کشور و مداحی و مرثیه سرایی از سوی احمد واعظی، جعفر ملائکه، امیر عارف و کاظم غلامشاهی و با حضور زائران و مجاوران بارگاه رضوی در اماکن متبرکه حرم امام رضا(ع) برگزار شد.

 

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور با اشاره به شب تاسوعای حسینی، ابراز کرد: تاسوعا در فرهنگ تشیع با نام حضرت ابوالفضل(ع) گره خورده است و یادآوری نام هر یک از این دو، نام و یاد دیگری را نیز در ذهن تداعی می کند.

 

وی با بیان این که تاسوعا روزی است که در آن امام حسین(ع) و یارانشان در محاصره دشمن قرار گرفتند، گفت: عده ای به غلط گمان می کنند که تاسوعا سالروز شهادت حضرت عباس(ع) است در حالیکه تمام شهدای کربلا در روز عاشورا به شهادت رسیدند.

 

دادستان کل کشور تأکید کرد: در روز تاسوعا دو حادثه مهم که حضرت عباس(ع) در آن ها نقش کلیدی داشتند اتفاق افتاد و همین امر باعث شد تا تاسوعا به نام حضرت ابوالفضل(ع) رقم بخورد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: نخستین حادثه زمانی بود که خبر محاصره شدن سپاه امام حسین(ع) را به ایشان اطلاع دادند و در این زمان اولین واکنش امام این بود که پرسیدند عباس کجاست؟ هنگامی که حضرت ابوالفضل(ع) به خدمت امام حسین(ع) رسیدند، امام فرمودند: «جان حسین به قربانت، بر مرکبت سوار شو و ببین آن ها چه می خواهند»؛ سپس زمانی که حضرت عباس(ع) برگشتند امام حسین(ع) به ایشان فرمودند که نزد آن ها برو و امشب را مهلت بگیر، چرا که من تلاوت قرآن، اقامه نماز و مناجات با پروردگارم را دوست دارم و امشب می خواهم به این اعمال بپردازم.

 

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی اظهار کرد: حضرت عباس(ع) فضایل و ویژگی های فراوانی دارند اما حتی اگر ایشان هیچ ویژگی برجسته ای هم نمی داشتند، همین جمله امام حسین(ع) که فرمودند «جان حسین به قربانت» برای ممتاز کردن شخصیت حضرت عباس(ع) کافی است.

 

سخنران حرم رضوی به دومین حادثه روز تاسوعا و نقش حضرت ابوالفضل(ع) در آن اشاره و ابراز کرد: حضرت ابوالفضل(ع) به همراه برادرانش و سایر اصحاب در خیمه امام حسین(ع) حضور داشتند که صدایی از بیرون خیمه ها فریاد می زد فرزندان خواهر ما کجاست؟ این صدا را همه حضار می شنیدند اما ادب حضور در نزد امام حسین(ع) باعث شده بود تا کسی لب به سخن نگشاید تا اینکه امام حسین(ع) به حضرت عباس(ع) فرمودند تا به این درخواست پاسخ دهد.

 

وی ادامه داد: حضرت عباس(ع) و برادرانش هنگامی که متوجه شدند هم قبیله ای های مادرشان برای آن ها امان نامه آوردند به امان نامه و فرستنده آن لعنت فرستادند؛ حضرت عباس(ع) در هم چنین تأکید کرد آیا من در امان باشم و فرزند حضرت زهرا(س) در امان نباشد؟ من در امان خدا و رسول خدا هستم و به امان نامه شما نیازی ندارم.

 

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تأکید کرد: این دو نقش کلیدی که حضرت ابوالفضل عباس(ع) در روز تاسوعا ایفا کردند موجب شد تا نام این روز با نام این بزرگوار گره بخورد.

 

دادستان کل کشور با تأکید بر این که همه شهدای کربلا مخلصانه جانشان را در کف گرفته و مسیر الهی را انتخاب کردند، گفت: با این وجود در میان آن ها حضرت عباس(ع) از شخصیت ممتازی برخوردار است که او را از دیگران متمایز می کند و ادب ایشان یکی از ویژگی هایی است که باعث به وجود آمدن این شخصیت ممتاز شده است.

 

وی با تأکید بر این که طبق روایات ادب نشانۀ انسان عاقل است، تصریح کرد: ادب حضرت عباس(ع) به میزانی بود که برادرشان امام حسین(ع) را با نام امام و مقتدا صدا می زدند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری بصیرت را به عنوان یکی دیگر از ویژگی ها شخصیتی حضرت عباس(ع) معرفی و اظهار کرد: انسان با چشم سر اشیاء را می بیند اما با شم دل راه زندگی، حجت الهی، دوست و دشمن، راه و راهبر را می بیند و تشخیص می دهد.

 

سخنران حرم رضوی با تأکید بر این که انسان بی بصیرت زمینه را برای تسلط دشمن فراهم می کند، عنوان کرد: آن هایی که در مقابل حضرت علی(ع) شمشیر کشیدند و یا آن هایی که امام حسن(ع) را خانه نشین کردند و در نهایت آن هایی که بدن حجت خدا را در قتلگاه کربلا تیرباران کردند، انسان های بی دینی نبودند بلکه مسلمانانی بی بصیرت بودند./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات