استاد حوزه علمیه کرمان مطرح کرد؛
اهمیت وفای به عهد در اسلام
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام کمالی گفت: بر انسان مؤمن لازم است به عر عهدی که می بندد وفادار بماند هر چند که با انسانی کافر عهد بسته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان حجت الاسلام محمدرضا کمالی استاد حوزه علمیه کرمان شب گذشته در مسجد ولیعصر(عج) کرمان گفت: محسنین کسانی که طالب آخرت هستند و در دنیا اعمال مورد پسند خدا و اولیا خداوند انجام می دهند و همچنین کسانی هستند که از گناهان بزرگ و کبائر و فواحش اجتناب می کنند.
وی در ادامه بیان گناهان کبیره ای که در قرآن آمده، اظهار اشت: دروغ گفتن گناه بزرگی است و حال اگر کسی به دروغ قسم بخورد که کار بسیار ناپسند و گناه بزرگی انجام داده است؛ کسانی که عهد و پیمان های خود را با خدا بسته اند و برای بهره ای ناچیز قسم خوردند خداوند به این ها نظر و نگاه نمی کند؛ همه اولیا خدا دنبال این هستند که روز قیامت خداوند به آن ها توجه کند ولی با قسم دروغ نگاه خداوند را در روز قیامت از خود گرفته ایم.
این استاد حوزه علمیه کرمان ادامه داد: انسان مؤمن باید سه چیز را نسبت به هر انسانی رعایت کند که اولین آن ها احسان به پدر و مادر به طوری که حتی اگر والدین کافر هم بودند لازم است به آن ها نیکی کرد؛ دومین و سومین مورد وفای به عهد و ادای امانت است که حتی اگر با فردی ناشایست عهدی بستیم و از او امانتی گرفتیم لازم است وفادار بمانیم.
حجت الاسلام کمالی اظهار داشت: انسان هر گونه رفتار کند همانگونه با او رفتار خواهد شد زیرا دنیا عالم عمل و عکس العمل است؛ در روایات هست روزی حضرت موسی(ع) از خداوند خواست یکی از اسرار عالم را به او نشان دهد و در همین راستا به او امر شد که کنار چشمه ای مشخص برود و از دور نظاره گر باشد.
وی ادامه داد: حضرت موسی دید سواری کنار چشمه آمد و کیسه پولش را جا گذاشت و رفت پس از آن بچه ای پول ها را برداشت و رفت؛ پس از آن پیرمردی نابینا آمد و خوابید که یک دفعه سوار آمد و با دیدن پیرمرد پول خود را طلب کرد وقتی پیرمرد گفت که پول او را ندیده او را کشت؛ خداوند به موسی فرمود پدر این پسر بچه حقی به گردن مرد سوار داشت که با برداشتن پول به حق خود رسید و پیرمرد نابینا قاتل پدر مرد سوار بود که به دست سوار کشته شد.
این کارشناس امور دینی افزود: در عالم اسراری نهفته است که ما از آن ها بی خبریم و غافلیم از این که بسیاری از حوادث تصادفی نیست و به وسیله اعمال خودمان اتفاق می افتد بنابراین لازم است در همه صحنه زندگی صداقت داشته باشیم.
وی ادامه داد: کسانی که زکات واجب مال خود را نمی دهند گناهی کبیره انجام داده اند؛ مالی که به دست ما می رسد از حکمت خداوند به ما داده شده است و دستور هم داده خمس و زکات آن را بپردازیم؛ کسانی که مال به دست آمده را به واسطه تلاش های خود بدانند نه فضل خداوند خمس و زکات دادن برایشان سخت است./9704/پ202/ب4
ارسال نظرات