سیدالشهدا با قیام نورانی عاشورا بساط ظلمت شیطان را جمع کردند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، یکشنبه شب در مراسم عزاداری دهه محرم که در نمازخانه مدرسه فیضیه برگزار شد با اشاره به وسعت شفاعت سیدالشهدا(ع) از اولیای الهی برای رسیدن به معرفت خداوند اظهار داشت: امام حسین(ع) با تجلی در عالم و اسراری که در عاشورا به روی اولیای الهی گشودند؛ حجابهای ظلمانی و نورانی را از مسیر تقرب به خداوند کنار زدند.
وی با اشاره به محبت سیدالشهدا(ع) نسبت به خداوند افزود: امام حسین(ع) با اوج عبادتی که از روی محبت در عاشورا انجام دادند؛ درهای محبت و رضوان الهی را در طول تاریخ به سوی مؤمنان و موحدان گشودند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم خاطرنشان کرد: از تعابیری که در قرآن و روایات برای ائمه اطهار(ع) ذکر شده واژه «ماء» است که در روایتی امام رضا(ع) فرمودند «امام آب گوارایی برای تشنگان است».
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری یادآور شد: در برخی عنوانهای قرآن از ولایت امام، تعبیر به «ماء» شده است که میفرماید «وکان عرشه علی الماء» عرش الهی بر آب مستقر شده که مستقر فرمان الهی در همه کائنات، محیط ولایت پیامبراکرم و ائمه اطهار(ع) است.
وی با اشاره به آیه «ینزل من السماء ماء لیطهرکم به» در سوره انفال افزود: این آیه درباره جنگ بدر نازل شد و در تفسیر فرات بن ابراهیم از «سماء» به پیامبراکرم(ص) و از «ماء» به امیرمؤمنان علی(ع) تعبیر شده که حقیقت نور حضرت علی(ع) از آستان رفیع پیامبراکرم(ص) در این عالم تجلی کرده است و با تنزل نور در قلوب محبان و شیعیان، آنها را پاک میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری، پذیرش ولایت ائمه اطهار(ع) را مایه طهارت انسان دانست و تصریح کرد: در روایت آمده است«اگر بر پذیرش ولایت اهل بیت(ع) استقامت میکردند از علم کثیر ایشان برخودار میشدند» که از واژه «آب» در روایات، تفسیر به ولایت، علم و شخص امام(ع) شده است.
وی به شعاع ولایت نورانی اهل بیت(ع) در دنیا و آخرت اشاره و تأکید کرد: «تسنیم» نهری در بهشت است که مؤمنان هنگام ورود به بهشت خودشان را در آن شستشو میکنند تا صفات رذیله آنها پاک شود.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با اشاره به تأثیر ولایت ظلمانی شیطان در دنیا و آخرت گفت: «ماء حمیم» آب سوزان متعفنی است که جهنمیان از آن میخورند و باطن آن پذیرش ولایت و سرپرستی شیطان است.
وی ائمه اطهار(ع) را سرچشمه طهارت خواند و خاطرنشان کرد: مؤمنی که با امام(ع) همراه شود طاهر و مطهر میشود یعنی همانند آب قلیل، اگر به دریا وصل شود خودش طاهر شده و نجس را نیز تطهیر میکند.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری، جهان محسوسات را مثالی برای درک حقایق عالم دانست و ابراز کرد: زنده بودن روح، جسم و قبر مؤمن به خاطر متصل بودن به روح ائمه اطهار(ع) است و همه مطهرات و پاکیهای ظاهری و باطنی شعاعی از وجود امام(ع) هستند اما پلیدی و خباثتهای ظاهری و باطنی نیز ناشی از استکبار به خداوند متعال است.
وی شرط توبه را رجوع به ولایت امام(ع) عنوان کرد و افزود: قرآن میفرماید «فتلقی آدم من ربه کلمات فتاب علیه» حضرت آدم(ع) ترک اولایی نسبت به موضوع ولایت انجام داد و هنگامی طاهر شد که با کمک خداوند، کلمات اهل بیت(ع) را القا کرد.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری، طهارت از گناهان را از طریق ائمه اطهار(ع) ممکن خواند و تصریح کرد: هنگامی که حقیقت حق و ولایت اولیای معصوم با ظلمت اولیای شیطانی همچون کف روی آب پوشیده شد سیدالشهدا(ع) با تحمل بلای عظیم آن را جمع کردند از اینرو اشک بر ایشان حیات قلب میآورد و گناهان را پاک میکند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، عاشورا را سرچشمه نور، طهارت و حیات طیبه عنوان کرد و یادآور شد: امام حسین(ع) با قیام عاشورا محیط موت و بساط رجس و آلودگی دستگاه شیطان را جمع کردند و با جاری کردن سرچشمه نور و طهارت در عالم، حیات طیبه را به روی اولیای الهی گشودند.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری، امام حسین(ع) را جاری کننده حقیقت طهارت در عالم دانست و تأکید کرد: افزون بر مطهر بودن سیدالشهدا(ع) اشک و تربت ایشان نیز مطهر است چنان که امام صادق(ع) فرمودند «سجده بر تربت امام حسین(ع) حجابهای هفتگانه را از بین میبرد.»/908/پ201/ی