بیمهری رسانهها به حجاب/ حوزه علمیه با ترویج حجاب جلوی کار غیرصحیح را بگیرد
حجتالاسلام محمدمهدی ابراهیم پور، مدیر مرکز تحقیقات و طرحهای کاربردی حجاب ریحانه النبی در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها با حضور در غرفه خبرگزاری رسا، به بررسی مسأله حجاب پرداخت و آن را یک مقوله فرهنگی دانست.
وی ادامه داد: حجاب دارای ابعاد مختلفی است ولی اگر بخواهیم درست به ابعاد آن توجه شود باید نگاه ما به حجاب با محوریت فرهنگ باشد.
مدیر مرکز تحقیقات و طرحهای کاربردی حجاب ریحانه النبی با تأکید بر اینکه نگاه برخی از افراد به مقوله حجاب سیاسی است، اظهار داشت: حجاب در صورتی که سیاسی شود میتواند ابزاری برای فعالیتهای سیاسی در جهت منافع سیاستمداران باشد.
وی افزود: متأسفانه در کشور ما نگاه به حجاب با محوریت فرهنگی کم است؛ همچنین تلاش دشمن این است که حجاب را از مقوله فرهنگی به یک مقوله سیاسی تبدیل کرده و در جهت منافع سیاسی خود از آنها بهره گیرد.
حجتالاسلام ابراهیم پور با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب نسبت به فرهنگ سازی درباره حجاب و عفاف خاطرنشان کرد: در این زمینه تمام دستگاهها و افراد وظیفه دارند؛ البته این وظیفه با شدت و ضعف است ولی با این وجود همه وظیفه دارند.
وی تصریح کرد: حجاب ویژه افراد خاصی نیست که بخواهیم به آن نگاه جزئی داشته باشیم؛ در این زمینه تک تک دستگاهها همانند شورای فرهنگی، جامعه، خانواده و حاکمیت وظیفه دارند.
مدیر مرکز تحقیقات و طرحهای کاربردی حجاب ریحانه النبی درباره دلایل عدم فرهنگ سازی نسبت به عفاف و حجاب در کشور گفت: در حاکمیت تمام دستگاهها مسؤولیت دارند، ولی برخی از دستگاهها به سبب بازدهی دیر و برخی دیگر نیز به سبب نگاه سیاسی دوست ندارند وارد این مقوله میشوند.
وی یادآور شد: حتی گاهی برخی از افراد برای کسب آرای بیشتر، تثبیت و کسب جایگاه نسبت به مسائلی همانند حجاب برخورد سیاسی میکند؛ یا گاهی نیز مسائل غیر دینی و ضد فرهنگ عفاف و حجاب را بیان میکنند.
حجتالاسلام ابراهیم پور در بخش دیگری از سخنان خود جریان سازی فکری برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب را وظیفه اساسی حوزههای علمیه دانست و گفت: اگر حوزه علمیه در این زمینه وارد نشود ممکن است افراد دلسوز نیز درباره ترویج فرهنگ عفاف و حجاب راه غیر صحیح را طی کنند؛ پس از حوزهها نقش اساسی اجرا وظیفه دولت و وزارتخانهها است.
مدیر مرکز تحقیقات و طرحهای کاربردی حجاب ریحانه النبی در ادامه سخنان خود خواستار ورود رسانههای مختلف در جهت ترویج فرهنگ عفاف و ججاب شد و بیان داشت: متأسفانه خبرگزاریها و روزنامهها درباره حجاب بی مهری میکنند.
وی افزود: اکنون در کشور حجاب یک مسأله فصلی و مقطعی شده است در حالی که رسانهها میتوانند آن را به یک موضوع فعال تبدیل کرده و بیان کنند تا اگر مسؤولی کم کاری میکند به ضعفهای خود پی ببرد.
حجتالاسلام ابراهیم پور نگاه به حجاب را رسالت دانست و بیان داشت: اگر نگاه فرد رسالتی باشد دیگر در این صورت تعطیلی معنا نخواهد داشت؛ وظیفه رسانهها نگاه فصلی و حادثهای به بحث حجاب و عفاف نیست، البته رسانهها باید در بیان این دغدغهها با یکدیگر هماهنگ باشند./993/پ200/س