در آگاهی بخشی یاد مرگ شکی نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی ماندگاری، عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا، در جمع عزاداران منطقه سالاریه قم به تبیین موضوع موانع انجام تکلیف الهی پرداخت.
وی نخستین و جدی ترین مانع انجام تکلیف را حزن دانست و گفت: حس محرومیت انسان را به حزن می کشاند، به عنوان مثال شخصی که حجاب را رعایت نمی کند، تصورش این است که حجاب محدودیت بوده و سبب حزن می شود.
عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهداء با اشاره به این مطلب که قرآن، مسأله حزن را بیان کرده است، افزود: انسان ها نباید از قرار گرفتن در راه حق نا امید شوند، به اندازه ای نسخه های هدایت فراوان است که هرکس بخواهد در مسیر صحیح قرار می گیرد؛ شیطان برای هر تکلیف انسان، بستر های محرومیت را فراهم می کند تا سبب حزن انسان ها شود.
وی با بیان این سؤال که آیا انجام دادن تکلیف های الهی محرومیت دارد، اظهار داشت: بالاترین محرومیت انجام دادن دستورات و تکلیف های الهی، محرومیت از حرام است، به عنوان مثال پسران و دختران مؤمن خود را از رابطه های نادرست و حرام محروم می کنند.
حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به خاطره ای از اردوگاه موصل 4 که محل نکه داری اسیرهای ایرانی بود، ادامه داد: شهدا و اسیرهای این اردوگاه، با وجود شکنجه های شدید چشمان خود را از دیدن صحنه های نادرستی که مسؤولان اردوگاه پخش می کردند، نگاه می داشتند اما اکنون در جامعه ما 55% از افراد آن ماهواره تماشا می کنند.
وی به آسیب های ماهواره اشاره کرد و ابراز داشت: ماهواره پدیده ای است که سعی در ترویج ارتباط با محارم، ارتباط با زنان همسردار، ارتباط با همجنس، روی آوردن به خانه های مجردی برای کارهای ناشایست و بسیاری دیگر از اعمال نادرست دارد.
این مبلغ دینی با اشاره به انواع محرومیت، بیان داشت: یک نوع از محرومیت اختیاری، داوطلبانه و محدود است، و نوع دیگر آن اجباری و بی نهایت است.
وی عنوان داشت: اگر عاقلانه به این مسأله نگاه شود، مسلما محرومیت 70 ساله دنیا بسیار بهتر از محرومیت دائمی در آخرت است؛ بنابراین اگر کسی خواهان پاداش و لطف خداوند در آخرت است باید محرومیت محدود دنیا را تحمل کند.
عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهداء با اشاره به آیه 30 سوره فصلت، به راهکار دوری از حزن اشاره کرد و خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن می فرماید که اگر کسی می خواهد محزون نشود، باید بشارت های خداوند مانند بهشت را برای خود یاد آوری کند.
وی در پایان سخنانش با بیان این مطلب که یاد مرگ انسان را از خواب بیدار می کند، گفت: انسان باید با یاد مرگ خود را از بازنده بودن در قیامت نجات دهد؛ اگر انسان خود را از حرام محروم کند، در آخرت پیروز است./1323/پ202/س