۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۰
کد خبر: ۲۳۴۹۸۱
حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی:

مبارزه با فساد اولویت سه قوه نبوده است/ در برخورد با مفسدان ملاحظه هیچ فردی را نباید کرد

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی عدم مسؤولیت پذیری جدی و اولویت قرار ندادن مبارزه با فساد از سوی قوای سه گانه را از دلایل عدم تحقق فرمان هشت ماده‌ای رهبر انقلاب در مبارزه با فساد خواند و گفت: هیچ ملاحظه ای نباید در پیگیری و برخورد جدی با مفسدان صورت گیرد.
حجت الاسلام والمسلمين رجبي محمود ‏رجبي

حجت‌الاسلام والمسلمین محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، عملکرد قوای سه‌گانه کشور در برخورد با مفاسد اقتصادی و ارتقای سلامت نظام اداری را رضایت بخش ندانست و وقوع برخی مفاسد ریز و درشت را شاهدی بر سخنان خود بیان کرد.

 

وی افزود: اگر مبارزه کافی با فساد صورت می‌گرفت، شاهد بروز این مفاسد نبودیم از زمان صدور فرمان هشت ماده‌ای رهبر معظم انقلاب شاهد فسادهای عظیمی بوده‌ایم، حتی در دولت کنونی نشان آن است که مجموعه‌ها‌‌ به صورت هماهنگ، بخش‌های نظارتی و بازرسی به صورت جدی وارد عمل نشده‌ و مجازات‌ها بازدارنده نبوده است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عدم مجازات‌های بازدارنده و نظارت‌های جدی، خلاء قانونی و هماهنگ نبودن مجموعه‌ها را از عوامل بروز و گسترش فساد برشمرد و با تأکید بر ضرورت مجازات‌های بازدارنده بیان داشت: قوای سه‌گانه هستند که باید دست به دست هم داده و ضمن پر کردن خلأها در مقام اجرا و نظارت نیز جدی‌تر وارد عمل می‌شدند، اگر این گونه عمل می‌شد شاهد این همه فساد نبودیم.

 

وی تأکید کرد: البته این‌که توقع داشته باشیم فساد به طور کلی ریشه کن شود امکان پذیر نیست، رهبر معظم انقلاب نیز با توجه و آگاهی به این موضوع فرمان هشت ماده‌ای را صادر کرده‌اند؛ ولی رخ دادن چنین فسادهایی در بدنه دولت و نظام اداری ما به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی در ادامه سخنان خود با اشاره به فرازهایی از مرقومه رهبر معظم انقلاب که به «همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» صادر شده بود، گفت: با چنین همایش‌هایی چیزی حل نمی‌شود، بلکه باید اقدام و عمل جدی برای مبارزه با این فساد وجود داشته باشد.

 

وی افزود: همچنین باید ضمن اقدامات پیشگیرانه و کیفری در مرحله عمل، برای مبارزه با فساد خلاءهای قانونی نیز برطرف شود؛ هیچ ملاحظاتی نباید در پیگیری و تعللی در برخورد جدی صورت گیرد.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: در عمل نیز باید با تمام افرادی که در رخ دادن چنین فسادهایی چه به صورت عمد و چه اهمال نقش داشته‌اند متناسب با مسؤولیت و شغل شان برخورد شود تا هر مسؤولی با احساس مسؤولیت کارهای خود را انجام دهد.

 

وی عنوان کرد: اگر تاکنون چنین برخوردهای صورت می‌گرفت، سبب ایجاد موانع و یا ترس مفسدان می‌شد که اکنون خلاف آن را شاهد هستیم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی عدم مسؤولیت پذیری جدی و اولویت قرار ندادن مبارزه با فساد از سوی قوای سه گانه را از دلایل عدم تحقق فرمان هشت ماده‌ای رهبر انقلاب در مبارزه با فساد خواند و اظهار داشت: سه قوه اداره کننده نظام بوده و ترکیبی بالاتر از آنها نداریم، همه امور اجرایی، پیگیری و قانونگذاری نیز از سوی قوا صورت می‌گیرد، اگر مبارزه با فساد اولویت آنها قرار می‌گرفت چگونه این وضعیت رخ می‌داد؟!

 

وی افزود: اگر عزم جدی برای مبارزه، برنامه ریزی قاطع و فاز بندی شده، شناسایی خلاءها و ریشه یابی فسادها وجود داشت این دستور العمل‌ها به نتیجه مطلوب خود می‌رسید.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان سخنان خود تأکید کرد: اگر اکنون نیز عزم جدی در برخورد، برنامه ریزی برای مبارزه، شناسایی ریشه‌های فساد و پر کردن خلاءهای قانونی وجود داشته و هر یک از قوا در حوزه کاری خود با جدیت اقدامات عملی لازم را داشته باشند در زمان کوتاهی بساط فساد برچیده می‌شود./993/ت302/ج

ارسال نظرات