حجت الاسلام مؤمنی:
شکرگزاری و توبه ثمره محاسبه نفس است
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام مؤمنی به اهمیت محاسبه نفس در زندگی اشاره کرد و گقت: شکرگزارای و استغفار در درگاه الهی ثمره محاسبه نفس در زندگی انسان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید حسین مؤمنی، استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته در جمع عزاداران مسجد زینالعابدین(ع) به بررسی به اهمیت محاسبه نفس در زندگی پرداخت و گفت: افراد در وادی سیر الی الله مراقبه و محاسبه داشته باشد.
حجتالاسلام مؤمنی بیان کرد: مراقبه بدین معنا است که سرمایههایی و نعمتهایی را که خداوند در اختیار انسان گذاشته است حداکثر استفاده در زمینه پیشرفت زندگیش داشته باشد.
وی با بیان این که شکرگزارای و استغفار در درگاه الهی به سبب محاسبه نفس صورت میپذیرد، گفت: محاسبه بدین معنا است که انسان یک حساب و کتاب دقیق از نفسش بکشد و از این سرمایههایی که خدا در اختیارش قرار داده، چقدر به درستی استفاده کرده است تا شاکر این نعمتها باشد یا اگر این نعمتها را تباه کرده به چه میزان استغفار و توبه در درگاه الهی کرده است.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: در حدیثی از امام رضا(ع) آمده است که «من حاسب نَفسَه رَبَحَ ومَن غفِلَ عنها خَسِر؛ هرکسی که از نفسش محاسبه کشید، حساب و کتاب کشید»، سود کرد و اگر کسی از محاسبه غفلت کرد، در زیان و خسران است و در حدیثی دیگر از ایشان فرمودهاند که از ما نیست کسی که اهل محاسبه نباشد.
حجتالاسلام مؤمنی ابراز کرد: انسان هر شب محاسبه کند که امروزی که از عمر من سپری شد، چقدر آن در مسیر عبودیت بوده و چه قدر از آن در مسیر پیروی از هوای نفس و شیاطین درون و برون بوده است. اگر بیشتر زمان آن را انسان با بندگی پرداخته باشد، شکرگزار درگاه الهی باشد وگرنه باید از گناهانی که در شبانه روز انجانم داده است توبه و استغفار کند.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: انسان باید در پنج زمینه انجام واجبات، ترک محرمات، اعمال مستحبات، اخلاص و در امر ولی خدا محاسبه نفس داشته باشد.
وی به اهمیت محاسبه نفس در امر واجبات اشاره کرد و گفت: انسان باید ثمره واجبات را در خود ببیند، اگر ثمره و نتیجه واجبات در او آشکار بود، آن واجبات را خوب انجام داده است و اگر انجام واجبات در فرد تأثیر نمیگذارد، باید در انجام آن تجدید نظر کند.
حجتالاسلام مؤمنی تصریح کرد: محاسبه در امر محرمات تأثیر بسزایی در زندگی انسان دارد و اگر فرد نگاهی در پرونده اعمال کند متوجه میشود چقدر گناه در پروندهاش وجود دارد به طور مثال در سالی که 365 روز است روزی یک گناه کرده باشد، در سالیان داراز به مقدار زیادی میشود.
وی به اهیمت محاسبه در امر مستحبات در مسیر بندگی انسان اشاره و ابراز کرد: هر مستحبی یک پیامد و یک اثری در زندگی دارد، فرد باید حساب و کتاب کند تا دریابد این مستحباتی که انجام داده چه تأثیری در زندگیش داشته است.
استاد حوزه و دانشگاه در پایان سخنانش بیان کرد: مهمترین زمینه محاسبه، محاسبه در امر ولی خدا است و این که انسان چقدر دغدغه صاحب الزمان(عج) دارد و برای رضایت ایشان چقدر از گناهان دست کشیده است در حالی که امام زمان(عج) برای مؤمنان و شیعیان در درگاه خداوند دعا و استغفار میکند./998/پ202/ب6
ارسال نظرات