وحدت سد محکمی در برابر توطئههای دشمنان است
حجتالاسلام رضا حاجیآقایی، مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) دماوند در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره تأکید بر وحدت کلمه در مبانی اسلامی اظهار داشت: در اسلام و آیات قرآن تأکید بسیاری به وحدت شده است که آیه «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا»، مسلمانان را نسبت به چنگ زدن به ریسمان الهی و پراکنده نشدن دعوت میکند.
ائمه اطهار پرچمدار وحدت
این کارشناس دینی با بیان اینکه ماندگاری مذاهب با عنایت ائمه اطهار(ع) است، خاطرنشان کرد: با مطالعه تاریخ صدر اسلام در مییابیم که اهل بیت(ع) تأکید بسیاری نسبت به وحدت کردهاند و ائمه اطهار(ع) پرچمدار وحدت بودهاند؛ صلاح بر این بوده است که مذاهب بمانند و اسلام با همین مذاهب فعلی در مقابل هجمهها و شیطنتهای خارج از اسلام پا برجا بماند.
وی افزود: در صورت عدم وجود مذهب تشیع، سایر مذاهب نیز به نحوی مدیون و وامدار اهل بیت(ع) هستند و این مطلب نشاندهنده این نیست که سایر مذاهب مورد پسند ائمه اطهار(ع) بوده است، اما بایستی در مقابل هجمههای ضددینی و ضد اسلامی باقی میماندند.
وحدت به معنای عقب نشینی از اعتقادات نیست
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) دماوند با اشاره به لوازم ایجاد وحدت کلمه در دنیای اسلام ابراز داشت: هر چه جوامع اسلامی شکنندهتر شوند، نفوذ کشورهای ضد اسلامی و کشورهای با نگاه استعمار و استکباری، راحتتر خواهد شد؛ بنابراین بهترین راه برای ایستادگی در برابر شیطنتها و نفوذ دشمن، وحدت و لازمه آن، نفوذناپذیر شدن جامعه اسلامی است.
حجتالاسلام حاجیآقایی با بیان اینکه وحدت به معنای عقبنشینی از اعتقادات نیست، گفت: وحدت به معنای اتحاد و کنار هم بودن است، نه به معنای یکی شدن در یکدیگر و کنار هم بودن به معنای دست کشیدن از مذهب نیست.
وحدت عاملی برای حضور علمای مذاهب در کنار یکدیگر
این کارشناس دینی درباره اهمیت وجود وحدت خاطرنشان کرد: وجود وحدت عاملی برای حضور علمای مذاهب در کنار یکدیگر است و این یکی از آثار وحدت به شمار میرود که در این صورت میتوانند ادله خود را مطرح کنند.
وی افزود: مردم به جز مشترکات چیزی را مشاهده نمیکنند و همین وجود مشترکات، بدون در نظر گرفتن اختلافات موجود را عاملی در جهت یکی دانستن خود با یکدیگر میدانند.
تبعیت از افراد آگاه به اسلام و زمان و مکان راهی برای دوری از تفرقه
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) دماوند با اشاره به راه شناخت جریان تفرقه اظهار داشت: کسی میتواند مانعی در برابر تفرقه شود و نسبت به این مسائل بصیرت داشته باشد که اسلام، دنیای امروز و جایگاه مسلمانان را در فضای امروز به خوبی بشناسد و اگر کسی بصیرت نسبت به زمان و دستورات اسلامی را نداشته باشد، عاملی در جهت اختلاف و تفرقه خواهد شد.
حجتالاسلام حاجیآقایی افزود: مردم با تبعیت از افراد آگاه، زمانشناس، مکانشناس و اسلامشناس واقعی میتوانند از خطر تفرقه دور بمانند و افراد اهل تفرقه را کنار بزنند./822/ت302/ی