حکمت ازدواجهای پیامبر اکرم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی، شب گذشته در جمع زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه(س) در شبستان امام خمینی(ره) به تبیین نکات تفسیری سوره انشراح پرداخت.
وی با بیان این که سه عنایت ویژه خداوند نسبت به رسول اکرم(ص) در این سوره بیان شده است، گفت: شرح در لغت به معنای شکافتن و جدا کردن است، شرح صدر بدان معنا است که انسانی دریادل بوده و دارای قدرت تحمل بالایی باشد.
این مبلغ دینی وجود دریادلی و شرح صدر در انسان را ضروری دانست و افزود: خداوند در این سوره خطاب به رسول اکرم(ص) می فرماید آیا ما به تو روح بلند و شرح صدر ندادیم، استفهام در این آیه به منظور اقرار گرفتن است.
وی ادامه داد: کلمه شرح 5 بار در قرآن تکرار شده است، در قرآن آمده که حضرت موسی و بسیاری از مؤمنان در از خداوند درخواست شرح صدر کردند.
حجت الاسلام رفیعی با بیان این که خداوند اراده هدایت هرکس را داشته باشد به او شرح صدر می دهد، ابراز داشت: زندگی فراز و نشیب های بسیاری دارد که اگر انسان شرح صدر نداشته باشد، به یقین آسیب هایی جدی به او وارد می شود.
وی با بیان این که حضرت خدیجه(س) در سنین جوانی با رسول اکرم(ص) ازدواج کرد، یادآور شد: این که بیان می شود حضرت خدیجه(س) در چهل سالگی با پیامبر اسلام ازدواج کرده، اشتباهی تاریخی بوده و نادرست است.
عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی با اشاره به فلسفه ازدواجهای رسول اکرم(ص) عنوان کرد:حضرت به دلیل تنوع طلبی و لذت جویی ازدواج نکردند، بلکه ایشان برای جذب افراد به اسلام و سرپرستی خانواده ها با برخی از افراد ازدواج کردند.
وی با اشاره به افزایش آمار طلاق در جامعه خاطرنشان کرد: افزایش آمار طلاق از مشکلات خانواده ها حکایت دارد، متأسفانه 70 درصد طلاق های کشور در افراد زیر سی سال اتفاق می افتد که این مسأله به دلیل تحمل نداشتن و نبود شرح صدر است.
حجت الاسلام رفیعی شرح صدر را رمز موفقیت انسان و مسؤولیت پذیری وی دانست و گفت: اگر امام خمینی(ره) شرح صدر و قدرت تحمل مشکلات را نداشند، نمی توانستند با مشکلات گوناگون، انقلاب را به پیروزی برسانند.
وی با بیان این که انسان برای داشتن شرح صدر باید سه ویژگی را دارا باشد، افزود: دل بستگی نداشتن به دنیا، توجه به قیامت، یاد مرگ و مطالعه سیره کسانی که شرح صدر داشتند، تأثیر ویژه ای در دریا دل شده انسان دارد، انسان باید از خدا بخواهد که به او شرح صدر عطا شود.
این مبلغ دینی در پایان سخنانش به دو عنایت دیگر خداوند به رسول اکرم(ص) اشاره کرد و اظهار داشت: بر دوش کشیدن بار نبوت و بالا رفتن اسم پیامبر اسلام و کنار نام خداوند قرار گرفتن، از عنایات خداوند به حضرت است./1323/پ202/س