مدیریت تحول در علوم انسانی نیازمند توجه به دین است
![حجتالاسلام حميدرضا شاکرين](/Original/1393/11/02/IMAGE635575589832504056.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام حمیدرضا شاکرین، معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی حکمت بعدازظهر امروز در نشست علمی مبانی و الزامات خط مشی گذاری تحول در علوم انسانی که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد بابیان اینکه پس از گذشت چند سال از مطالبه بهحق رهبر معظم انقلاب در رابطه با تحول در علوم انسانی اقدامی چشمگیر، جدی و البته روشمند و منسجم در این زمینه صورت نگرفته است، گفت: عدم انسجام و هماهنگی مراکز علمی، نبود نقشه راه مهندسی گذار در این حوزه، نداشتن آیندهپژوهی و آسیبشناسی مبتنی بر یک مدل و الگوی بومی و اسلامی سبب عدم تحقق رهنمودهای رهبری در این زمینه شده است.
عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: برای دستیابی به تحولی ماندگار و کارآمد در حوزه علوم انسانی باید با توجه به عوامل درونی و بیرونی نظام به اولویتبندی و تبیین و تحلیل دادهها بر مبنای یک الگوی اسلامی و ایرانی توجه شود تا بتوانیم تحول در علوم انسانی را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به اینکه علوم انسانی، علمی است که تمامی خصلتها و رفتارهای آدمی را در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داده و مسیر کمال را برای سعادت فردی و اجتماعی انسان ترسیم میکند، اظهار کرد: برداشت اسلامی سازی با رویکرد تولید علم مبتنی بر منابع چهارگانه یعنی عقل، سنت، کتاب و غایتمندی انسان کاملترین برداشت از تحول در علوم انسانی است و این رویکرد میتواند غایت اجتماعی و فردی انسان را مشخص کرده و او را به کمال برساند.
حجتالاسلام شاکرین افزود: برای اینکه تحول در علوم انسانی نهادینه شود باید نخبگان جامعه را در این مسیر سوق داد و دیدگاه جامعی از منابع گفتهشده با رویکرد اسلامی سازی بر محور تولید با تکیهبر منابع دینی به آنها ارائه کرد.
وی افزود: زمانی که محتوای لازم در زمینهٔ علوم انسانی از منابع دینی استخراج شود بهصورت خودکار جامعه در مسیر اسلام و انسانسازی حرکت میکند.
عضو شورای عالی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه باید تمامی نهادها در جامعه اسلامی در مسیر نظریات ارائهشده در حوزه تحول علوم انسانی حرکت کنند، ادامه داد: ساختارهای کنونی و نهادهای اداری نمیتوانند با روندهایی که گرفتار آن هستند تحول در علوم انسانی و اسلامی سازی آن را ممکن کنند به همین سبب تغییر ساختارها لازم و ضروری است.
حجتالاسلام شاکرین یادآور شد: تکیهبر منابع دینی مهمترین روش برای مدیریت تحول در علوم انسانی است؛ زیرا دین افزون بر اینکه به مبانی و روشها توجه دارد، غایت انسانی را هم مدنظر قرار داده و بهصورت جزئی و تعریفشده یک برنامه کامل را در تمامی شئون برای رسیدن به کمال در اختیار انسان قرار میدهد./837/پ202/ی