۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۳
کد خبر: ۲۴۲۳۹۰

نشست علمی تخصصی دین پژوهان کشور برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ دوازدهمین نشست علمی تخصصی دین پژوهان کشور با موضوع بایسته های پژوهش در عرصه بین المللی ادیان و مذاهب و با حضور اساتید و پژوهشگران علوم دینی برگزار شد.
دبيرخانه دين پژوهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دوازدهمین نشست علمی تخصصی دین پژوهان کشور، امشب با موضوع بایسته های پژوهش در عرصه بین المللی ادیان و مذاهب و با حضور اساتید و پژوهشگران علوم دینی در دبیرخانه مؤسسه دین پژوهان کشور برگزار شد.

 

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی رییس مرکز تحقیقات مجلس با بیان این که پژوهش های تعریف شده و تجربه شده به معنای واقعی وجود ندارد، گفت: در عرصه پژوهش در کنار هم حضور داریم که اگر شاید این حضور نبود بهتر می توانستیم کار مفید انجام دهیم، افزون بر مطالعات مستقل باید از تجربه های دیگران نیز استفاده کرد.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان این که محتواها باید به وسیله مطالعات از منابع دینی گرفته شود، افزود: در مسائلی که در جهان تجربه شده مطالعه بیش از حد بی فایده است، همین مطالعات بیهوده سبب بی اثر شدن تأثیرات پژوهشی در جامعه شده است.

 

وی به تداوم بخشی عمرگرایانه در مطالعات اشاره کرد و ادامه داد: یکی از اشکالاتی که در کشور ما و حوزه علمیه وجود دارد این است که یک مطالعه شروع می شود اما بعد از مدتی کنار می رود، در عرصه مطالعات باید تداومی وجود داشته باشد که کمال انسان را افزایش دهد.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به ضرورت پرهیز از عملکرد منفعلانه، خاطر نشان کرد: تأثیر گذاری خارج بر جامعه نباید سبب ایجاد روحیه ای انفعالی شود بلکه باید به مطالعات عمیق در عرصه های گوناگون فعال عمل کرد، در جهان امروز نمی توان مرزهای فکری را بست.

 

وی به ضرورت ارائه الگوی مناسب انسانی اشاره کرد و ابراز داشت: باید نگاهی بین المللی به این مسأله داشت، باید بررسی کرد که چه مسائلی سبب نزدیک شدن انسان ها به یکدیگر می شود، اگر به فکر ارائه الگوی انسانی نباشیم نمی توانیم دین اسلام را متناسب با فضاهای امروز به جهان ارائه کنیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: در جامعه امروز باید به صورت فعال و با نگاه دینی حاضر شد؛ اگر مسأله حقوق بشر به صورت درست و بر مبانی اسلام تعریف شود،  می توان از بروز بسیاری از تنش ها و چالش ها برای نسل امروز و نسل آینده جلوگیری کرد و آن ها را از جدایی دین نجات داد.

 

در ادامه این نشست حاضران به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

 

حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان عضو هیأت علمی جامعة المصطفی با انتقاد از برگزاری برخی دروس خارج گفت: متأسفانه در برخی از دروس خارج به جای پرداختن به مسائل روز و حیاتی به مسائل مرگ و مسائلی از این دست پرداخته می شود.

 

وی با بیان این که در حوزه علمیه آموزش زمینه ساز پژوهش است، افزود: زمانی که بیشتر اساتید درس خارج مباحت مربوط به مرگ و شبیه آن را در اولویت کار خود قرار می دهند، چگونه می توان انتظار ارائه پژوهش های روز از چنین طلابی داشت.

 

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی با اشاره به سخنی از رهبر معظم انقلاب در زمینه سبک زندگی، ادامه داد: این که رهبری انقلاب می فرمایند باید سبک زندگی اسلامی ارائه شود، این سبک زندگی باید در همین دروس آموزشی و پژوهش ها بررسی شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مسائلی مانند بانکداری اسلامی، اقتصاد، سیاست یا مباحث روز مانند ازدواج سفید باید در دروس خارج مطرح شده و پیرامون آن پژوهش شود، اگر این کار صورت گیرد شاهد تأثیرگذاری های بسیاری خواهیم بود./1323/پ202/ف

 

ارسال نظرات