شایعه سازان ستون اقتصاد را هدف قرار دادهاند
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، شایعات خطرناک برای نظام با چه هدفی است؟ هنوز یک هفته از شایعاتسازی برای یک مؤسسه مالی و اعتباری نگذشته است که شایعات دروغ و مخرب این بار دامن یک بانک خصوصی و مجوزدار را گرفته است؛ شایعاتی که به نظر میرسد با هدف تخریب نظام بانکی و تشویش اذهان عمومی و سپردهگذاران صورت میگیرد.
این شایعات تا پیش از این دامنگیر مؤسسات اعتباری غیر مجاز را میگرفت و با گذشت زمان ثابت میشد که واقعاً خبری نبوده و نیست.
اگر هم فرض بر واقعی بودن شایعات بوده باشد، حجم رویداد آنقدر بزرگ نیست که قابل حل نباشد. از ابتدای سال جاری تاکنون چندین خبر و شایعه لرزه بر اندام مسؤولان نظام بانکی و سپردهگذاران انداخته است.
یک هفتهای میشود که شایعات پیرامون مؤسسه میزان در مشهد باعث شده سپردهگذار ناآگاه یا کماطلاع بدون تحقیق و تنها با سوار شدن روی امواج مخرب شایعه به شعب این مؤسسه هجوم ببرند.
اما در تازهترین شایعات با روندی مواجه هستیم که از چند جهت قابل تأمل و بررسی از سوی بانک مرکزی و دستگاههای نظارتی و امنیتی است.
شایعه خروج مدیران ارشد بانک اقتصاد نوین که در شبکههای اجتماعی منتشر شد حاوی چندین نکته مهم است.
نخست اینکه اقتصاد نوین اولین بانک خصوصی کشور بوده که توانسته مجوز بانک مرکزی را کسب کند. بنابراین نداشتن مجوز و غیره که برای مؤسسات غیر مجاز تا حدودی بحرانزاست برای این بانک صدق نمیکند.
دوم اینکه این بانک یکی از بزرگترین بانکهای خصوصی و موفق کشور بوده و به قول مدیر عاملش حتی یک روز حسابش نزد بانک مرکزی قرمز نشده است. بنابراین به لحاظ مالی در شرایط خوبی به سر میبرد و مشکلی برای سپردهگذار ایجاد نمیکند.
سوم اینکه چرا بانک خصوصی و موفق کشور این بار هدف شایعات مخرب قرار گرفته است؟ این بانک تاکنون از سوی بانک مرکزی حداقل به صورت آشکار اخطار نگرفته است.
چهارم اینکه اگر این شایعه از سوی برخی رقبا ساخته شده تا رقیب را از میدان به در کند نیز بسیار خطرناک است. رقابت سیاه هیچگاه به رشد اقتصاد و نظام بانکی کمک نخواهد کرد و با این رفتار نیز باید همانند مجرمان برخورد شود.
بنابراین با نگاهی به این موارد میتوان متوجه شد که شایعات اخیر درباره نظام بانکی کاملاً هدفمند بوده و قصد تخریب اعتماد عمومی به شبکه بانکی کشور را دارد.
باید توجه داشت که ایجاد نگرانی در فضای اقتصادی و بانکی کشور که سرمایه و سپرده مردم در آن بخش نگهداری میشود نمیتواند بیقصد و غرض باشد. یکی از اهداف این شایعات میتواند ایجاد بحران مصنوعی برای خروج سرمایه از کشور باشد.
از سوی دیگر سکوت بانک مرکزی در شرایط فعلی نباید ادامه داشته باشد؛ چراکه بانک مرکزی به عنوان حامی بانک و مردم باید پای اعتبار مجوز خود و نظام بانکی و حقوق سپردهگذار بایستد.
به نظر میرسد که شایعهسازان قصد دارند به موتور اقتصاد کشور یعنی بانکها حمله کنند و از طریق بحرانسازی و شایعات اقتصاد کشور را هدف قرار دهند.
بهترین کار در زمان حاضر پیگیری جدی بانک مرکزی و دستگاههای نظارتی درباره شایعهسازی و جلوگیری از بروز چنین تلاطماتی در شبکه بانکی است./997/د101/ب6
منبع: روزنامه جوان