۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۶
کد خبر: ۲۴۴۹۸۶
حجت الاسلام رفیعی تبیین کرد؛

احساس بی‌نیازی از خدا عامل طغیان اقتصادی و اخلاقی

خبرگزاری رسا ـ سخنران حرم مطهر کریمه اهل بیت با بیان این که طغیان زمانی صورت می گیرد که انسان خود را از خدا بی نیاز بداند، اظهار داشت: طغیان انواع گوناگونی دارد، فرعون و دچار طغیان اعتقادی، قارون دچار طغیان اقتصادی، قوم لوط دچار طغیان جنسی و افراد بخیل و دارای حرص دچار طغیان اخلاقی هستند.
حجت الاسلام محمد ناصر رفيعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی، شب گذشته در جمع زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه(س) به تبیین نکات تفسیری سوره علق پرداخت.

 

وی با اشاره به تقسیم بندی سوره های قرآن گفت: برخی از سوره های قرآن یکباره نازل شده و برخی دیگر همانند سوره علق به صورت تدریجی نازل شده است که رسول اکرم(ص) بعد از نزول ترتیب آیات و سوره بندی را به یاران خود بیان می کردند.

 

این مبلغ دینی افزود: در این سوره بر سه صفت خداوند تأکید بسیار شده است، آن صفات خالقیت، کرامت و آموزگار بودن خداوند است، همچنین خداوند در این سوره از انسان گله می کندکه چرا با وجود نعمت های گوناگون دست به طغیان می زند.

 

وی با بیان این که طغیان زمانی صورت می گیرد که انسان خود را از خدا بی نیاز بداند، اظهار داشت: طغیان انواع گوناگونی دارد، فرعون و دچار طغیان اعتقادی، قارون دچار طغیان اقتصادی، قوم لوط دچار طغیان جنسی و افراد بخیل و دارای حرص دچار طغیان اخلاقی هستند.

 

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی با اشاره به آیه 9 تا 12 سوره علق ادامه داد: شأن نزول این آیه این است که ابوجهل درصدد آسیب رسیدن به رسول اکرم(ص) بود، روز یکه حضرت در حال سجده طولانی بودند او به ایشان نزدیک شد تا به حضرت ضربه بزند اما خداوند به وسیله فرشتگان و حفره آتشی که بر سر راه ابوجهل قرار داد، رسول اکرم(ص) را حفظ کرد.

 

وی به آیه «أَرَ‌أَیْتَ إِن کَذَّبَ وَتَوَلَّی» اشاره کرد و ابرازداشت: خداوند در این آیه خطاب به رسول اکرم(ص) می فرماید که تکذیب حق و روی گرداندن از دستورات الهی از ویژگی های ناشایست ابو جهل است.

 

حجت الاسلام رفیعی با اشاره به آیه«أَلَمْ یَعْلَم بِأَنَّ اللَّـهَ یَرَ‌ی» عنوان کرد: رسول اکرم(ص) خطاب به ابوذر می فرماید ای ابوذر خداوند را به گونه ای عبادت کن کن که گویا او را می بینی؛ اگر انسان اعتقاد داشته باشد که خداوند او را می بیند، هیچ خطایی انجام نمی دهد.

 

وی با اشاره به آیات پایانی این سوره خاطرنشان کرد: نزدیک ترین حالت بنده به خداوند سجده است، رسول اکرم(ص) در روایتی می فرماید هرکس می خواهد در بهشت با من همنشین شود، سجده های خود را طولانی کند؛ همچنین در روایات دیگر آمده است که از نشانه های مؤمن سجده کردن است.

 

این مبلغ دینی در پایان سخنانش با اشاره به پیام های سوره علق گفت: نخستین پیام این سوره این است که خداوند ولی خودش را حفظ می کند، انسان باید در مسیر حق مشکلات را تحمل کند که این پیام دیگر این سوره مکی است./1323/پ202/س

ارسال نظرات