حجت الاسلام و المسلمین راشد یزدی:
پرهیز از گناه مهم تر از انجام اعمال واجب و مستحب است
خبرگزاری رسا ـ کارشناس امور دینی گفت: اشکالات اخلاقی زمانی به وجود میآید که انسان از گناهان پرهیز نکند؛ گناه نکردن از بالاترین اعمال در ماه رمضان شناخته شده است، بنابراین پرهیز از گناه از اجرای دیگر دستورالعمل های واجب و مستحبی مهم تر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام و المسلمین کاظم راشد یزدی دوشنبه شب(بیستم بهمنماه) در مسجد گنج کرمان گفت: موتور متحرکه زندگی انسان منزل است و تا هدف منزل و مسکن فراهم نشود، آرامش به زندگی روی نمی آورد؛ فرزندان از محیط خانه تأثیر پذیرفته و اکثر عمر خود را در منزل سپری میکنند بنابراین توجه به خانواده برای تربیت خوب فرزندان ضروری است.
وی ادامه داد: اسلام به منزل و خانواده اهمیت می دهد و آن را از اماکن مقدسه می داند؛ اگر منزل انسان ناپاک شد زندگی انسان دیگر به پاکی پیش نمی رود و لازم است که ناپاکی های منزل رفع شده تا زندگی به سمت پاکی پیش رود.
حجت الاسلام و المسلمین راشد یزدی گفت: پزشکان برای رفع بیماری یک نسخه عملی تعیین کرده و پس از آن توصیه می کنند تا انسان از مواردی پرهیز کند تا به صورت کامل بهبود یابد؛ برای رفع مرض های اخلاقی نیز پرهیز از برخی چیز ها در کنار انجام دستور العمل های واجب و مستحب ضروری است.
وی اظهار داشت: اشکالات اخلاقی زمانی به وجود می آید که انسان از گناهان پرهیز نکند؛ گناه نکردن از بالاترین اعمال در ماه رمضان شناخته شده است، بنابراین پرهیز از گناه از اجرای دیگر دستورالعمل های واجب و مستحبی مهم تر است؛ طبق فرمایش امام سجاد عابدترین بنده نزد خداوند کسی است که گناه نکند یعنی کار بد نکردن بهترین کار است.
این کارشناس امور دینی ادامه داد: انسان نباید در منزل دست سبک بوده و به راحتی روی همسر و فرزند خود دست بلند کند که این حرکتی حیوانی است و هیچ گاه با زدن و دعوا در منزل گشایشی ایجاد نشده و آرامشی ایجاد نشده است.
وی تأکید کرد: امروزه در همه عرصه ها کار فرهنگی صورت می گیرد و حتی در جنگ ها دیگر بازوی رستم و سهراب به درد بخور نیست، بلکه علم و فرمول های فرهنگی در جنگ ها تعیین کننده برنده جنگ است؛ حتی کشاورزی هم با فرهنگ پیش رفته و همه چیز امروزه مکانیزه است؛ چگونه می توان توقع داشت در زمان فعلی بتوان با زدن مشکلات منزل را حل کرد.
حجت الاسلام و المسلمین راشد یزدی با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان(ع) گفت: حیوانات هستند که به زدن موعظه می شوند اما انسان با فرمولهای فرهنگی تربیت می شود، اگر بخواهیم به شیوه حیوانات انسان را تربیت کنیم نتیجه معکوس میدهد؛ هیچ فرزندی با تنبیه بدنی نمازخوان نشده و تربیت نمی شود.
وی اظهار داشت: از شأن مرد و زن مسلمان کتک زدن به دور است و بر زده دیه تعیین می شود و نمیتوان آن را به تأخیر انداخت؛ دیه دین است و اگر انسان دین خود را ادا نکند ظالم است؛ هیچ کس نمی داند چه زمانی می میرد بنابراین لازم است تا قبل از مرگ حقوق انسان ادا شود و از اشتباهات عذر خواهی شود و هیچ اشکالی ندارد انسان از همسر خویش عذر خواهی کند./9704/پ202/ب6
ارسال نظرات