۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۵
کد خبر: ۲۴۸۵۸۴
آیت الله نمازی در جلسه تفسیر قرآن:

ایمان باید همراه با عمل باشد/ ربا انسان را در زندگی درمانده می کند

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در کاشان گفت: برخی ایمان دارند اما عمل به ایمان ندارند و این نوع ایمان مفید نیست چرا که ایمان باید همراه با عمل باشد.
آيت الله عبدالنبي نمازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، آیت الله عبدالنبی نمازی، نماینده ولی فقیه در کاشان دوشنبه شب بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد حضرت قائم(عج) در جلسه تفسیر قرآن و در تفسیر و ترجمه آیات 277،278 و 279 از سوره مبارکه بقره گفت: این آیات تتمه آیات و ادامه آیات انفاق و صدقه و زکات و احسان است و بعد از آن خداوند مسأله ربا در مقابل صدقه را بیان کرده است.

 

وی افزود: ربا پولی است که به دیگری قرض داده می شود و در مقابل آن مبلغی را اضافه تر گرفته می شود، از این رو تفاوت بین ربا و صدقه در این است که ربا اصل پول را با سودآن دریافت می کند، اما صدقه بخششی است که در مقابل آن خداوند اجر و پاداش تعیین کرده است.

 

آیت الله نمازی یادآور شد: خداوند در آیات قبل، اهل ربا را تهدید کرده و وعده خلود به جهنم داده است و گفته است اهل ربا حضورشان در جهنم موقت نیست بلکه ابدی است.

 

وی افزود: خداوند تکلیف اهل ربا را در جهنم معلوم کرده است و تکلیف آنهایی که احسان و صدقه می دهند و مکلّف به اهل ایمان هستند را نیز معلوم کرده است و گفته است کسانی که ایمان آورده اند عمل به ایمان نیز داشته اند.

 

برخی ایمان دارند اما عمل به ایمان ندارند

 

آیت الله نمازی در ادامه با اشاره به این که برخی ایمان دارند اما عمل به ایمان ندارند و این نوع ایمان مفید نیست چرا که ایمان باید همراه با عمل باشد گفت: اگر ایمان واقعی باشد، ایمان بدون عمل نخواهد شد و عمل صالحات خواهد بود یعنی تمامی اعمال او صالح خواهد بود.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: یکی از اساتید حوزوه علمیه از استاد خودش نقل می کند که هر واجبی، هر مستحبی و هر حسنه ای برای خودش یک اثر مخصوص دارد، از این رو این استاد حوزه علمیه به شاگردانش توصیه کرده بود، مستحبات را اگر یک بار هم که شده است انجام دهند.

 

آیت الله نمازی گفت: اگر انسان بتواند همه صالحات و همه حسنات را استمرار بدهد و استمرار برحسنات حتی به مقدار اندک داشته باشد، خداوند استمرار حسنات را دوست دارد، از این رو امیرمومنان(ع) می فرماید کار اندک دنباله دار بهتر از کار انبوه دُم بریده است.

 

به گفته وی، افرادی که سوره واقعه را مداومت بخشند در زندگی فقیر نمی شوند و یا این که سوره یاسین را شب های جمعه قبل از خواب قرائت کند.

 

آیت الله نمازی یاد آورشد: آنهایی که کارهای نیک را انجام می دهند، و نماز را سبک نمی شمارند دست شان خالی نیست و همیشه با خود اعمال صالح را دارند.

 

آنهایی که عامل به صالحات هستند هیچ نگرانی از فبض روح ندارند

 

وی، از ایمان، عمل صالح، اقامه نماز و ایطای زکات به عنوان چهار عملی نام برد که در نزد خدا دارای پاداش است و پاداش آنها را خداوند حتی به فرشتگان خود واگذار نمی کند و خودش میزبان بندگان صالح اش است.

 

به گفته وی، این افراد صالح هیچ نگرانی و ترسی از قبر و قبض روح و تنهایی در قبر و سؤوال جواب ندارند چرا که اهل ایمان اگر بدانند چگونه قبض روح می شوند حتی یک لحظه هم نمی خواهند در دنیا بمانند.

 

نماینده ولی فقیه در کاشان گفت: آنهایی که عامل به صالحات هستند در زمان قبض روح، امیرمومنان(ع) را در بالین خود دارند و فرشته قابض روح را سفارش می کند تا با ولی ما و شیعه ما برخورد کند.

 

آیت الله نمازی یادآورشد: برخی از بزرگان دین در زمان احتضار که در بستر دراز کشیده بودند در یک لحظه از جای خود برخاسته و اعلام کرده اند، آقا رسول الله تشریف آوردند از جای خود بر خیزید.

 

وی افزود: پاداش همه اعمال صالح برای کسانی است که ایمان آوردند، عمل صالح کردند، نماز را اقامه کردند و زکات دادند و این افراد داخل خیر هستند و بخیل نیستند و نعمت هایی که خداوند به آنها داده است در پنهان به نیازمندان کمک کردند.

 

ربا انسان را در زندگی درمانده می کند

 

نماینده ولی فقیه در کاشان با اشاره به این که قرآن در این آیه از اهل ایمان می خواهد از حرام الهی پرهیز کنند گفت: منظور خداوند از حرام الهی همان ربا است که ربا انسان را در زندگی درمانده می کند.

 

وی از ربا به عنوان جنگ با خدا نام برد و افزود: انسان ربا خوار با خدا می جنگد و طرف حساب او نیز خدا است، اما چنانچه توبه کرد و اصل پول خود را گرفت و آنچه را که اضافه گرفته است به صاحب آن برگرداند توبه او پذیرفته است.

 

 

آیت الله نمازی در ادامه با اشاره به روایاتی از ربا خواران گفت: امام صادق(ع) از پیامبر اکرم نقل می کند شبی که مرا به معراج بردند گروهی را در معراج دیدیم که می خواستند برخیزند اما آنقدر شکم شان بزرگ شده بود که قدرت برخواستن نداشتند، به جبرئیل فرمود این ها چه کسانی هستند، جبرئیل گفت، این ها کسانی هستند که در دنیا ربا خوار بودند، از این حکم این ها حکم پیروان فرعون است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین در زمینه فضیلت صدقه نیز گفت، امام باقر(ع) می فرماید، خداوند فرموده است، من همه چیز را خلق و همه کارها را به فرشتگان واگذار کردم و فقط یک کار را خود انجام می دهم آن نیز احسان و صدقه است، از این رو دستی را که به نیازمندی صدقه می دهد باید بوسید چون صدقه گیرنده خدا است و قبل از این که نیازمندی صدقه را بگیرد خدا آن را می گیرد.

 

آیت الله نمازی گفت: خداوند فرماید، من یک دانه خرما را که به عنوان صدقه داده می شود، آن را پرورش می دهم و به اندازه یک کوه خرما می شود به طوری که در قیامت صدقه دهنده تعجب می کند چگونه یک خرما صدقه تبدیل به کوهی از خرما شده است./1307/پ201/ب4

ارسال نظرات