۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۹
کد خبر: ۲۵۰۱۲۳

اخبار کوتاه فرهنگی از خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ اکران گسترده شهری پوستر های سرطان مصرف در مشهد، آغاز به کار ستاد راهبردی دیدار با خانواده‌های شهدا، اعطای 140 شناسنامه شهید به خانواده های آنان و اعلام ویزه برنامه های صداوسیمای خراسان رضوی در ایام شهادت حضرت فاطمه(س) عناوین مهمترین خبرهای کوتاه خراسان رضوی است.
اخبار کوتاه فرهنگي

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی فناوری‌های فرهنگی، حجت‌الاسلام علی‌اکبر الهی خراسانی، رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی اظهار داشت: زیارت ائمه اطهار(علیهم السلام) به عنوان پایگاه ترویج معنویت و نورانیت، باعث ایجاد نشاط روحی انسان می‌شود.

 

وی افزود: با توجه به وجود مضجع منور امام هشتم(علیه السلام) و عنوان پایتخت معنوی ایران، باید جهت معرفی سوغات زیارتی شهر مشهد و ارائه محصولات فرهنگی متناسب با هویت زیارتی مشهد، برنامه‌ریزی بیشتری را انجام دهیم.

 

رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی در تهیه و ارائه سوغات زیارت، تصریح کرد: متولیان فرهنگی باید با توجه به نیازهای فرهنگی و معنوی زائران، طرح‌های هدفمندی را در زمینه تهیه و توزیع سوغاتی طراحی کنند.

 

حجت‌الاسلام الهی خراسانی خاطرنشان کرد: سوغات زیارت ضمن تناسب با فرهنگ و هویت اسلامی، باید یادآور خاطرات و لحظات نورانی حضور در بارگاه منور امام رضا(علیه السلام) باشد و این دقیقا همان موضوعی است که امروزه مورد غفلت واقع شده است.

 

وی با بیان اینکه سوغات شهر زیارتی مشهد نباید در اقلام مادی خلاصه شود، گفت: بسترسازی جهت تولید و ارائه سوغات زیارت باید بر اساس نیازسنجی زائران داخلی و خارجی صورت بگیرد.

 

رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: باتوجه به تشرف میلیونی زائران داخلی و خارجی به شهر مشهد، فراهم کردن زمینه آشنایی زائران با برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، می‌تواند گام مثبتی در رغبت زائران برای تهیه صنایع و سوغات فرهنگی باشد.

 

حجت‌الاسلام الهی خراسانی با تاکید بر لزوم همکاری نهادها و متولیان فرهنگی در مقوله سوغات زیارت، اظهار داشت: سوغات زیارت به عنوان سنتی حسنه از قدیم در بین مسلمانان رایج بوده است، اما امروز با ورود کالاهای خارجی، هویت سوغات شهر مشهد رویکرد مغایری پیدا کرده است.

 

سوغات بانوان مبتنی بر سبک زندگی عفیفانه باشد

حجت‌الاسلام سیدمحمدمحسن دعایی، مدیرعامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام اظهار داشت: با مشاهده مراکز تجاری و بازار اطراف حرم مطهر رضوی می‌توان به این نتیجه رسید که اکثریت کالاها و محصولات ارائه شده در این مراکز، تنها به ابعاد جسمانی انسان توجه دارند.

 

وی افزود: در شکل و محتوای بسیاری از محصولاتی که در مراکز تجاری اطراف حرم مطهر ارائه می‌شوند، هیچ شاخصه‌ای از مهندسی فرهنگی مشاهده نمی‌شود که نمونه آن را می‌توان در بسته‌بندی‌های مهر و تسبیح و ... مشاهده کرد.

 

مدیرعامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با بیان اینکه سوغات موجود در شهر مشهد پیام فرهنگی خاصی را به زائران منتقل نمی‌کند، گفت: تنها تعداد اندکی از این مراکز کالاهای فرهنگی مانند کتاب، نرم‌افزار و محصولات فرهنگی ارائه می‌دهند که البته این‌ها نیز رویکردی عام داشته و کالای ویژه رضوی را مدنظر قرار نمی‌دهند.

 

حجت‌الاسلام دعایی تصریح کرد: از آنجا که سفر به شهر زیارتی مشهد متفاوت از  سفر به دیگر شهرهای کشور است، لذا باید سوغاتی را به زائران عرضه کنیم که پس از بازگشت به موطن خویش، حال و هوای فرهنگ رضوی را برای آنان تداوم بخشد.

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال پوشاک ارائه شده در شهر مشهد باید نمادی از عطرت و پوشش عفیفانه داشته باشند و یا مواد غذایی گوشه‌ای از مضامین طب‌الرضا(ع) را برای زائران یادآور شوند.

 

مدیرعامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با اشاره به تقسیم سوغات زائران به دو دسته سوغات فرهنگی خالص و سوغات فرهنگی با پیوست فرهنگی، گفت: یکی از مهم‌ترین نیازهای ما در این حوزه، طراحی جدید برای انواع سوغات فرهنگی و تدوین پیوست‌های فرهنگی برای سوغات غیر فرهنگی است.

 

حجت‌الاسلام دعایی خاطرنشان کرد: طراحی نوین و جامع این مساله بر عهده متولیان پاسداشت حریم فرهنگ رضوی است که از جمله آنها می‌توان به آستان قدس رضوی، حوزه‌های علمیه، مراکز و سازمان‌های فرهنگی اشاره کرد.

 

وی در رابطه با برگزاری دوره ایده‌پروری «سوغات بانوان» اظهار داشت: به طور کلی سوغات بانوان زائر شهر مشهد باید حاکم بر سبک زندگی عفیفانه تعریف شوند.

 

مدیرعامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام افزود: سوغات شهر مشهد باید تقویت و تعمیق سبک زندگی عفیفانه را برای بانوان زائر به همراه داشته باشد، چرا که بانوان نقشی اساسی در انتخاب سوغات برای خود و دیگر افراد خانواده دارند.

 

حجت‌الاسلام دعایی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از بانوان زائر در تهیه سوغات متناسب با هویت فرهنگی با مشکل مواجه هستند، گفت: متاسفانه در شرایط کنونی به‌جای تسهیل زمینه دینداری مجاوران و زائران شهر مشهد، با واردات بی‌رویه پوشاک و محصولات خارجی، زمینه تضاد فرهنگی را در پایتخت معنوی ایران رقم زده‌ایم.

 

وی تصریح کرد: باید شرایطی را فراهم آوریم تا مشهد به مرکز محصولات و پوشاک عفیفانه کشور تبدیل شود تا بر این اساس بانوان زائر بتوانند لباس عفیفانه متناسب با فرهنگ فاطمی را در شهر مشهد تهیه کنند که تحقق این امر می‌تواند علاوه بر گسترش فرهنگ دینی، توسعه صنایع فرهنگی را به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی به ارمغان آورد.

 

اکران گسترده شهری پوستر های سرطان مصرف در مشهد

در آستانه ی خریدهای نوروزی مردم و با همکاری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد، مجموعه پوسترهای سرطان مصرف به صورت اکران شهری در سراسر این شهر در معرض دید عموم قرار گرفت.

 

تمامی همسنگران در سراسر کشور می توانند ضمن استفاده از این آثار و توزیع آن در فضای حقیق و جوامع مجازی، آن را به مدیران فرهنگی و متصدیان اکران شهرهای خود معرفی و توصیه نموده و در این نهی از منکر عمومی سهیم باشند.

 

علاقمندان می توانند فایل با کیفیت چاپ این آثار را از سایت نهضت مردمی پوستر انقلاببه آدرس www.postermovement.irدریافت کنند.

 

 

فاطمه زهرا (س) امروز باید الگوی زن مسلمان در مقابل  سبک زندگی غربی باشد

حجت الاسلام والسلمین صدیقی که درجمع کارکنان صدا وسیمای خراسان رضوی در باب «  اخلاق عملی  در سیره   فاطمی  » سخن می گفت، علاقه حضرت زهرا به همسر و فرزندانش را الگویی زیبا برای زنان ایرانی دانست و افزود: اصالت،  متانت و محبت فاطمه زهرا (س) در کانون خانواده سرمشقی  عرفانی است که باید در سبک زندگی بانوان حاکم شود.

 

وی علاقه به پدر بزرگوار ایشان را از دیگر نکات اخلاقی آن حضرت بر شمرد و گفت: لقب ام ابیها که حضرت رسول (ص) بر فاطمه زهرا (س) نهاد ،بیانگر اوج زحمات و پاسداری این بانوی گرامی از ارزش های  اسلام است و ایشان همه تهدیدها را به فرصت تبدیل می کرد.

 

امام جمعه موقت تهران عشق زهرا (س) به عبادت را ستودنی عنوان و تأکید کرد: اگر خداوند بخواهد کسی را مجازات کند عشق به عبادت را از او می گیرد و قساوت قلب را با ازدیاد گناه در دل جایگزین می کند به گونه ای که دل او به گل مبدل خواهد شد.

 

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با بیان اینکه حیای فاطمه زهرا (س) از دیگر نکات اخلاقی آن حضرت است ،تأکید کرد. بانوان جامعه اسلامی ایران باید سبک زندگی غربی را تحقیر کنند و با تمرکز محبت در خانواده و حفظ کرامت و ارزشهای انسانی، انس و الفت خدا پسندانه را به جای پرخاشگری و بهانه جویی ها برگزینند.

 

وی گفت: فداکاری برای ولایت از ویژگی های بر جسته حضرت زهرا (س) است و ایشان با رشادت و از خود گذشتگی بسیار تا پایان عمر با برکت خویش شانه به شانه امیر مؤمنان علی (ع) ایستاد و جان خویش را فدای رسالتی کرد که از پدر بزرگوارشان، پیامبر اعظم (ص) آموخته بود.

 

آغاز به کار ستاد راهبردی دیدار با خانواده‌های شهدا

قاسم ملک‌دار در جلسه مشترک معاونین و اعضای محترم اتاق فکر استان خراسان رضوی اظهار داشت: اهداف جدیدی برای ستاد دیدار با خانواده‌های شهدا و ایثارگران در نظر گرفته شده که تدوین می‌شود و در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

ملک‌دار عنوان کرد: امیدواریم که با رایزنی‌های صورت گرفته بتوانیم معاون استاندار در امور برنامه‌ریزی را هم در این ستاد راهبردی فعال کنیم و از ظرفیت مشاوران استاندار، فرماندهان نیروهای مسلح استان به طور خاص در حوزه ایثارگری نیز به خوبی استفاده شود.

 

وی اهمیت عضویت فرماندهان سپاه و مدیرکل جهاد سازندگی را در این ستاد مورد تأکید قرار داد و افزود: چون بحث کمیته راهبردی است که در آن بتوانیم همه جوانب کار را در آن توصیف کنیم که خوب پیش برود و در کنار این ستاد هم یک کمیته جانبی که کمیته هدایت و نظارت و کمیته آموزش است را در نظر گرفته‌ایم.

 

ملک‌دار خاطرنشان کرد: هماهنگی دیدارها و بررسی زمان و مکان آنها  و اشخاصی که برای این دیدارها در نظر گرفته می‌شوند و در مجموع مدیریت دیدارها با دبیران گروه های تیم ها تاسیس شده است و محوریت این دیدارها دبیران تیم ها و گروه ها بر عهده دارند.

 

وی با بیان این که دیدارها از همین هفته آغاز می‌شود گفت: در نخستین فرصت جلسات آموزشی ویژه‌ای برای بازدیدکنندگان برگزار خواهیم کرد که در آن پاره‌ای از موارد مهم را به دیدارکنندگان آموزش دهیم.

 

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی تأکید کرد: آسیب‌های موجود در زمینه دیدارها باید بررسی شود و باید بتوانیم با برگزاری دوره‌های آموزشی این آسیب‌ها را برطرف کنیم.

 

وی افزود: نگاه ما این است که رئیس اداره یا معاون با یک شاخه گل به دیدار خانواد‌ه‌های شهدا و ایثارگران بروند اما برای اهدای هدایایی به آنان نیازمند بررسی‌های مفصلی در این باره هستیم که باید کارشناسی شود.

 

 

 140 شناسنامه شهید به خانواده های آنان اعطا می شود

به گزارش روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی،   عابدین عابدی مقدم، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثاگران خراسان رضوی از آغاز صدور شناسنامه شهدای شاخص خراسان رضوی خبر داد و عنوان کرد: طرح صدور شناسنامه‌های ویژه شهدا توسط اداره کل ثبت احوال خراسان رضوی اجرایی شده است و در حال حاضر شناسنامه‌هایی از شهدای خراسان رضوی صادر می‌شود تا در سالروز بزرگداشت شهدا ضمن رونمایی به خانواده‌های آنان تقدیم شود.

 

عابدی مقدم خاطرنشان کرد: در 22 اسفند امسال همزمان با سالروز بزرگداشت شهدا نخستین شناسنامه رسمی جمهوری اسلامی با شکل و شمایل ویژه شهدا صادر می‌شود و به 140 خانواده معظم سرداران شهید، تک فرزند شهید و خانواده‌های شهدای دارای مدال ایثار اعطا می شود.

 

وی افزود: این اقدام توسط اداره کل ثبت احوال و با همکاری معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی انجام شده است.

 

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی تاکید کرد: طی مراسمی ویژه این شناسنامه‌های صادر شده به خانواده‌های معظم شهدا اعطا می‌شود و پس از آن برای کلیه شهدای استان این شناسنامه‌ها صادر می شود.

 

زمان پخش برنامه های بخش زیارت شبکه استانی

زمان پخش برنامه های بخش زیارت شبکه استانی خراسان رضوی با عنوان « زیارت، پنجره ای رو به آسمان ولایت » اعلام شد. بنا به اعلام روابط عمومی صدا و سیمای استان، بخش زیارت، ساعت 10:30 صبح با برنامه ایستگاه سلام آغاز می شود و در ساعت 13:30 با خبر زیارت پایان می یابد.

 

مسابقه هشت ( 10:38) گفت گو ( 11 )، فقه و زندگی (11:30) و قنوت (11:36) دیگر برنامه های این بخش خواهد بود. همچنین مردم استان می توانند ساعت 12:10 به تماشای سخنرانی با موضوع زیارت بنشینند و پس از آن، ساعت 12:45 برنامه در مسیر زیارت، 12:50 معرفی اماکن مذهبی و 13:5 مستند زیارت را ببینند.

 

برنامه های سوگواری شبکه استانی صدا و سیمای خراسان رضوی در شهادت حضرت فاطمه(س)

به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) شبکه استانی صدا و سیمای خراسان رضوی اقدام به تولید ویژه برنامه هایی در سوگ شهادت این بانوی بزرگ کرده است.

صدای خراسان رضوی با تولیدبرنامه ترکیبی کارشناس محور « گل غریب » به تهیه کنندگی علیرضا اعلم در سوگ عزای این بانوی عصمت و طهارت مخاطبان را همراهی می کند.این برنامه به مدت 30 دقیقه دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه ساعت 20:15 دقیقه پخش می شود.

برنامه عصرگاهی « فانوس » از ساعت 18 تا 19 به صورت ویژه روزهای سه شنبه و چهارشنبه به پوشش مراسم سطح شهر و حرم مطهر رضوی، ارتباط با شهرستان ها، نمایش مناسبتی، مداحی، کارشناسی و ... این مناسبت را گرامی می دارد.

 

برنامه صبحگاهی « زیر یک سقف » نیز ساعت 10 تا 11 با موضوع اخلاق اسلامی در زندگی خانوادگی حضرت زهرا (س) و گزارش از سطح شهر، حرم مطهر رضوی به روی آنتن می رود.

 

سیمای خراسان رضوی نیز با ویژه برنامه شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به تهیه کنندگی آقای روئینی ساعت 19 مخاطبان مشتاق را با حرم مطهر رضوی و مراسم معنوی این آستان مقدس ارتباط می دهد. کارشناس، شاعران آیینی، مداحی و ... از بخش های مختلف این برنامه است.

 

برنامه « در سوگ جانان » نیز سه شنبه ساعت 20 و چهارشنبه ساعت 20:45 به تهیه کنندگی حمید عاطفی و در مدح ویژگی های معنوی حضرت زهرا (س) و مباحث عفاف و حجاب به روی آنتن می رود.

 

در قسمت برنامه های بخش زیارت نیز برنامه گفتگو در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ساعت 11 ویژه شهادت، کارشناس حوزوی و دانشگاهی به دیدگاه های حضرت زهرا (س) در زمینه های مختلف می پردازند.

 

ضمن اینکه برنامه صبحگاهی « صبح خراسانی » و شامگاهی » شب نشینی » در سوگ این بانوی گرانقدر مخاطبان را همراهی می کنند./930/پ203/ب5

 

ارسال نظرات