۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۳
کد خبر: ۲۵۰۶۳۴
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر:

حجاب دلیل اجتماعی بودن زنان/ نگاه ذلت بار به زن خلاف نگرش اسلام است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت حجاب را دلیل اجتماعی بودن زنان دانست و گفت: اسلام برای زنان ارزش قائل است و آنان را توصیه به رعایت حجاب کرده است؛ اگر زنی با حجاب در جامعه حضور پیدا کند افزون بر سالم ماندن خود، سبب محفوظ ماندن دیگران از فساد و گناه می شود.
حجت الاسلام سيدعلي قاضي عسکر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امشب در جمع زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه(س) در شبستان امام خمینی(ره) گفت: اسلام جایگاه و موقعیت خاصی برای زنان قائل است که در دوران جاهلیت و حتی امروزه در کشورهای مدعی نیز چنین دیدگاهی وجود ندارد.

 

جایگاه و موقعیت زنان از دیدگاه اسلام

وی افزود: خداوند در قرآن کریم انسان ها را به صورت عام خطاب می کند و بین زن و مرد تفکیک ایجاد نکرده است به عنوان مثال خطاب«یا ایها الذین امنوا» افزون بر مردان مؤمن، زنان را نیز شامل می شود؛ همچنین در خطابه‌های قرآنی مسأله جنسیت نیز ملاک قرار نگرفته است.

 

سرپرست حجاج ایرانی با بیان این که در مسائل ایمانی و ارزش های اخلاقی بین زن و مرد هیچ تفاوتی وجود ندارد، اظهار داشت: هر مرد و زنی که عمل صالح انجام دهند خداوند پذیرفته و آنان را مورد رحمت الهی خویش قرار می دهد.

 

وی ادامه داد: اسلام پایه و رکن حیات بشری را بر وجود زن و مرد استوار می داند، این در حالی است که افراد در دوران جاهلیت هیچ ارزشی برای زن قائل نبودند؛ رسول اکرم(ص) می فرماید که همه انسان ها به گونه ای آقایی و برتری دارند، مرد آقای خانواده بوده و در خارج از منزل فعالیت می کند، زن نیز به عنوان خانم خانه محسوب می شود که به کارهای داخلی خانه می پردازد، کارهای داخل خانه مهم تر از کاهای خارج از خانه است.

 

مرد سالاری و زن سالاری ریشه ای در اسلام ندارد

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با بیان این که مرد و زن باید جایگاه یکدیگر را بشناسند، ابراز داشت: زن و شوهر باید در زندگی مشارکت داشته باشند، این که امروزه مسائلی همانند مرد سالاری و زن سالاری مطرح می شود ریشه قرآنی نداشته و اسلام چنین دیدگاه هایی را قبول ندارد.

 

وی ملاک اسلام در افراد را  ارزش های وجودی و تقوا دانست و عنوان کرد: مرد یا زن بودن اهمیت ندارد، در قرآن کریم به صورت مکرر بیان شده که ملاک برتری افراد داشتن تقوا است، هر کدام از مرد و زن که تقوای الهی را رعایت کنند برتری خواهند داشت.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن ویژگی های خوب زنان و مردان را در کنار یکدیگر و همطراز بیان می کند، صرف مرد بودن سبب برتری نیست و صرف زن بودن سبب تحقیر انسان نمی شود، هر دو این گروه به یکدیگر نیاز داشته و اگر یکی از آن ها نباشند آینده بشر آسیب جدی می بیند.

 

وی با بیان این که اسلام ازدواج را فقط با هدف ارضای غریزه جنسی بیان نمی کند، گفت: خداوند ازدواج را برای کسب آرامش و تشکیل خانواده قرار داده است تا محبت را بین زنان و مردان ایجاد کند، این محبت کانون گرم و زمینه ای برای رشد و نمو افراد و نسل آینده است.

 

متأسفانه امروزه بردگی جنسی به تجارت تبدیل شده است

سرپرست حجاج ایرانی افزود: اسلام نگاه بهره گیری و بندگی جنسی از زنان را قبول ندارد، این در حالی است که غرب در این  لجن زار گرفتار شده است؛ در غرب بنیان خانواده ها فرو پاشیده و به زن فقط با دیدگاه کالا برای تبلغ قدرت های اقتصادی نگاه می شود.

 

وی با بیان این که متأسفانه امروزه بردگی جنسی به تجارت تبدیل شده است، اظهار داشت: اسلام زن را شریک زندگی مرد دانسته و برای او ارزش والایی قائل است، در روایات بسیار بیان شده که اگر مردی همسرش را بیازارد نماز و عبادات او مورد قبول واقع نمی شود.

 

نگاه ذلت بار به زنان بر خلاف نگرش اسلام است

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر ادامه داد: رسول اکرم(ص) فرمودند بهترین مردم کسی است که با خانواده خود خوش برخورد باشد، از همین رو نگاه ذلت بار و خفت بار به زن خلاف نگرش اسلام است؛ قرآن کریم مواردی به عنوان زنان تأثیرگذار بیان کرده تا جایگاه خاص زنان را تبیین کند.

 

وی با بیان این که خانواده امام علی(ع) به عنوان یک خانواده کامل اسلامی باید الگو قرار بگیرد، ابراز داشت: اسلام در هیچ زمینه ای برای زن محدودیت قائل نشده است، زنان می توانند در هر زمینه و رشته ای که علاقه دارند به کسب علم بپردازند.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت عنوان کرد: در روایان بیان شده که طلب علم بر مردان و زنان همانند نماز و روزه واجب است، خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی ایران زنان جایگاه و نقش ویژه ای در نظام پیدا کردند.

 

اسلام مانع حضور زنان در جامعه نیست/توصیه به حجاب نشانه ارزش نهادن به زنان است 

وی با بیان این‌که اسلام مانع حضور زنان در جامعه نیست، خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) فرمودند زنان را از حضور در مساجد منع نکنید، حتی اسلام منعی برای فعالیت های اقتصادی زنان نیز قائل نیست؛ متأسفانه غربی ها و مخالفان اسلام اتهاماتی به مسلمانان می زنند و ادعا می کنند که حجاب سبب زندانی شدن زنان می شود.

 

سرپرست حجاج ایرانی حجا ب را دلیل اجتماعی بودن زنان دانست و گفت: اگر زنی با حجاب در جامعه حضور پیدا کند افزون بر سالم ماندن خود، سبب محفوظ ماندن دیگران از فساد و گناه می شود، از آن جایی که اسلام برای زن ارزش قائل است و نگاه کالایی به آن ندارد زنان را توصیه به رعایت حجاب کرده است.

 

وی افزود: آرایش کردن زن در خانه و برای شوهرش مستحب بوده و دارای ثواب است اما اگر این وضعیت به جامعه کشیده شود گناه و حرام به حساب می آید، زینت زن مخصوص شوهرش بوده و نباید به دیگران عرضه شود؛ اگر زنان با حجاب در جامعه حضور پیدا کنند جامعه سالم می ماند.

 

حضور زنان با وضع نامناسب و تأخیر ازدواج جامعه را به فساد می کشاند

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر  حضور زنان با وضع نامناسب و تأخیر در ازدواج را خطری برای جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: حضور زنان با وضع نامناسب در اجتماع و تأخیر ازدواج جامعه را به فساد می کشاند؛ زنان با رعایت حدود الهی می توانند در فعالیت های گوناگون شرکت داشته باشند.

 

وی ادامه داد: زنان در تربیت فرزندان و نسل آینده، همسرداری و تقویت بنیان خانواده نقش ویژه ای دارند؛ در تمامی این زمینه ها حضرت زهرا(س) الگوی بسیار مناسب و جامعی برای بانوان مسلمان هستند؛ بنابراین زنان با الگو قرار دادن حضرت فاطمه(س) وضعیت زندگی خود را بهبود ببخشند./1323/پ201/ی

ارسال نظرات