۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۴
کد خبر: ۲۵۶۲۴۶

کارگاه آموزشی علم و دین ویژه طلاب حوزه‌های علمیه دامغان برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ کارگاه آموزشی دو روزه «علم و دین» به همت حوزه علمیه امام باقر(ع) دامغان و با هماهنگی مجتمع عالی حکمت اسلامی قم، ویژه طلاب برادر حوزه‌های علمیه دامغان برگزار شد.
کارگاه آموزشي علم ودين در حوزه علميه دامغان کارگاه آموزشي علم ودين در حوزه علميه دامغان کارگاه آموزشي علم ودين در حوزه علميه دامغان کارگاه آموزشي علم ودين در حوزه علميه دامغان کارگاه آموزشي علم ودين در حوزه علميه دامغان کارگاه آموزشي علم ودين در حوزه علميه دامغان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در دامغان، کارگاه آموزشی دو روزه «علم و دین» به همت حوزه علمیه امام باقر(ع) دامغان و با هماهنگی مجتمع عالی حکمت اسلامی قم، ویژه طلاب برادر حوزه‌های علمیه دامغان برگزار شد.

 

در این دوره آموزشی دو روزه که با حضور حجت الاسلام قاسم جعفر‌زاده، از اساتید حوزه علمیه و دانشگاه قم در محل سالن جلسات حوزه علمیه امام محمد باقر(ع) شهرستان دامغان برگزار شد، مباحث متعددی در دو حوزه دین و علم، تعامل و تقابل، همگرایی و تضاد‌های معنایی آنها در ذهن افراد در فرهنگ اسلامی و دنیای غرب مطرح شد.

 

حجت الاسلام حسن مظهری، معاون حوزه علمیه امام باقر(ع) دامغان در این‌باره گفت: آشنایی طلاب جوان با مباحث علم و اندیشه‌های نو، ارتباط مباحث علمی و دین، مبانی و گرایش‌های علمی روز، رسالت حوزه‌های علمیه در تولید علوم اسلامی، تاریخچه علوم در جهان و تقابل علم و دین در دوره‌های زمانی مختلف دنیای غرب از اهداف برگزاری این کارگاه بود.

 

وی تصریح کرد: تاریخچه تحولات علمی اجتماعی غرب از رنسانس و چالش با نظام کلیسا، تمایزات معنی دار دو نظام آموزشی، حوزوی و دانشگاهی در ایران، هویت دینی و فرهنگی، پاسخ‌های اسلامی به مسائل علمی، طبقه بندی علم در فرهنگ اسلامی و رابطه عقل و نقل از دیگر مباحثی بود که در این کارگاه دو روزه از سوی حجت الاسلام جعفر زاده برای طلاب شرکت کننده تبیین شد.

 

حجت الاسلام جعفر‌زاده در بخشی از این دوره آموزشی دو روزه به موضوع تقابل علم و دین در دوره‌های زمانی مختلف دنیای غرب و جایگاه والای علم در اسلام پرداخت و گفت: تقابل نخست کلیسا و جامعه علمی قرون گذشته غرب ناشی از این مسئله بود که گزاره‌های دینی ارائه شده از سوی کلیسا با دستاورد‌های علمی غربی‌ها قابل جمع نبود و سؤالات بسیاری را در اذهان مردم ایجاد می‌کرد؛ در حالی‌که نظام کلیسا هرگز اجازه ابراز وجود و اظهار نظر به مخالفان نظرات خود نمی‌داد و آنان را سرکوب می‌کرد.

 

وی تصریح کرد: اما در جامعه اسلامی به برکت نگاه جامع اسلام ناب محمدی، هر چه علم پیشرفت می‌کند عظمت دین ما بیشتر نمود پیدا کرده و آموزه‌های اسلامی همواره ما را به حرکت علمی پایاپای با رشد جهانی دانش تشویق می‌کند؛ از‌این رو هر روز پرده‌های جدیدی از ذهن انسان نسبت به آیات قرآن برداشته شده و بیش از پیش بر حقانیت اسلام یقین پیدا می‌کند.

 

استاد حوزه علمیه قم خاطر‌نشان کرد: در غرب به‌ظاهر مسیحی هر روز بر تعداد حاکمان مستبد و ضددین و کلیسا افزوده شد و تناقض‌های موجود در دل آموزه‌های به اصطلاح دینی و طغیان جوامع انسانی در برابر ترجمه‌های نادرست  منحرف شده کلیسا از مسیحیت، بهشت و جهنم و دیگر حقایق دینی، این کلیسای نامعتبر را در مقابل هجوم علمی مادی‌گرایان هرروز به عقب‌تر راند و کمرنگ‌تر کرد.

 

حجت الاسلام جعفرزاده مادی گرایی محض را نتیجه ادامه این روند تزلزل ماهیتی دین و کلیسا در دنیای غرب عنوان کرد و گفت: با ظهور تفسیر‌های جدید از مسیحیت به لحاظ معرفتی و وجوه معرفت‌شناسی و از‌نظر ماهیتی، هستی‌شناسی غرب تغییر پیدا کرد و امروز کلیسا نقشی منفعلانه یافته و با ادامه این روند مردم تفکر علم و تجربه را می‌پذیرند و دین در جوامع غربی کمرنگ‌تر می‌شود./977/پ202/ح

ارسال نظرات