۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۶
کد خبر: ۲۵۶۹۸۱
آیت‌الله مظاهری در درس اخلاق:

غیبت‌های سیاسی باید از منازل بیرون رود/ ماه رجب بهترین فرصت برای دستیابی به ملکه تقواست

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مظاهری با بیان این که غیبت‌های سیاسی باید از خانه‌ها بیرون برود گفت: امروزه در بسیاری از خانه‌ها غیبت و تهمت سیاسی و دامن زدن به شایعات رایج شده است؛ فتنه‌ای به پا شده که اعضای خانواده‌ها را با هم دشمن کرده است، بیایید در ماه مبارک رجب آتش این فتنه را خاموش کنیم.
درس اخلاق آيت الله مظاهري در مسجد حکيم اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حضرت آیت الله حسین مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان امشب در جلسه اخلاق، ماه‌های رجب، شعبان و رمضان را فرصتی برای دستیابی به ملکه‌ تقوا دانست و گفت: کسی که توجه داشته باشد، می‌تواند در این سه ماه، ملکه عدالت و تقوا پیدا کند.

 

 

وی در ادامه در بیان برکات این سه ماه عظیم ابراز داشت: کسی که این سه ماه را کانون توجه خود قرار دهد، می‌تواند برای چشم، گوش و زبان خود و مهم‌تر از آن برای دل خود، در و دربان درست کند، می‌تواند اعضا و جوارح خویش را به کنترل در آورد و حتّی می‌تواند از ورود وسوسه‌ها و تخیّل‌ها و توهم‌ها به دل خویش جلوگیری کند.

 

 

حضرت آیت الله مظاهری چنین کسی را صاحب نفی خواطر دنست و گفت: رسیدن به این مقام، به راحتی امکان‌پذیر نیست، ولی نزول باران رحمت الهی، راه را هموار می‌کند و موانع را برطرف می‌سازد، لذا این که توصیه می‌شود همه به ویژه جوانان عزیز باید خود را در معرض نسیم رحمانی قرار دهند و از این فرصت‌های گران‌قدر بهره‌مند شوند، به خاطر این است که رسیدن به مقامات والای معنوی و عرفانی که در حالت عادی بسیار مشکل است، در این‌گونه فرصت‌ها میسّر می‌شود.

 

 

رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان این که در ماه‌های مبارک رجب، شعبان و رمضان، انسان می‌تواند راه صد ساله را در یک شب بپیماید، تصریح کرد: شرط رسیدن به این ملکات این است که انسان خود را در معرض باران بی‌کران رحمت و مغفرت پروردگار قرار دهد.

 

 

وی با بیان این که این ماه‌های عزیز، می‌تواند این واقعیت را به انسان یادآوری کند که دل او متعلق به خداوند یگانه است و صاحب اصلی قلب انسان، خدای تعالی است ابراز داشت: یادآوری این حقیقت موجب می‌شود آدمی ‌مملکت دل خویش را از وجود اغیار تهی کند و کلید خانه را به دست صاحب آن بسپارد.

 

 

استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان با اشاره به این که بالاترین گناه نزد اهل معرفت این است که آدمی غیر خدا را به دل خویش راه دهد گفت: این نوعی غصب است و گناه آن از منظر علمای علم اخلاق و سالکان الی الله بسیار بزرگ می‌باشد.

 

 

حضرت آیت الله مظاهری تصریح کرد: شگفت انگیز است که همه‌ انسان‌ها برای خانه‌های خود در می‌سازند و قفل محکمی بر آن می‌نهند و کلید آن را در اختیار بیگانگان قرار نمی‌دهند تا مبادا غریبه‌ای بدون اجازه به خانه‌ آنان راه یابد، ولی راه ورود به قلب و دل خویش را باز گذاشته‌اند و هر بیگانه و غاصبی به راحتی می‌تواند وارد خانه دل آنان شود و سرمایه دینی و معرفتی آنان را نابود سازد، در حالی که مراقبت و مواظبت از دل، بسیار مهم‌تر از مراقبت از خانه و لوازم زندگی است.

 

 

وی دل انسان را تجلی‌گاه خداوند و عرش الهی دانست و ابراز داشت: اگر کسی بتواند از ورود غیر خدا به آن جلوگیری کند، تابش انوار ربوبی را در دل خویش به نظاره خواهد نشست و همه‌ این مقامات عالی مرتبه، با توجه، بیداری، ذکر و ارتباط با معنویّات به دست می‌آید.

 

 

رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان این که ماه‌های رجب و شعبان و رمضان، می‌تواند دل انسان را تبدیل به عرش الهی کند، گفت: این امر محقق می شود به شرط آن که از هر موجودی غیر از خدای سبحان منقطع گردد و به خداوند وصل شود و انسان باید از همه چیز و همه کس، حتّی از خودش ببرد و به خداوند متّصل گردد و نور خدای تعالی وقتی در دل انسان متجلّی می‌شود که او رشتۀ‌ دل خویش را به نیروگاه لایزال الهی وصل کرده باشد.

 

 

استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان با بیان آیه «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُون الَّذینَ هُمْ فی‏ صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ وَ الَّذینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ» گفت: بیایید تعهد کنید، از خانواده خود تقاضا کنید، التماس کنید که حداقل در سه ماه رجب، شعبان و رمضان، حرف‌های بیهوده در خانه نباشد.

 

 

وی در ادامه با اشاره به این که حرف‌ها اگر غیبت نباشد، اگر تهمت نباشد، اگر شایعه‌پراکنی نباشد، حدّاقل لغو و بیهوده است تصریح کرد: از چیزهایی که دل را می‌میراند و حال عبادت و رابطه با خداوند را از انسان می‌گیرد، کارهای بیهوده و حرف‌های بیهوده است.

 

 

حضرت آیت الله مظاهری مراقبت از زبان را خیلی مهم دانست و تصریح کرد: شخصی خدمت پیامبر اکرم (ص) آمد و گفت: «یا رسول الله! مرا موعظه کنید، فرمودند: مراقب زبانت باش، باز گفت: مرا موعظه کنید، پیامبر(ص) باز فرمودند: مراقب زبانت باش، برای بار سوم، باز تقاضای موعظه کرد، گویا پیامبر اکرم(ص) از بی‌توجهی او ناراحت شدند، لذا فرمودند: وای بر تو! آیا مردم را جز درو شده‏هاى زبانشان در آتش می‌اندازد؟»

 

 

رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان این که حرف‌های بیهوده فشار قبر را به دنبال خود دارد افزود: دروغ‌هایی که در بازار گفته می‌شود، حق الناس، کم‌کاری و بی‌کاری در ادارات، گناهان بزرگی هستند که ارزش عبادات را از بین می‌برند.

 

 

حضرت آیت الله مظاهری در پایان با بیان این که غیبت‌های سیاسی باید از خانه‌ها بیرون برود گفت: امروزه در بسیاری از خانه‌ها غیبت و تهمت سیاسی و دامن زدن به شایعات رایج شده است، دو برادر بر سر اختلاف نظر سیاسی مثل دو گرگ با هم می‌جنگند، فتنه‌ای به پا شده که اعضای خانواده‌ها را با هم دشمن کرده است، بیایید در ماه مبارک رجب آتش این فتنه را خاموش کنیم./939/پ202/ب4

ارسال نظرات