۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۱
کد خبر: ۲۶۰۱۹۲
آیت الله جوادی آملی:

اثرگذاری امر به معروف با فساد در دستگاه ها ارتباط مستقیم دارد

خبرگزاری رسا ـ استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه عمل به دستورات آمر به معروف را واجب شرعی دانست و گفت: اگر در دستگاه‌ها فسادی باشد، اثر امر به معروف کم می‌شود و مردم سخنان زاهد داغ دیده که از داغ دل سخن می‌گوید را به گوش جان می‌سپرند.
آيت الله جوادي آملي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه عصر امروز در دیدار اعضای جامعه عبادالرحمن بصیر و عوامل برگزاری همایش «روش‌های کاربردی امر به معروف و نهی از منکر» اظهار داشت: احیای امر به معروف و نهی از منکر از برجسته ترین کارهای اولیای الهی است.

 

وی ضمن قدردانی و طلب خیر دنیا و آخرت برای برگزار کنندگان این همایش عنوان کرد:‌ امر به معروف، تعلیم، تبلیغ و سخنرانی نیست؛ امر آمر به معروف باید اطاعت شود.

 

مفسر برجسته قرآن کریم با بیان این‌که امر به معروف از قبیل دستورات الهی و امر والدین است، تأکید کرد: چنانچه کسی سخن آمر به معروف را عمل نکند، دو خلاف شرع مرتکب شده است؛ حکم خدا را کنار گذاشته و امر آمر به معروف را ترک کرده است.

 

وی ابراز کرد: تخلف از امر آمر به معروف مانند ترک نماز از سوی کسی می‌ماند که نذر کرده تا اول وقت نماز بخواند؛ نخست ادای نذر خود را کنار گذاشته و سپس امر الهی را زمین انداخته است.

 

حضرت آیت الله جوادی آملی با تأکید بر این‌که سخنرانی و متذکر کردن یک جاهل، امر به معروف نیست، خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر نسبت به اعمالی صدق می‌کند که فرد به عمد و با آگاهی نسبت به حرمت آن اعمال، تخلفی را مرتکب شود.

 

وی بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر، متفاوت از ارشاد، تبلیغ، تذکره و تعلیم است زیرا متخلف عالم به حکم است و عمدا گناه می‌کند، از این رو سخنان آمر به معروف باید به قدری دلپذیر باشد و از قلب برآید که توانایی ایجاد تحول در مخاطب را دارا باشد.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه با تأکید بر این‌که سخنان آمر به معروف برای تأثیر گذاری باید دلمایه داشته باشد، عنوان کرد: از آن‌جایی که امر به معروف و نهی از منکر از شئون حکومت اسلامی بوده و این انقلاب نیز با فداکاری و بهترین خون‌ها به پیروزی رسیده است، آمر معروف خون، شهامت و شهادت را در امر خود تفسیر می‌کند.

 

وی گفت: مردم بزرگ ایران بسیار عاقل و خردمند بوده و تنها به کسی دل می دهند که حرف از دل او برخیزد؛ آمر به معروف باید وابسته به حکومت دینی باشد و هیچ‌گاه به بی راهه نرود؛ در نهایت نیز آنچه می‌داند را با روح و جان به دیگری منتقل کند تا اثری گذاری داشته باشد.

 

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این‌که اثر گذاری در جامعه‌ای که فساد و اختلاسی در آن باشد، کم می‌شود، بیان کرد: امر به معروف در کتب فقهی در کنار مسأله جهاد ذکر می‌شود چراکه واجب سیاسی و عبادی است و امر و نهی در آن جنبه فرمان دارد.

 

وی یادآور شد: تنها کسی می‌تواند فرمان دهد که فرمانده و پیشرو باشد زیرا مردم تنها به دستور قائد عمل می‌کنند؛ از این رو آمر به معروف نیز خود باید پیشرو در عمل به معروفات باشد.

 

مفسر برجسته قرآن کریم تصریح کرد: کسی که پشت قافله حرکت کرده و به دیگران می‌گوید بروید، کمتر کسی به سخنانش عمل می‌کند؛ چنانچه بخواهیم جامعه را حرکت دهیم، باید خود قائد بوده و پیشاپیش مردم حرکت کنیم.

 

وی در پایان با بیان این‌که اگر در دستگاه‌ها فسادی باشد، اثر امر به معروف کم می‌شود، گفت: مردم سخنان زاهد داغ دیده که از داغ دل سخن می‌گوید را به گوش جان می‌سپرند./997/پ202/ش

ارسال نظرات