گفتمانسازی رهنمودهای امام و رهبری در اولویت کارهای مدیران فرهنگی باشد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام عبدالمجید زکیپور، مدیر حوزه علمیه امام رضا(ع) اهواز، پیش از ظهر امروز، در همایش سراج که صبح جمعه در اردوگاه ولایت قم آغاز شده است، با بیان این که کانونهای دینی و فرهنگی نقش بسیار مهمی در زنده نگه داشتن ارزشهای دینی دارند، گفت: مساجد از مهمترین کانونهای دینی بوده که محور اساسی تهذیب و پرورش اندیشههای خالصانه در جامعه شمرده میشوند.
حجت الاسلام زکیپور گفت: هدف مدیران فرهنگی از فعالیتهای دینی و فرهنگی در کانونهای مساجد، باید تبلیغ دینی و شکوفایی فرهنگ اسلامی در جامعه است.
وی در ادامه سخنانش به ویژگیهای فعالیتهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: هر برنامه فرهنگی که مبتنی بر مبنای تفکر دینی نباشد حرکتی ابتر است و تیری در تاریکی است.
مدیر حوزه علمیه امام رضا(ع) اهواز ابراز کرد: هر جریان فرهنگی، اخلاقی، سیاسی، اجتماعی بر اساس و مبنای اعتقادات دینی و مذهبی نباشد به نتیجه مطلوب نمیرسد و ممکن است مضر هم برای مخاطبان باشد.
حجت الاسلام زکیپور اظهار داشت: مدیران فرهنگی کانونها مساجد باید و فعالیت فرهنگی بر اساس مبنای و اعتقادات اسلامی انجام دهند.
کارشناس مسائل فرهنگی عنوان کرد: قبل از انقلاب حرکتها و جریانهای فرهنگی بسیار وجود داشت اما بسیاری از جریان دچار آسیب و آفات شدهاند و به بیراهه رفتند و در مسیر و اهداف دشمن گام برداشتند.
وی با بیان این که هر جریان بشری از سه نظام، بینشی و ارزشی و رفتاری تشکیل شده است، گفت: مدیران فرهنگی برای این که رفتارها و برنامهها فرهنگی مناسبی در کانونها اجرا کنند باید دیدگاه بینشی و ارزشی درستی به مسائل جامعه کسب کنند.
حجت الاسلام زکیپور بیان کرد: اگر فعالیتهای فرهنگی پرشور و با نشاط اما بدون هدف و ارزش باشد، نتیجه مطلوبی ندارد و این برنامهها تأثیرگذار مناسب بر مخاطبان ندارد.
وی با بیان این که دو نگرش انفکاکی و نظاممند برای کسب معارف دینی وجود دارد، گفت: معارف دین از بخشهای مختلف همانند اعتقادات، عقاید، احکام و مسائل فرهنگ و اجتماعی تشکیل شده است.
مدیر حوزه علمیه امام رضا(ع) ابراز کرد: اهواز نگرش انفکاکی همانند شاخهها گل هستند در یک دسته گل کنار هم جمع شدهاند و بخشهای آن به هم هیچ ربطی به هم ندارد و نگرش نظاممند معارف دین همانند یک درخت است و هر بخش دین شاخهها این درخت را تشکیل میدهد که همه بخشها بر هم تأثیرگذار هستند.
حجت الاسلام زکیپور با اشاره به آیه «أَلَم تَرَ کیفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کلِمَةً طَیبَةً کشَجَرَةٍ طَیبَةٍ أَصلُها ثابِتٌ وَ فَرعُها فِی السَّماءِ»، تصریح کرد: بر اساس آیات و روایات نگرش دوم و نظاممند صحیح است آمده معارف دینی را همانند یک شجره طیبه معرفی کرده است و بخش از این درخت از اصل و بخشی فرع آن است.
مدیر حوزه علمیه امام رضا(ع) اهواز بیان کرد: یکی از آسیبها کشور توجه مسؤولان به جریانها و فعالیتها دینی با نگرش بوده است در حالی که این نتیجه این نگرش گمراهی و مسیر باطل است.
حجت الاسلام زکیپور تصریح کرد: امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب، علامه طباطبایی، شهید بهشتی، شهید مطهری و آیت الله جوادی املی و آیت الله مصباح یزدی نگرش نظاممند به مسائل و جریانهای دین و اجتماعی دارند.
مدیر حوزه علمیه امام رضا(ع) اهواز با بیان این که اصلیترین فعالیت مدیران فرهنگی باید گفتمان سازی سخنان امام و رهبر معظم انقلاب در کانونهای مساجد باشد، گفت: کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی سخنان رهبر معظم انقلاب، قبل از انقلاب است که در مباحث اندیشه نظاممند اسلامی به گونه ساده و روشن مطرح کرده است./998/پ201/ف